41. De schaduw

1.9K 106 42
                                    

Mike Schmidt, 2000

"Hi Mike", zegt Emily Fitzgerald, mijn middelbare school crush, tegen wie ik zojuist ben opgelopen.

"Wat doe jij nou hier?" Stamel ik. "Jeremy heeft me gebeld, dat ik je moet helpen. Dat het vanavond lastig wordt". "Wat?" Zeg ik. "Nee, dat kan niet! Je kan me niet helpen, niemand kan dat!"

"Maar Mike, luis..." Probeert ze.

"Nee, jij moet luisteren!" Zeg ik. De tranen staan weer in mijn ogen. "Vannacht heb ik mijn schoonvader horen doodgaan via de telefoon, waarschijnlijk vermoord door de robots of een psychopathische massamoordenaar. Ik vond hem vanochtend in het restaurant, met een briefje op zijn hoofd. Het was Keith Trepp, hoor je! En vanavond komt hij voor mij, en, en..."

Ineens geeft Emily me een knuffel. Ik laat me gaan, houd me stil. "Rustig maar", zegt ze. Ik knik. "Ik ga je helpen, oké?" Zegt ze. "Hoe?" Zeg ik. "Al die jaren niks kunnen doen is ook soms handig... Jeremy heeft veel uitgezocht, en we denken te weten waarom Keith dit allemaal doet..." "Vertel!" Roep ik vluchtig. "Nee, later... Eerst vannacht. Ik houd contact met je via de telefoon: ik word je Phone Guy", zegt Emily. Ik knik. "Oké, dat is goed", zeg ik. "Waar is Loena, gaat ze niet mee naar het restaurant?" Vraagt Emily dan. "Hoe weet jij van haar?" Vraag ik onderzoekend. "Sorry", zegt Emily met een glimlach. "Ik moest er achter komen waar je precies bent en hoe je eruit zag, dus ik raadpleegde het internet". Ik zucht. "Loena gaat niet mee. Ze werd net boos, omdat ze niet wilt geloven dat haar vader is overleden... Ze is gevlucht naar haar vriendin, maar die vriendin is het nichtje van Keith Trepp, het is Katniss Jaeger!", zeg ik angstig. "Oh..." Zegt Emily bezorgd. "Dat is best gevaarlijk..." "Ik weet het!" Zeg ik luid. "We zouden vanmiddag even kunnen checken hoe het gaat met haar", stelt Emily voor. Ik knik. "Maar nu eerst naar het restaurant, Henry en Kytthin wachten".

"Hey", zegt Henry, als we eindelijk klaar zijn. "Henry?" Zegt Emily verbaasd. "Oh mijn god, Emily!" Henry en Emily geven elkaar een knuffel. "Jezus, dat is lang geleden!" Kraait Emily. Henry knikt. Jenna staat er ook bij, en Zack is gelukkig verdwenen.

"Hoe staat het er mee voor?" Vraag ik. "De politie is er net geweest en kijkt de beelden op van de camera's van vannacht. De dader is spoorloos". Ik zucht. We staan in de felle ochtend zon. "Maar Mike, heb je echt niks gezien vannacht?" Vraagt Henry. Ik denk na. "Nee..." zeg ik met een frons. "Ik heb de backroom gecheckt, maar Fritz niet gezien... Net zoals de moord, helemaal niet". "Oké", zegt Henry teleurgesteld.

Ineens komt er een agent naar buiten lopen. "Sir, kunt u even meelopen?" Zegt hij met een sterk Amerikaans accent. "En u, de nachtbewaker, ook graag". Henry en ik kijken elkaar vragend aan, en lopen langzaam achter de man aan. Kytthin, Emily en Jenna blijven achter.

"Kijkt u eens naar dit beeld", zegt de agent, wijzend naar het computerscherm waar ik gister achter zat. Dit zijn de beelden van iets voor vijf, toen ik Henry aan het bellen was. Deze beelden laten de Western Hall zien...

Een man. Een silhouet. "Wie is dat?" Vraagt Henry geïrriteerd. "Dat weten we niet, maar hij is wel een main suspect". Ik slik. Er valt niet veel te zien van het silhouet. De man rent richting de uitgang. Keith... Henry en ik kijken elkaar aan. Henry knikt zachtjes nee. Oké. Ik moet dus niks zeggen. "Heeft u deze man vannacht gezien, mister the nightguard?" Vraagt de agent. "Nee", zeg ik buiten adem. "Helemaal niet..."

"Het lijkt erop dat hij gevlucht is, dus deze boel is wel safe", zegt de agent. We knikken stilletjes. "Oké, you guys mogen gaan. Als we meer weten nemen we contact met u op, mister Johnson". We geven hem een hand.

"En nu?" Vraag ik. "Mike... Ik heb geen idee. Vandaag gaan we in ieder geval niet open. Je doet je shift vannacht, alleen we moeten wel iemand hebben voor aan de telefoon..." "Emily", zeg ik. Henry knikt instemmend.

Na vanavond is het over, dan ben ik veilig. Nu alleen nog Keith Trepp verslaan, en de hele rede achter zijn moorden achterhalen.

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Kde žijí příběhy. Začni objevovat