43. Nacht 5: theekransjes • Mike

1.9K 97 48
                                    

Mike Schmidt, 2000

"Ik loop nu de gang in", zeg ik met een kloppend hart. Het idee dat elk moment een moordenaar me kan bespringen staat me niet zo aan.

"Hey, relax! Alles komt goed! Morgen ben je hier klaar en is Loena terug!" Zegt Emily opgewekt aan de andere kant van de lijn. "Ik hoop het", mompel ik.

Ik kom bij mijn kantoortje aan, en doe de computer aan. Nacht vijf al... "De computer start nu op. Dit is het moment dat ik meestal een telefoon bericht krijg", zeg ik tegen Emily via mijn mobiel.

"Oké, eh... Succes Mike, ik blijf aan de lijn hoor!" "Mooi", zeg ik. "Ik heb iemand nodig voor wanne..."

Er klinkt ineens een luide piep, en ik ben gelijk vol adrenaline.

"Grshshsh...doodoztnebej!nelahejmokki,ekim.hcotaneolsiraaw?ozejeizki!"

"Wat was dat?" Vraagt Emily angstig. "De telefoon sprong aan, dat rare gegorgel weer!" Kerm ik angstig.

"Oké Mike, je weet wat je moet doen. Ga gewoon verder alsof het een normale nacht is!"

Ik slik moeizaam. De computer is helemaal opgestart. Oke, eerst de stage...

"Wat?" Fluister ik vol ongeloof. "Wat is er?" Vraagt Emily. "De animatronics", antwoord ik. "Ze zijn nu al weg!" "Vreemd..." Zegt Emily. "Misschien zijn ze al aan het bewegen?" Snel check ik de lichten, maar mijn Blind Spots zijn leeg. Ik kijk weer op de camera's. Dineerkamer.

"Oh mijn god..."

"Mike, wat is er?" Vraag Emily angstig. "Wacht even", zeg ik. Zie ik dit nou goed? Er sluipt een man door de dineerkamer, maar het is niet Keith - het is Zack. En achter hem aan sluipt... Jenna? Doet ze mee aan dit plan? Of achtervolgt ze hem? Want zo te zien merkt Zack haar niet. "What the fuck!" Zeg ik hardop.

"Mike, wat on earth is er aan de hand?"

"Een moment..." zeg ik snel. Hoe komen die twee binnen? Ik ben werkelijk de slechtste nachtbewaker ooit. Maar als zij binnen kunnen komen, dan kan Keith dat ook. Ineens herinner ik me dat Emily vertelde over dat ze Keith's achtergrond kende... "Emily?" Roep ik vluchtig. "Ja?" "Waarom doet Keith dit?" Ondertussen klik ik de camera's van Eastern hall aan. Het is een tijdje stil, en dan hoor ik een diepe zucht. "Hij heeft wat papaprobleempjes gehad". "Verrassend", zeg sarcastisch. "Nee, serieus", zegt ze overtuigend. "Ken je de Aftonzaak van '83?" "Nog nooit van gehoord", mompel ik. Ik schakel weer over naar de stage, waar Zack en Jenna nog steeds onwetend rondsluipen. "Dat is ook niet gek, ze hebben het flink in de doofpot gestopt... Maar Keith heeft een connectie met ze, een belangrijke. Wat precies weten we niet..." Ik zucht geïrriteerd, vanwege het feit dat ik de animatronics niet kan vinden maar ook omdat we nog geen antwoorden hebben. "Oké, eh... Dit wil je wel weten. Zack en Jenna bevinden zich in het restaurant..." Het is even stil aan de lijn. "Wat?" Roept ze. "Dat..." "Ik weet het", zeg ik. Ik ga weer terug naar de eastern hall. "Ik weet ook niet wat ze hier doen, maar het is har..."

Ik stop abrupt met praten.

Nee. Dit kan niet.

"Mike?"

Katniss loopt daar op mijn computerscherm, langzaam en zoekend door de gangen. Wat doet zij hier nou weer? Ik sluit voor de zekerheid mijn deuren. Deze boel wordt met de minuut grimmiger.

"Uhm? Mike?"

"K... Katniss", is het enige wat er uit mijn mond komt. Nu klik ik op de camera van de WC's

"Wat de..."

Daar tegen de muur aangepropt, vol angst en verbazing, zitten Henry en Kytthin. Wat is dit nou weer? "Wat is er?" Vraagt Emily nog een keer. "Iedereen is hier..." Mompel ik. Ineens schiet mijn scherm op zwart. Paarse strepen flitsen over het scherm.  Backroom, staat er voor een kort moment. Ik slaak een gilletje. "Mike?" "Sorry", zeg ik vlug. Ik klik op de backroom camera.

"Oh mijn god... Nee..."

De tranen schieten in mijn ogen.

"Mike? Hallo, Mike? Oh Mike, je hoort me niet meer, hè? Nee... Mike, ik kom eraan, oké? Ik weet dat je me niet hoort, maar ik kom eraan!"

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Where stories live. Discover now