27. Nacht 2 • Mike

3.2K 120 53
                                    

Mike Schmidt, 2000

Ik loop met een versnelde pas door het halletje naar mijn kantoor. Het is één voor twaalf, nog één minuut voordat het moordlustige robots worden... Ik ren dit keer de linkerhal in en kom uiteindelijk aan in mijn kantoortje. Pfieuw, gehaald. Ik doe de computer aan, en de telefoon gaat weer.

"Hey hallo, zie je wel dat het goed komt? Uhm... Ik zal even wat korter praten... Misschien moet je de camera's alvast gaan checken terwijl ik praat."

Nerveus klik ik de camera's aan.

"Hoe verder je door de week komt, de drukker de robots worden... Freddy komt eigenlijk helemaal niet zo snel van het podium af, wist je dat? Hij wordt wel een stuk actiever in de nacht... Nog een reden om die camera's goed in de gaten te houden!"

Gelijk klik ik naar de Stage. Gelukkig, ze zitten er allemaal nog.

"Uhm... Even nog wat over de hallen. Op sommige plekken dicht bij je kantoor zitten er blinde plekken. Hier komen de camera's dus niet, dus moet je checken met je licht... Je hebt dan maar een paar seconde om te reageren, voordat... Nou ja, natuurlijk is er geen gevaar of zo..."

Ik duik gelijk naar de twee lichtknoppen naast mij. Niks. De hallen zijn uitgestorven.

"Ook zal ik als ik jou was Pirate Cove extra goed in de gaten houden... Foxy daar reageert altijd vreemd als je te lang niet meer op de camera's kijkt. Ach ja, ik weet zeker dat het je lukt. Succes, en ik spreek je morgen!"

De doodse stilte geeft me een onbehagelijk gevoel. Ik adem diep in, en begin de camera's te checken. Ik spring zowat achteruit van schrik als ik Pirate Cove bekijk.

Het gordijn, dat gister nog dichtzat, staat nu een heel klein beetje open. Een klein beetje, maar net ver genoeg voor de twee glanzende, gele ogen om recht in de camera's te kijken.

Foxy is actief.

Mijn hartslag versnelt een beetje. Oké Mike, wat weet je over Foxy? Hij is een piraat, staat altijd in de Pirate Cove alleen shows op te voeren, is een individu, en is zeker de engste... Het staat me niet aan dat hij nu actief is. Wie weet hoe Foxy aanvalt? Ik heb twee keuzes nu. Of ik blijf staren naar Foxy, en riskeer het feit dat Bonnie, Chica en Freddy kunnen komen, of ik klik de camera's nu naar de rest en houd iedereen in de gaten, maar riskeer een Foxy aanval... Ik moet wel voor de tweede gaan, beslis ik met pijn in mijn hart. Ik klik op de Stage.

Shit, shit, shit! Bonnie en Chica zijn weg! Bonnie vind ik gelukkig gelijk in de backroom. Mooi, blijf daar. Maar waar is Chica? Ik check alle camera's, maar kan haar niet vinden. Oh god... Ik werp een korte blik naar de donkere Eastern hall.

Zal het?

Ik haal diep adem, en klik op Light.

Oh fuck! Zo snel mogelijk klik ik op Door. Chica staat in het raam naar mij te staren, maar ik werp mijn blik af. Hoeveel stroom heb ik nog? Achtenvijftig procent... Het is twee uur. Moet lukken, toch?

Het is ondertussen drie uur, en Chica is net weg. Gelukkig, de dichte deur slurpte mijn stroom. Zevenenveertig procent. Ik kijk naar de camera's. Chica staat in de Diner Room, Bonnie nog steeds in de backroom, Freddy nog steeds op het podium, en Foxy nog steeds achter... Foxy? Oh shit... Hij staat nu niet achter dat gordijn, maar op zijn persoonlijke podiumpje in de Pirate Cove. Dat ding kan nog bewegen ook. Ik staar naar de vos, die zijn kop nu schuin houd en zijn haak omhoog heft. Ga alsjeblieft terug achter je gordijn, denk ik. Ik besluit het erop te wagen om de andere camera's te checken, heel snel dan, of Chica nog steeds in de Diner Room staat.

Klik. Ja, ze is er nog.
Klik. Foxy is...

Weg.

Weg...

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang