47. Nacht 5: Compleet en dood • Mike

2.1K 102 99
                                    

Mike Schmidt, 2000

Met grote ogen staar ik naar het scherm die mij de backroom laat zien. "Nee, nee, nee!" Ik schreeuw, maar het kan me niks schelen. Emily heb ik toch al per ongeluk weggedrukt.

Daar, in het midden van de backroom, staat een stoel. En op die stoel...

Zit Loena.

Vastgebonden. Ze leeft, gelukkig. Een grote lap is om haar mond gebonden, maar haar ogen zijn wijd opengesperd. Ze staan vol angst... Ze wringt, probeert, vecht... Maar natuurlijk zonder effect. Nu snap ik het... Keith gebruikt Loena als lokaas! Oh mijn god... Wat moet ik doen? Waarom, waarom, is iedereen die ik ken hier op dit moment! En waar zijn die verdomde animatronics? Ik check nog snel even alle camera's. Hm... Jenna heeft een gesprek met Zack. Henry en Kytthin zitten er nog. Katniss... Katniss is verdwenen. Oké... Ik check de kamers dicht bij mijn kantoor. Niks, leeg, niks...

"Holy shit!" Ik schreeuw mijn longen uit mijn lijf. Nee, nee, nee! Daar, waar normaal een doodnormale poster van Freddy hangt, hangt nu een poster van een gouden beer, Golden Freddy... Deze bovennatuurlijke verschijningen geven me de rillingen. Ik klik de camera weg.

Ik sluit mijn ogen kort. Rustig aan doen, Mike. Gewoon... Concentreren. Ik open mijn ogen weer, en dan zie ik mijn grootste nachtmerrie voor me, hetgeen wat me voor eens en voor altijd bewijst dat al die jaren die ik gespendeerd heb met het denken over deze traumabijwerkingen niet voor niets was.

Golden Freddy in mijn kantoor.

Golden Freddy... Golden Freddy in mijn kantoor! De gouden beer zit tegenover me, en kijkt me levenloos aan. Kut, ik kan niks doen om me te beschermen? Het zit daar maar, als een hol pak op mijn bureau. Hoe is het binnen gekomen? Maar nu zie ik ook van dichtbij wat ik toen zag: de vegen van droog, oud bloed - bloed van mijn vrienden.

Kiezen Mike, wat ga je doen?

"Doei!" Schreeuw ik. Ik open de rechter deur, en doe het domste van mijn hele leven: Ik ren de diepte in. Weg hier! Snel passeer ik de Eastern Hall. Nergens naar kijken, nergens naar kijken! Ik weet niet waar ik heen moet, ik kan geen kant op! Ik duik de Dinerroom in. Jenna en Zack zijn hier...

"Mike?" Hoor ik voor me. "Ren voor je leven!" Roep ik. Ik grijp ze allebei bij de arm en ren de Western Hall in. Dit is waarschijnlijk de tweede domste keuze uit mijn leven: terug gaan naar het kantoor. Ik hijg van het rennen. "Mike, wat de heck?" Zegt Zack. Ik antwoord niet, en sleur ze mee naar mijn kantoor. "Naar binnen!" Roep ik. Golden Freddy is verdwenen, gelukkig... Snel sluit ik allebei de deuren, en zo zitten we daar dan, met zijn drieën, om kwart over één 's nachts, niet zeker van ons leven.

"Oke, detail voor detail. Wat deed je?" Vraagt Jenna. "Go... Gold... Golden Freddy in mijn kantoor", hijg ik. Jenna's mond valt open. Zack zit nog steeds naar lucht te happen. "Wat?" Zegt ze verbaasd. "Wat vreemd!" Wacht maar totdat je de rest hoort", zeg ik. "Ze weet van Keith", zegt Zack dan, vermoeid. "En het spijt me, Mike. Ik sta nu aan jullie kant". Jenna knikt. Ik kijk ze kort aan, maar besluit ze te vertrouwen. Ik kan beter vrienden maken, want meer vijanden kan ik er niet bijhebben. "Maar goed", zeg ik.

"Iedereen is hier. Henry, Kytthin, Katniss, Keith, en zelfs Loena, vastgebonden aan een stoel in de backroom, wachtend op haar held, voordat ze hetzelfde lot ondergaat als haar vader!" De tranen komen weer in mijn ogen. Jenna slaat haar hand voor haar mond, en Zack maakt een hele bange uitdrukking. "Maar, wat weten jullie over Keith?" Vraag ik.

"Hij zit in de Arcade, wachtend totdat jij naar buiten komt. Loena is het lokaas, niemand is veilig..." Zegt Zack. "Oké", zeg ik. "Ik denk dat we eerst Henry en Kytthin in veiligheid moeten brengen. Ik moet Emily laten weten wat er aan de hand is. Daarna gaan we Katniss redden, en dan, hup, naar de politie, oké?"

Jenna en Zack knikken.

"Als jij Katniss gaan halen, gaan wij wel naar Henry en Kytthin", stelt Zack voor. Ik knik. "Prima".

"Oh, wacht, voordat je gaat..." zegt Zack snel. Hij pakt een mes uit zijn achterzak en geeft het aan mij. "Zodra Keith je in de smiezen heeft heb je iets nodig om je te verdedigen". Ik neem het dankbaar aan, niet denkend aan het feit dat dit hoogstwaarschijnlijk bedoeld was om mij te doden. "Lets go", zegt Jenna. We splitsen op. Jenna en Zack naar de Eastern Hall, en ik naar de Western Hall. Tijd om weer iets heel erg doms te doen.

Ik begin zwaar te ademen. Het is zo donker. Ik wilde dat Emily er nu was, maar helaas... Keith zal nu achter me kunnen zijn. Niet aan denken, Mike. Ik loop langzaam door.

"Moaaaah..."

De animatronic kreun! Achter me! Snel draai ik me om, met het mes vooruit gestoken. "W... Waar zijn jullie?" Vraag ik angstig, maar natuurlijk zonder effect. "Monsters!" Ineens gaan al mijn rug haren recht overeind staan.

Achter me...

Voetstappen.

Een beetje versneld. Een zware, hijgende adem.

Oh mijn god.

Dat is Keith. Maar misschien ook niet, maar misschien ook wel, oh mijn god! Wat moet ik doen? De stappen komen steeds dichterbij. Het geluid wordt steeds harder. Het is nu bijna bij mij... Dood of leven?

Ik draai me om, met het mes vooruit gestoken.

"Sktch..."

Het mes steekt vast in iemands borst. Mijn mond valt open. De wond wordt rood, en het persoon zucht zwaar, en valt op de grond.

Maar het is Keith niet.

Het is Emily Fitzgerald.

Five nights at Freddy's: het hele verhaal • FNAF boek 1 (voltooid)Where stories live. Discover now