22. Te koop: horror

3K 132 20
                                    

Meneer Heers, 2000

"Dus, als u het zeker weet, hier graag een handtekening". Ik sta tegenover een jongeman van een jaar of 20, strak in pak, en zwart haar. Het is Henry Johnson.

"Natuurlijk weet ik het zeker, ik maak deze plek weer helemaal tot nieuw!"

Ik ga met pensioen, maar had de naam van de pizzeria nog in mijn bezit. En deze man, die gister mij ineens belde, was wel geïnteresseerd. Een vreemde kerel... Jong, zeker voor zo'n bedrijf. Het feit dat hij de voornaam deelt met de beruchte moordenaar van '83 staat me niet aan, maar het boeit me niks meer. Hij buigt voorover, en tekent het contract. Gelukkig, hier ben ik vanaf.

"Ik moet u wel zeggen... Er is iets met dit restaurant. Op de een van de eerdere locaties hadden twee mannen, Trepp en Afton, wat kinderen vermoord... In 1985 heeft een andere man, de zoon van Trepp,  weer twee kinderen vermoord, en in 1987 kwamen er weer twee kinderen om het leven, was de bite, en zijn er vijf kinderen verdwenen, maar daar weet niemand iets van..." Als ik het zo vertel klinkt het restaurant als een horrorverhaal, maar Johnson ziet er geen problemen mee te hebben.

"Ik heb het allemaal gehoord", zegt hij. "Maar geen zorgen. Ik maak dit restaurant weer tot nieuw".

"Oke", zeg ik. "Je kan alle artikelen die in de doofpot zijn gestopt rondom de hele zaak vinden in de archieven. Dan wel even wat advies: de oude, originele mascottes, Freddy, Bonnie, Chica en Foxy, zou ik houden als ik jou was. Die Golden Freddy, van de allereerste locatie, zal ik niet gebruiken, maar toch wel houden, samen met het gouden konijn wat ergens opgeborgen ligt. De Toy versies moeten verplicht geschrapt worden, inclusief Balloon Boy, in verband met de bite. De Puppet kunnen we helaas niet vinden... Maar als die weer opduikt, meldt dat dan even".

Johnson knikt. "Komt helemaal goed! Geen zorgen meneer Heers, deze plek wordt weer helemaal als nieuw".

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Where stories live. Discover now