8. Toy

4.4K 165 43
                                    

Keith Trepp, 1987

"Vincent!

Hey, Vincent.

Benson!"

Ik schrik op uit mijn gedachte. Heers roept me. Mijn werk is zo saai nu. Niet omdat ik nu dus dagbewaker ben, niet omdat het een rustige dag is, nee, er komt geen kind meer opdagen. Iedereen is afgeschrokken door de moord op die twee kinderen. En dat is niet best.

"Ik kom al, ik kom al". Heers roept alsof er een verschrikkelijke grote haast is, maar hij weet dondersgoed dat het niet uitmaakt. Op een vader met drie kinderen na is er helemaal niemand. Mensen willen blijkbaar niet geloven dat de moordenaar is opgepakt.

Slim.

Ik loop naar het kantoortje en ga zitten.

"Ga zitten", zegt Heers. Die man is zwaar gestresst. Ik zit al.

"Vincent, zoals je weet gaan de zaken niet zo goed".

Inderdaad oude man, dat weet ik al. Kom tot je punt.

"En daarom... Hebben we een hele nieuwe lijn met animatronics".

"Wat?" Vraag ik verrast. "Dat is een... Gehaaste beslissing", zeg ik voorzichtig. "Nee, Benson, totaal niet. Ze worden ingebouwd met een facial recognition system, zodat ze bij de eerste en beste crimineel die ze zien ze gelijk alarm slaan. Geen moordenaar, pedo of wat dan ook voor een kutclown die mijn bedrijf wilt vernietigen komt meer binnen! Is dat niet geweldig?" De dikke man kijkt enthousiast. Geweldig... En nu maar hopen dat die robots ook in mijn vermomming trappen. "Wow, futuristisch hoor!" Zeg ik opgewekt. "Erg slim. Kunnen we eindelijk van die stomme reputatie af, veroorzaakt door Afton en Trepp". Heers knikt. "Dat zeker. Gelukkig hebben ze het meeste al in de doofpot gestopt. Maar goed, een nieuwe lijn. We krijgen er dus vier nieuwe bij, en we halen er twee van een oude locatie". "Vertel", zeg ik, om mezelf zo onverdacht mogelijk te maken. "Toy versies van Chica, Bonnie en Freddy. Nieuw, blinkend, mooi! En plastic. Kan het niet gaan stinken. Er komt ook een ballonnenjongen bij, voor de verkoop van ballonnen". "Slim", mompel ik. "Ken je de Puppet? De pop werd gebouwd in 1985 maar werd stopgezet na de moord op dat meisje en dat jochie. We hebben nu eindelijk de papieren om het echt in werking te laten gaan. Oh, en als allerlaatste, echt een ouwe-gouwe: Fun Time Foxy". Ik kijk verrast op. Die werd nog gebouwd door Trepp en Afton! "We maken er nu een interactieve DIY-robot van. Je mag het uit elkaar trekken, en de nieuwe naam wordt Mangle". "Klinkt als een plan", zeg ik. "Dan gaan we weer opnieuw beginnen, Vincent". Heers kijkt blij. Ik schud zijn hand, en glimlach. "Ik ben blij hier aan deel te mogen nemen, Heers".

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Where stories live. Discover now