45. !mihpleH

1.8K 99 35
                                    

Henry Johnson, 2000

Ik staar met vermoeide ogen naar het computer scherm. Dit kutwerk slurpt me op... En heb ik de antwoorden waar ik naar zocht? Nog steeds niet. Mijn zusjes dood kan ik nog steeds niet wreken, alhoewel dat de hele rede is dat ik dit restaurant heb gekocht van Fazbear's Entertainment. Chelsea's dood mag niet zo tragisch eindigen.

"Hey, ben je bijna klaar?"

Kytthin loopt mijn werkkamer binnen. "Bijna", zeg ik. "Deze rekeningen worden steeds hoger..." Ik zucht. "Maar over een paar weken ben ik er van af." Ze glimlacht. Ze snapt me, gelukkig. Na een tijd alleen geweest te zijn ontmoette ik haar op een dag bij een saaie bijeenkomst in het park. Jonge dromers, ging het over. Zij met een passie voor schrijven, en ik met mijn plan om een hotelketen te beginnen. Gek, maar nog steeds een droom. En in de hotelwereld begin je onderaan... En toen ik de kans zag om dit restaurant te kopen, tja. Er waren te veel argumenten voor om het af te wijzen. Het staat mooi op mijn CV, geeft me ervaring... Maar de belangrijkste van alle is toch dat ik mijn kleine zusje haar dood kan wreken. "

Ga je zo ook slapen?"

Ik knik moeizaam.

"Ring... Ring..."

"Oh, ik word gebeld", mompel ik, en ik pak mijn mobiel. "Anoniem?" "Oh, neem op", zegt Kytthin.

"Hallo, met Henry Johnson..."

"Hahaha..."

"Wat is dit nou?" Zeg ik. Kytthin kijkt me vragend aan. "Een lach..." zeg ik.

"Hallo?" Vraag ik in de telefoon.

"mihevaS!"

"Uhm, meneer of mevrouw, ik kan u niet horen..."

"It's me, Henry!"

Ik trek wit weg. Kytthin komt naast me zitten.

"Misschien moet je je vriend redden, Henry..."

"Wie is dit?" Schreeuw ik kwaad.
Kytthin kijkt nog raarder.

"Luister goed, mijn vriend... Ik zeg het één keer..."

"Kytthin, mobiel", zeg ik, en snel doe ik de geluidsopname functie aan.

"fadeogteinekimroovtpoolfijvthcan. mehder. azzipsraebzafs'ydderF".

"Ik pak je, ik vermoord je met mijn blote handen zoals jij dat met Chelsea deed!" Woedend klik ik mijn mobiel uit. Ik moet echt wat gaan doen aan mijn woedeproblemen. "Wat is er aan de hand?" Vraagt Kytthin. "Dat was Keith", zeg ik gestrest. "Mike zit in de problemen". Kytthin slaat haar hand voor haar mond. "Oh nee...". Ik stop de geluidsopname en klik dan op de reverse knop. Misschien komt er nu wat nuttigs uit.

"Nacht vijf loopt voor Mike niet goed af..."

Mijn ogen worden groot.

"Red hem. Freddy Fazbears Pizza".

"Lets go", zegt Kytthin abrupt. Ik knik, grijp mijn eigen mobiel en ren de deur uit. Hopelijk zijn we op tijd, en hopelijk gaan we dit allemaal overleven. En wellicht... Wellicht krijg ik eindelijk de antwoorden die Keith mij verschuldigd zijn.

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu