42. eM s'tI

1.9K 105 59
                                    

Mike Schmidt, 2000

Ik sta met Emily voor het huisje waar Katniss woont. "Zullen we maar?" Vraagt ze. Ik knik.

"Ding-dong"

Met hartkloppingen wacht ik af wat er gaat komen. Ik hoor de deurklink, en mijn hart maakt een sprongetje. "Relax", zegt Emily. Ik knik stilletjes. De deur zwaait nu open. Katniss staat in de deuropening.

"Hey Mike", zegt ze verbaasd. "Kan ik je helpen?" "Oh, ik wou alleen even tegen Loena iets zeggen, maar die neemt haar telefoon niet op", verzin ik snel. Katniss kijkt me vragend aan. "Loena?" Zegt ze. Ik knik. "Maar die is een uur geleden al naar jou vertrokken."

Ik trek wit weg.

"Wat zeg je?" Vraag ik angstig. "Ze was ongeveer een uur geleden vertrokken, om weer naar huis te gaan, zei ze. Ze wilde haar excuses aan je aanbieden, ze had je nodig... Ze was in grote shock, Mike..." Zegt Katniss.

"Maar... Maar... Loena is nooit thuis gekomen", zeg ik. Katniss' ogen worden angstig groot. "Dat is raar..." Zegt ze stilletjes. "Ik ga haar nu bellen!" Schreeuw ik. Trillend luister ik naar de zenuwslopende piep aan de andere kant van de lijn. En dan ineens... De verlossende piep.

"Loena!" Schreeuw ik. "Zeg me dat je oke bent!"

"Ems'ti,ekim,aneolbehki"

"Wat de heck..." Zeg ik. Snel druk ik het gesprek uit. "Wat is het?" Vraagt Emily. "Ik weet het niet..." Zucht ik. "Het klinkt als een of ander raar gegorgel. Ik vertrouw het niet..." Emily kijkt me bezorgd aan. "Hey, vast iets mis met het bereik. Waarschijnlijk zit ze gewoon bij haar moeder!" Ik knik zachtjes.

"Wij gaan weer", zegt Emily tegen Katniss. Ze knikt vriendelijk. "Mike... Succes met je nacht, vannacht. Ik zal Loena nog proberen te zoeken", zegt Katniss nog. Ik glimlach. "Thanks..." Ik loop met Emily de straat uit, naar het station. "En nu?" Vraagt ze.

"Vannacht wordt een rough night", zeg ik. "Ik weet het..." Zucht Emily. "Dus laten we ons voorbereiden!" Stel ik voor. "Keith komt vannacht terug, en wij gaan hem voor eens en altijd op zijn plek zetten!" Maar met hoeveel vertrouwen ik het ook zeg, zelf geloof ik er weinig van.

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Where stories live. Discover now