57. Nacht 5: Maybe I shouldn't chase and find... • Mike

1.7K 95 44
                                    

Kytthin Grey, 2000

Lachen, lief doen.
Vertrouwen winnen, helpen.
Onschuld wekken, verrast zijn.
Lokken, toeslaan...

De woorden herhalen zich door mijn hoofd wanneer ik hijgend tegen de muur van de Eastern Hall leun. Het gaat goed, tot nu toe.

Ze weten natuurlijk nog van niks.

Ik heb Henry altijd al een vreemde man gevonden... Papa werkte met hem, maar ja. Papa is ook een vreemde man. Keith daarentegen dacht ik te kunnen begrijpen. Nu begrijpen we elkaar... Op een ander niveau.

Nu je vader opgepakt is leef je met tante Paula. Geen contact meer met de Trepp familie, nooit meer.

Dat is een pittige klap voor een zevenjarige. Helaas heeft het me mijn morele waarde gekost. Ik kijk de hal in, en zie hoe Keith het podium opkruipt. Waarom doet hij dat? Ik zucht. Misschien moet ik terug gaan, dit wekt argwaan op. Kloppende argwaan. Ik sta op en ren door de Eastern Hall naar het kantoor.

"Bonk bonk".

"Doe open, ik ben het!"

Met een schuivend geluid schiet het gevaarte open. Drie hoofden kijken me vragend aan. "Kytthin?" Vraagt Henry. "Is het gelukt?" Ik schud mijn hoofd. "Het gaat echt niet", jammer ik over-dramatisch. "Keith bewaakt de arcade té goed. Is Mike al terug?" Ze schudden allemaal van nee. "Oh..." Ik laat mijn hoofd hangen.

"Raar..." Zeg ik dan. "Ik dacht dat ik later was. Het is tien minuten later, bijna een kwartier..."

De andere kijken bezorgd. "Er zal toch niks ergs gebeurd zijn?" Vraagt Jenna. Ik probeer zo zielig mogelijk te kijken.

Neef Vlake zal je leren, klein katje van me. Luister naar haar. Ze hebben mij hier verkeerd neergezet... Ga ze tegenwerken. Ga mij helpen.

Ik bevrijd mezelf uit de korte flashback. "Ik moet hem zoeken," zeg ik dan. "Ben je gek?" Zegt Zack met een opgeheven stem. "Je hebt geen idee waar Keith tot in staat is! Die spietst je zo door het midden, zonder enige genade!"

Je kent Keith nog wel, toch meisje? De zoon van je vaders vriend Henry. Keith is gesignaleerd en wordt verdacht voor moord. Ooit gedacht dat hij degene zal zijn die gestoord zou worden? Ik niet. Hij was altijd zo zachtaardig... Iets moet er gebroken zijn. Wellicht heeft de dood van zijn vader en broertje er iets mee te maken.

Het blijft even stil. "Toch doe ik het", zeg ik. "Ik ga Mike en Loena zoeken." "Kytthin, nee!" Schreeuwt Henry hartstochtelijk, maar hij is te laat. Ik ren de Western Hall al in.

Tijd om mijzelf te bewijzen. Lieve, lieve vader. Ik weet dat je een crimineel bent, en ik ga de zoon van je oude partner met alle liefde helpen. Man, Henry Johnson heeft echt de verkeerde gekozen om te vertrouwen.

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant