25. Vrijheid

2.8K 121 18
                                    

Fritz Smith, 1999

D. Furrelburgh onschuldig verklaart na 30 jaar
Dean Furrelburgh, de man waarvan werd verdacht de twee kinderen te hebben vermoord in Freddy Fazbears pizza in 1987, is onschuldig verklaard. Dat bleek gister uit het nieuwe onderzoek. Furrelburgh is gelijk vrijgelaten en krijgt een vergoeding voor dertig jaar in de cel zitten voor niks. De 59 jarige man wilt niet reageren. Wie wel de kinderen heeft vermoord is is nog onbekend.

Dean is vrij? Ik voel me opgewonden. Zijn onschuld is eindelijk bewezen! Dit kan mij helpen in mijn zaak! We kunnen Trepp pakken, samen! Ik heb niks meer waargenomen van die vreemde jongen genaamd Keith Trepp, en sinds ik hem de vijf kinderen heb zien vermoorden is hij helemaal verdwenen... Ik had geprobeerd zijn vader Henry Trepp op te zoeken in de gevangenis, maar kwam er achter dat hij al was overleden... Waar zijn partner in crime uithangt, William Afton, is niet te achterhalen. Ik heb stilgezeten de afgelopen jaren, me gericht op mijn gezin en daarin mijn dochter die dit jaar vertrekt naar de universiteit. Maar nu is mijn spoor weer aangewakkerd, en voel ik me enthousiast om weer te beginnen. Snel pak ik mijn telefoon. Het mooie is dat ik zijn mobiele nummer nog steeds heb.

"Hallo? Hallo? Is dit een journalist?"

Een schore stem antwoord de lijn.
"Nee, geen zorgen. U spreekt met Fritz Smith".

Het blijft even stil aan de andere kant van de lijn.

"Smith", zegt hij. "De agent die mij oppakte voor niks doen".

Ik sluit mijn ogen van schaamte. "Ik weet het", zeg ik. "En het spijt me. Maar ik heb wel interessant nieuws waar ik u misschien blij kan maken". Opnieuw is het stil aan de andere kant, dus ik besluit verder te praten. "Ik weet dat u geframed bent. Ik weet door wie. Ik weet dat het Vincent Benson was, oftewel Keith Trepp, zoon van de Henry Trepp die je vast wel kent. En ik weet denk ik hoe we hem kunnen pakken".

De man schraapt zijn keel.

"Luister Smith. Ik wil die Benson of Trepp graag van alles aandoen, maar wat gebeurd is is gebeurd. Hij moet boeten voor zijn daden, maar ik wil niet weer de cel in voor niks. Dus zoek maar iemand anders".

"Nee, wacht nou!" Zeg ik gehaast. "Ik heb het plan helemaal uitgestippeld! We redden niet alleen jou daarmee, maar ook misschien wel meer kinderen!" Opnieuw stilte. "Ik heb vroeger fouten gemaakt, en dat spijt me. Ik heb Keith een paar maanden na jouw arrestatie op heterdaad gepakt, maar weer is die lul ermee weggekomen. De politie hier begrijpt maar niet dat de vijf kinderen die vermist zijn echt niet meer leven. Keith is slim en sluw, net zoals zijn vader was... Maar nu is het mijn kans om die recht te zetten. Onze kans".

Een zucht. Dean schraapt zijn keel, en zegt dan gelukkig:

"Wat is je plan?"

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Where stories live. Discover now