37. Neefjes en nichtjes

2.1K 113 67
                                    

Mike Schmidt, 2000

"Bzzzzp"

Ik krijg een sms'je binnen.

{Beste Mike Schmidt,

Ik wil u even mededelen dat er vanmiddag om 15:00 een vergadering zal zijn in Freddy Fazbears Pizza voor alle medewerkers. Wees optijd.

Vriendelijke groeten,
Mr. Johnson}

Waarom zouden ze me nou weer sms'en? Deze zaak is raar... Het is twaalf uur 's middags, ik ben net thuis van mijn bezoekje aan Jeremy. Loena kan elk moment komen, aangezien haar les om half twaalf al afgelopen was. Ik sta op. Nog drie uur om te slapen, pff...

"Mike, Mike!"

Loena komt ineens binnenvallen. "Jeetje, ik schrik me kapot!" Jamme ik. "Sorry", zegt ze. "Maar heb je mijn vader gesproken of gezien?" Vraagt ze. Fritz... "Die kreeg ik vanochtend ook al niet te pakken", zeg ik. Loena's ogen worden groot. "Oh nee..." Ik rol m'n bed uit en loop vermoeid naar haar toe. Bezorgt sla ik mijn armen om haar heen. "Hey, rustig..." Sus ik. "Vertel, wat is er?"

"Nou... Ik was vandaag dus op campus met Katniss, een vriendin, en... Mijn moeder belde. Of ze wist waar mijn vader was. Die was namelijk nooit thuisgekomen van zijn werk gister... Ik heb hem al mobiel proberen te bellen, maar hij neemt niet op... Dit is niet goed, Mike..."

Shit. Waar hangt Fritz toch uit... Ineens hoor ik geklop op de deur. "Oh, dat zal Katniss wel zijn", zegt Loena, en ze opent de deur. "Hey", zegt het meisje in de deuropening. Ze is best lang, heeft chocolade bruin haar, en haar ogen... Brr... Lijken wel rood. "Hoi, Mike Schmidt", zeg ik. "Katniss Jaeger", en ze geeft me een hand. "Katniss gaat me helpen zoeken", zegt Loena. Katniss knikt. Ik kijk ze verloren aan. "Ik, ik... Ik wenste dat ik wat kon doen, maar ik heb zo een vergadering", stamel ik. "Het is oké", antwoordt Loena stilletjes. "Het komt goed!" Zegt Katniss met een glimlach. "Echt!" Ik knik vertrouwend. "Ik heb trouwens tot ongeveer half drie de tijd, dan moet ik naar mijn oom toe". Ik kijk haar vragend aan. "Die is wereldreiziger of zo, en is nu weer thuis", zegt ze. "Klinkt interessant". "Uhu..." Ze kijkt nu naar de grond, verdiept in haar gedachtes. Vreemd. "Hey, ik ga weer slapen, anders ben ik te laat en te moe voor de vergadering", zeg ik om de ongemakkelijke stilte te verbreken. "Waar werk je?" Vraagt Katniss. "Freddy Fazbears pizza..." Antwoord ik aarzelend. "Oh, die richting moet ik ook op, kunnen we samen een taxi nemen, besparen we geld". "Prima", zeg ik, en ik schuif naar mijn bed.

Ik zit in de taxi met Katniss, het is nog één minuut rijden. "Dus..." Zeg ik om de tijd te doden. "Wie is je oom?" "Oh", zegt ze. "Hij heet Keith, en..."

Vlekjes voor mijn ogen.

Rustig Mike, er zijn meer Keiths op deze wereld. "Keith? Interessant", zeg ik. "Oh, oke..." Zegt Katniss een beetje verward. "Het is..." Ze stopt ineens, alsof ze zelf ook een halve paniek aanval krijgt van de naam. Ze kijkt me voor een kort moment bevroren aan, en went dan haar ogen af. Dat was...

Verdacht.

Dit meisje, straks ze is familie van... Zal ze mij ook willen vermoorden? Ik voel me ineens helemaal niet veilig. Gelukkig stopt de taxi, en geef ik de chauffeur vijf dollar. "Eh, dag!" Schreeuw ik tegen Katniss, en voor ik het weet sta ik op de stoep. Notitie aan mijzelf: vermijd Katniss. Nu naar die meeting, en dan uitzoeken waar Fritz uithangt. Misschien weten ze het hier wel...

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Where stories live. Discover now