hoofdstuk 50.2

2.3K 238 28
                                    

[a/n sorry voor het lange wachten :( Maar hier is een update 💘

even een tip: geloof al die gezondheids praatjes over zelf gezichtsmaskertjes maken niet. Het is echt smerig en stinkt naar kots. Ik heb ervaring 😓😂🍌🍯]

{Point of View Selena}
"Pas op Bobby," fluistert Matt naast me. Rens, Matt en ik zitten op de bank 'the best of me' te kijken. Fleur moest na twee Nicholas Sparks films naar huis, jammer genoeg. We hebben haar met z'n allen uit gezwaait.
"Bobby gaat niet dood," zeg ik nadat ik met mijn ogen heb gerold. Matt trekt de baby blauwe deken die hij over ons heen heeft gegooid strakker om zich heen, en kijkt boven zijn knieën naar de tv. "Het is een romantische film, Matthias. Natuurlijk gaat er niemand in dood!"
"Noem me geen Matthias, en hij gaat wel dood. Wedden? Dat ene vader persoon ging toch ook dood in het begin? Daar gaat de hele film over." zegt Matt chagrijnig. Dan klinkt er opeens een schot door de kamer heen, en Matt springt op.
"Kijk naar Bobby, let op Bobby!" roept hij, terwijl hij wild met zijn armen zwaait. "Er zit een gaatje in zijn hoofd, zie je?! Hij. is. dood!"
"Het was te verwachten." mompelt Rens.
"Wat?"
"Het is zo'n dramatische romantische film, natuurlijk gaat de beste vriend dood." Rens trekt een gezicht en brengt dan zijn aandacht weer naar de televisie, die nog steeds doorgaat.
"Excuse me, maar Nicholas Sparks is niet een schrijver van belachelijk dramatische en romantische boek. Hij is de god van de romantiek, de cupido van de boeken, hij is echt geweldig! Hoe durf je hem te beledigen!" zegt Matt met een rood hoofd.
Ik kijk van Rens naar Matt, die elkaar allebei kwaad aankijken.
"Ehm, jongens, relax?" zeg ik, maar ze horen me allebei niet. Gaan ze hier nou serieus ruzie om maken? "Het is maar een film?"
"Precies!" zegt Rens terwijl hij op zijn horloge kijkt.
"Pff, film barbaar." Matt zakt neer op de bank en kijkt met glimmende ogen naar de bank. Ik leg mijn hand op zijn rug en wrijf er zacht overheen.
"Rens, kun je even... water halen voor me?" vraag ik aan Rens.
Rens staat op en loopt naar de keuken.
"Wat een eikel," zegt Matt met een puffende stem. "Wie vindt Nicholas Sparks nou niet goed? The Notebook, Safe Haven, The Best of Me, The Longest Ride.. Hoe kun je die nou niet leuk vinden? Belachelijk."
"Joh, het is maar een film."
"Het is niet zomaar een film!" roept Matt. Hij legt zijn kin op zijn knieën. "Stop met dat zeggen."
"Misschien moeten we een andere film kijken..?" stel ik voor. Matt haalt zijn schouders op.
Rens komt binnen en zet het glas water voor me neer. Ik glimlach kort naar hem.
"Gaan we een andere film kijken?" Rens kijkt vragend naar mij en Matt. Matt haalt zijn schouders op en staart naar zijn voeten.
"Oké dan. Titanic?" vraag ik.
Weer zegt Matt niets. Hij klinkt alleen. Rens wisselt de films om en we beginnen te kijken. Al gauw zijn we alledrie verdiept in de film, en Matt komt weer tot leven.
"Let op! Let op! Hij zegt nu dat ze gaan paardrijden en dat gaat ze later doen! Omg, dit is zo belangrijk! Cruciaal deel van de film, jongens. Let op! Oh god ik hou het niet meer van de spanningen. Ik ga even naar de wc, kijken jullie maar verder. Oh nee wacht op mij! Ben zo terug!" Matt springt op en sprint naar de gang.
Rens zet de film op pauze en kijkt met een verward gezicht naar mij. "Wat was er met hem?" vraagt hij.
"Gewoon, hij moest naar de wc." ik haal mijn schouders op. Plotseling gaat mijn telefoon. Rens en ik kijken elkaar aan, en buigen ons dan over de dunne smartphone heen. 'Jake' staat er op het scherm.
"Opnemen?" vraag ik. Rens wil iets zeggen, en dan komt Matt binnen. "Is dat Jake?" vraagt hij.
"Ja."
"Dis hem. Zeg iets cools en hang dan op. Zoiets als 'fuck you' en zo." Matt springt als een klein kind op en neer.
Met mijn hart in mijn maag neem ik op.
"Shit Selena ik moet met je praten, het is belangrijk en ik-"
"Hey Jake, weet je wat? Stop je vinger in je kont. Bye." en ik hang op.
Even is het doodstil in de kamer. Dan begint iedereen te lachen. "Omg!" giert Matt. Hij gaat op de grond zitten en buigt voorover van het lachen. "Dat was wat ik bedoelde! Ik had zijn gezicht willen zien!"
Ik lach een beetje mee, maar ik voel me slecht van binnen. Wat als er echt iets aan de hand was? Of misschien had hij een rede dat hij zo lullig deed?
Rens en Matt geven me een high five, en de film gaat verder. Mijn ogen staan op het scherm gericht, maar ik hoor niets. Ik wil weten wat er was. Maar ik wil hem niet bellen. Wat moet ik doen? Is er überhaupt wel iets wat ik kan doen zonder hem te zien of te horen? Het antwoord was simpel: nee. Ik snak ernaar om zijn stem te horen, ik zou het zelfs niet erg vinden als hij alleen maar lullige dingen tegen me zou gaan zeggen. Zo lang ik hem maar weer hoor, dan is alles goed. Ik kijk naar Rens en Matt, die gefocust naar het scherm turen.
"Ik eh, ga even, dingesen." mompel ik. Matt en Rens horen het niet, of ze negeren me, en ik sta voorzichtig op. Met een bonkend hart loop ik naar de gang en ik ga op de trap zitten. Heel even denk ik na. Doen of niet doen?
Ik kijk naar mijn mobiel en ga naar internet. Dan klik ik de site die we net gebruikten weer aan. Mijn hart klopt als een razende in mijn keel als ik zo stil als een muisje mijn schoenen en jas aan doe. Mijn vingers trillen als ik de rits van mijn jas omhoog doe. Voorzichtig haal ik mijn haren onder de jas vandaan en ik gooi ze op mijn rug. Matt en Rens zijn nog steeds in de woonkamer, naar de film aan het kijken.
Dan glip ik de koude avond in. Operatie 'Zoek Jake en kom erachter wat de hel hij aan het doen is' is gestart.

[a/n Als ik 957k lezers heb (sorry maar ik heb vet weinig tijd vandaar dat ik daarop wacht) (ik weet dat ik op mn messageboard 955k zei maar dat heb ik al bijna dus dat heeft niet veel zin haha) post ik een nieuw hoofdstuk! En Jake en Selena komen er allebei in voor 🍌 Stemmen en comments zijn heel erg welkom! Love you all xxx]

The Balloon (a Dutch Love Story)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu