The balloon 8- Sem

22.3K 493 26
                                    

(Pov Fleur)

"Fleurtjee?" hoor ik mijn moeder roepen "Fleurtje word je wakker? Het is al 10:00."
Mopperend rol ik mijn bed uit. Waarschijnlijk moet ik weer een klusje doen. Ik stamp de trap af. Je hoort het keihard; "boem... boem.... boem...." Ik open de woonkamerdeur en stap naar binnen. "Hee, hun Fleur kun je iets voor me doen?" mijn moeder geeft me niet de tijd om antwoord te geven en gaat weer verder "wil je even met Daan naar het park gaan. Hij heeft daar een soort klassenuitje en ik kan niet mee..." "Tuurlijk" zeg ik en ik glimlach. Ik ga graag met mijn jongste broertje op pad. "Daantje?" vraag ik "Daan ga je mee met mij naar het park?" vraag ik nog een keer. "Jaaa" gilt Daan wild "dan gaan we samen de diertjes voeren hé? Zullen we dan ook samen van de glijbaan Fleur?" Daan rent opgewonden door het hele huis heen. "Oké Daan" zeg ik rustig "als je écht wil, moet je nu rustig doen en goed naar me luisteren." Daan gaat rustig op de bank zitten en kijkt me braaf aan. Dat is beter, denk ik. Ik ren naar boven en ga voor mijn klerenkast staan. Wat zal ik vandaag eens aantrekken. Ik kies uiteindelijk voor een Superman hempje, een strakke legerbroek en een zwart strak vestje. Ik storm opnieuw de trap af en ren de kamer weer binnen. Daan zit nog steeds op de bank en kijkt verveelt uit zijn ogen. Snel trek ik mijn Allstars aan. "Hè Daan" zeg ik "wil je nog mee?" Ik weet het antwoord al. Blij springt Daan op en rent naar buiten. Ik geef mijn moeder een kus en ren achter Daan aan. Ik til Daan achter op mijn oude omafiets die bijna in elkaar zakt en fiets weg. Eenmaal bij het park zie ik veel kleine kinderen spelen. Ook zitten er veel volwassenen op de bankjes er om heen. Ik stap van mijn fiets af en zet Daan ook weer op de grond. "Ga maar lekker spelen" juich ik hem toe. Snel rent hij naar de schommel waar een klein, schattig engeltje op zit. Hij gaat achter haar staan en begint haar zachtjes te duwen. Het meisje draait zich lachend om en aait over Daans hoofdje. Opeens zie ik Cath op een bankje zitten. Ik loop er naar toe en ga naast haar zitten. "Hee" glimlach ik. Geschrokken draait ze zich om maar als ze ziet dat ik het ben glimlacht ze terug. "Hii Fleur" antwoord ze. "Ben je hier ook met je broertje of zusje?" vraag ik terwijl ik zo langzaam mogelijk probeer te praten. "Yes, daar is she" Cath wijst naar het schattige meisje die met Daan aan het spelen was. "He, dat is toevallig!" Cath kijkt me onbegrijpelijk aan. "He's my little brother" zeg ik. "Wauw, nice" antwoord Cath en ze glimlacht. Ik draai me richting Kath en zie dat ze naar me kijkt. "Beautiful hair" zegt ze verlegen. "Thanks, jij ook hoor, net een engeleltje" glimlach ik verlegen. "A engeltje?" vraagt Cath. "A angel" leg ik uit. "Maar... ik moet gaan" ik kijk Cath verlegen aan. "Balen.." antwoord ze met een oer-Hollands accent. Ik lach "Bye" zeg nog een laatste keer dan haal ik Daan en we fietsen weer naar huis.

"Goed gespeeld dames" juicht onze coach ons toe. Alweer gewonnen. "Meiden zullen we nog even naar de jongens hiernaast gaan kijken?" Iedereen stemt toe dus ik loop er ook maar achteraan. Ik kijk naar het veld en zie dat er een knappe jongen met donkerblond haar naar me kijkt. Ik glimlach maar een beetje, ik ben nooit zo handig met jongens. De jongen glimlacht terug maar dan schiet een teamgenoot de bal naar de jongen en legt hij zijn aandacht daar weer naartoe. Was best een leuke jongen, denk ik bij mezelf. Ik kijk naar de 10 meisjes naast me die verlekkerd naar de jongens aan het kijken zijn. Ik zie dat Jade kijkt naar 'mijn jongen'. Gelukkig kijkt hij niet naar haar. Jade is een ontzettend knap meisje maar ze is totaal niet aardig, ze is zo mega bitchy... Eindelijk de wedstrijd is afgelopen. Ik slof richting de kleedkamers maar als ik mijn hand op de deurklink leg voel ik een warme hand op mijn schouder. "Hee" de jongen van net staat achter me en glimlacht voorzichtig. Ik voel wat gekriebel in mijn buik. "Hooi" zeg ik en ik draai me om zodat ik tegenover de jongen sta. "Wat vond je van de wedstrijd?" vraagt de jongen. Ik kijk een beetje nonchalant om me heen en antwoord dan "goed hoor".
"Ik heet Sem en jij?" Sem kijkt me vragend aan. "Ik heet Fleur..." "Speel je al lang voetbal?" "Is dit een verhoor ofzo?" vraag ik grinnikend. "En ik speel al sinds mijn 4e voetbal, jij?"
"Ook" antwoord Sem, duidelijk uit het veld geslagen. Maar hij geeft zich niet helemaal over en vraagt brutaal "mag ik je nummer dan?" Ik pak een pen uit mijn tas en schrijf mijn nummer op een blaadje. "Alsjeblieft, stuur maar een keer een berichtje als je zin hebt" knipoog ik. Ik ben best gecharmeerd door deze Sem. Ik hoop dat ie snel iets van zich laat horen... Ik open dan eindelijk de kleedkamerdeur en loop naar binnen. "Zo Fleur!" roept Jade en ze kijkt me uitdagend aan "heb je een date gescoord?" Ik negeer het maar, ze is vast jaloers dat Sem haar niet heeft aangesproken.
"Durf je nu niets meer te zeggen?" vraagt ze bitchy. Ik probeer om niet geërgerd te gaan zuchten. Opeens zie ik dat ze mijn bh pakt en ermee weg rent. Ik geef een gil. "JADE! GEEF TERUG!" Ik trek een hemdje aan en ruk mijn vest van een haak en rits hem , al rennend, aan. Jade rukt de deur naar buiten open en rent gillend over het veld, met mijn witte bh zwaaiend boven haar hoofd. Ondertussen staan er wat jongens omheen. "Jade! Geef. Mijn. Bh. Terug. Nu!" schreeuw ik. De jongens staan allemaal een beetje te lachen. Ik krijg tranen in mijn ogen.
Dan zie ik dat Sem er ook bij komt staan. Hij staat een beetje ongemakkelijk mee te lachen. Met tranen in mijn ogen draai ik me om en loop weg, richting de kleedkamers. Ondertussen zijn de overige meiden al naar huis. Ik ga op de bank zitten en trek mijn benen op. Ik ga dus echt niet naar huis! We hebben het niet erg breed thuis en bh's kosten veel geld dus mijn moeder wordt echt heel boos als we een nieuwe moeten kopen. Opeens hoor ik een zacht klopje op de deur. Sem's hoofd verschijnt om de hoek. Hij kijkt me even aan en loopt dan naar me toe. "Hey, ik heb hier je.. Eh.." Hij houdt mijn bh omhoog
Ik sta vlug op en grits hem uit mijn handen, "Thanks! Doei!" zeg ik en ik duw hem de kleedkamer uit en doe de deur dicht. Ik hoor Sam lachen. "Dag Fleur! Ik sms je nog!"
"BEDANKT SEM!" roep ik nog even dankbaar.
Dan kleed ik me om en ren naar buiten. Snel naar huis. Als ik thuis ben duik ik gelijk mijn kamer in en pak mijn mobieltje. Yes, een bericht! Ik kijk snel en zie dat ik een bericht van Sem heb.

'Hee Fleur,
Gaat alles goed? Ik vond het zo zielig voor je vanmiddag.. Zullen we een keer afspreken? En heb je Skype? Dat praat makkelijker :)
xSem'

Ik glimlach, hij vond mij dus ook leuk. Ik antwoord.

"Hoi Sem,
Het lijkt me leuk om af te spreken. Thanks dat je me hielp ^^
Mijn skypenaam is xFleurxSoccegirlx
Stuur je een berichtje?
xFleur"

Met de vrolijke gedachte dat ik wat met Sem ga afspreken val ik in slaap.

The Balloon (a Dutch Love Story)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang