14. Nacht 5 • Jeremy

3.7K 157 50
                                    

Jeremy Fitzgerald, 1987

"Stop je daarna? Diana en ik maken ons zorgen, en je moet voorzichtig zijn, Jerejongen". Jerejongen. Als er iemand een prijs voor vreemde naampjes verdient is mijn grootvader het wel. "Ja, ik beloof het", mompel ik, terwijl ik uit de taxi stap. "Tot morgen dan, succes". "Dag". Mijn grootvader belde helemaal in de stress op sinds hij nu weet dat ik hier werk. De laatste nacht. Ik ben blij dat ik kan vertrekken hierna. Ik duw de deur open en loop naar binnen. Zo te zien zijn Chica en Bonnie opgeruimd. De computer is aan het opstarten, en als gebruikelijk klinkt er weer een luid getring van de telefoon.

"Hey, hallo! Wat doe je hier nog?! Heb je het briefje niet doorgekregen? Freddy Fazbears pizza gaat sluiten! Iemand heeft een pak gestolen, een gele, uit de backroom. We vinden het niet meer veilig. Maar, blijf maar zitten. Het is veiliger om shift af te maken dan meteen naar buiten te gaan. Maar, we gaan dus sluiten... Bovendien komen er steeds minder mensen... Sorry, uhm... Het komt doordat de mensen het blijkbaar zwaar opnemen, dat van Fritz Smith. Bovendien zijn de animatronics op een of andere manier veel agressiever. Er staat nog één ding gepland voor morgen, een verjaardagsfeestje. Meneer Heers wil graag dat jij de dayshift overneemt, die staat namelijk ineens... Open. Blijf dicht bij de animatronics, zorg ervoor dat ze niemand pijn doen.

Wat? Het gaat sluiten? Voor de zoveelste keer? Er is hier echt iets raars aan de hand... Waarom zal iemand een pak stelen? En van wie dan, Chica? Toy Chica? Gaat er een nieuwe moord plaatsvinden, net zoals 1983, 1985 en 1987? Bovendien, waar is Vincent zelf als ik de dayshift moet overnemen? Ik heb zoveel vragen, maar geen antwoorden...

"Het gebouw staat trouwens op lockdown, niemand mag meer naar binnen of naar buiten van het personeel, vooral geen oud personeel. Ik zeg het je: als we dit niet zouden doen vind er binnenkort misschien nog wel zo'n drama plaats. Waarschijnlijk gaan we heropenen, als al deze drama voorbij is, alleen dan schrappen we de Toy animatronics. Maarja, je hoort het nog wel. Maak je shift af, maar blijf binnen, en neem de dayshift over. Heers spreekt je morgen na je dayshift wel. Succes".

Stilte. Vol verbazing zit ik in de stoel. Wat is dit? Blijkbaar is het nu echt menens. The killer is out. En daarom sluiten ze. Maar, wat als de killer dat had gepland? En morgen toeslaat? Ik wil er niet aan denken. Snel wind ik de muziekbox op, en zo begin ik aan de nacht.

Het is wonderbaarlijk druk, nog erger dan gisternacht. Mangle! Masker. Foxy! Knipper. Toy Freddy! Masker. Schacht, ballonnending! Masker. En zo gaat het maar door. Chica komt ook langs, en mist een oog. Bonnie heeft niet meer schade dan hij al had, met zijn totaal verwoestte gezicht en geen arm.

Het is half drie, en ik heb eindelijk tijd om de camera's te checken. Ik bekijk de camera in de rechter schacht. Mangle. Prettig. Ineens hoor ik een geluid. Een geruis, met wat stemmen. Een zware mannenstem. Hij beschrijft iets vaags, maar om de zoveel tijd zegt hij één ding wat ik wel kan verstaan: "Tien-één". Dat is het enigste wat ik eruit kan halen. Wat is dit? Het klinkt als een politie radio. Dan bedenk me ineens iets. Ze hebben allemaal een facial recognition system. Misschien is Mangle wel een politie radio, en probeert ze iets aan te geven! Snel duik ik achter mijn computer, met mijn masker op, en klik op een basismapje wat op elke computer zit. Er is als het goed is een bestand met politiecodes, en snel zoek ik het op.

Politie codes Australië:
10-1: slecht signaal. Kan geen contact maken.

Slecht signaal? Waarom dan? Zal Mangle de politie proberen te waarschuwen? Maar... Voor wat dan? Zal ze een... Crimineel hebben gezien? Trepp. Nee, dat kan niet. Ik zet het snel uit mijn hoofd. Mangle is ondertussen weg.

Als het eindelijk zes is, ben ik helemaal bezweet. Ik sluit de computer af. Een probleem, ik mag er niet uit, dus moet via de hal naar de stage lopen. Ik heb twee opties... Of ik neem weer een dappere poging en hoop niet tot een sandwich geplet te worden, of ik wacht op Vincent. Oh, shit... Vincent is weg. Ik neem de zaklamp in mijn hand, en pak het masker. Met het masker op mijn hoofd en de zaklamp in aanslag schuifel ik de gang in...

Het is overal donker, op een straaltje licht van de zaklamp na. De zon begint al een beetje op te komen, maar nog niet goed genoeg om daglicht in het gebouw te schijnen. Even kijken. Naar links of naar rechts? Links is naar de dineerkamer, rechts voor stage. Rechts dan. Sluipend passeer ik de donkere hal, zwaar ademend, met nog steeds het hoofd van Freddy Fazbear op mijn hoofd. In mijn ooghoek zie ik ineens iets staan.

Shit.

Toy Freddy.

Ik loop snel door nu. Hopelijk heeft hij mij niet door in verband met mijn masker. Zijn hoofd volgt mij, maar hij doet niks. Eindelijk kom ik aan bij de stage. Ik druk op de lichtknoppen naast het kantoortje van Vincent, en alle lichten in het hele gebouw gaan aan. Er klinkt wat metaal geklingel, en alle animatronics staan weer op hun plek. Ik kijk de ruimte door. Het is de grootse plek in het restaurant, er staan tafels, maar ook veel stoelen voor het podium waar Toy Bonnie, Toy Chica en Toy Freddy zich bevinden. Ik zucht. Ik moet nu het gebouw open maken... Ik loop een andere hal in en kom bij de ingang, en open de deur.

De dag kan beginnen, wat gaat het brengen?

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Место, где живут истории. Откройте их для себя