Hoofdstuk 14- Ruzie

20.8K 483 63
                                    

(Anderhalve maand later)

{Pov Selena}

Ik bel aan bij Fleur. We hadden vandaag afgesproken om te logeren. Ik heb de hele week gehad om mijn ouders over te halen, en nu is het dan eindelijk gelukt. Ik heb toestemming om bij Fleur te blijven slapen.

Ik hoor de zwarte Mercedes van mijn ouders de straat uit rijden. Dan gaat de deur open. Fleurs moeder verschijnt in de deuropening.

"Hee Selena!" zegt ze verbaasd. "Wat kom jij nou doen?"

Ik wijs naar mijn tas. "Fleur en ik zouden gaan logeren." ik glimlach naar haar.

Fleurs moeder kijkt heel even verward. Dan glimlacht ze. "Heb ik niets over gehoord. Maar als jij het zegt zal het wel kloppen. Fleur is op dit moment bij Sem thuis, maar ik verwacht haar ieder ogenblik thuis."

We lopen naar binnen. "Zet je spullen maar op haar kamer. Kom je zo beneden thee drinken?"

Ik knik. "Graag!" Ik loop de trap op. Het hele huis ruikt naar wasmiddel. Het ruikt typisch naar Fleur. Fleur ruikt precies zo. Ik open de deur van Fleurs slaapkamer. Mijn tas en slaapzak gooi ik op de grond, naast haar bed. Als ik naar beneden wil lopen valt mijn oog op een roze fotolijstje met blauwe stippen. Fleur en ik hadden die samen gekocht nadat we voor de grap in zo'n hokje foto's hadden gemaakt. We hadden van die foto's een collage gemaakt en die in het lijstje gestopt. Die van mij hangt aan de muur in de kamer.

Tot mijn verbazing zie ik dat de collage eruit is gehaald en dat er een foto van Sem en Fleur inzit. Fleur zit op Sems rug en ze zien er heel gelukkig uit. Het raakt me dat Fleur die foto erin heeft gestopt. Ik dacht.. Ach wat. Ik moet niet zo jaloers zijn! Wees blij dat ze Sem heeft! Boeiend dat ze mij daardoor alleen nog op school ziet!

Stiekem weet ik dat ik mezelf alleen probeer te overtuigen dat ik niet jaloers moet zijn. Maar ik ben het wel.

Zuchtend loop ik de deur uit, naar beneden. In de woonkamer is het warm. Een dampende theepot staat op een ronde tafel, die middenin het propvolle woonkamer staat. Sil en Pieter zijn op de grond met blokken aan het spelen. "Sejeenja!" kirt de kleine Pieter vrolijk als hij mij ziet. Ik kietel hem even over zijn buikje. "Hee!" zeg ik.

"Ik ook kietel!" zegt Sil met zijn duim in zijn mond. Ik kroel hem even door zijn haar.

"Waar is Daan?" vraag ik aan Fleurs moeder.

"Die is bij een vriendje spelen." zegt ze terwijl ze thee inschenkt. Ik ga aan tafel zitten. Ze zet de dampende mok voor mij neer.

"Dankjewel." zeg ik terwijl ik mijn handen er omheen vouw. "Koekje erbij?" vraagt ze en ze houdt een rood blik vol koekjes voor mijn neus. Ik kijk even twijfelend naar al het lekkers en pak dan een klein roomboterkoekje.

"Hoe gaat het met je?" vraagt ze vriendelijk.

Ik glimlach terwijl ik mijn beker op de tafel neerzet. "Goed hoor! Met u.. Eh,. Jou?"

Fleurs moeder schiet in de lach. "'Met mij gaat ook alles goed."

Dan horen we de voordeur dichtslaan. Fleurs schaterende lach klinkt door de woonkamer. Ik hoor een zachte, warme stem iets zeggen waardoor Fleur nog harder moet lachen. Fleur en Sem verschijnen in de woonkamer.

"Hey mam!" zegt Fleur. Dan ziet ze mij. "Selena?" Ze kijkt me verbaasd aan. "Wat doe jij nou hier?"

"we zouden logeren, remember?" zeg ik zacht. Fleur kijkt me verward aan en kijkt dan naar Sem. "Sorry Sem, dan gaat ons logeerpartijtje niet door." ze kijkt teleurgesteld naar Sem die even over haar haar aait.

"Ach joh. Ga eens lekker met Selena een meidenavond houden!" zegt Sem terwijl hij naar mij kijkt. Ik sta met een ruk op. "Laat maar zitten. Ik begrijp dat je liever met Sem wil afspreken." ik loop snel naar boven. Ik hoor dat Fleur zich even verontschuldigt tegen Sem, en me dan achternaloopt. Ik ben ondertussen Fleurs slaapkamer ingelopen en buk om mijn logeergast op te pakken. Fleur komt de kamer in. "Seleen, kom op. Ik wist echt niet dat je kwam!"

The Balloon (a Dutch Love Story)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu