Hoofdstuk 15- Jake?!

20.6K 550 76
                                    

***** je hebt waarschijnlijk gemerkt dat dit hoofdstuk al is gepost, maar in het hoofdstuk stonden een aantal fouten in het Engels, dus heb ik die foutjes weggehaald en nu klopt het Engels :) Have fun reading this chapter of The Balloon! Kisses, Dasja *****

{Selena}

Ik hap naar adem. De jongen die ik dagen, weken, maanden schreef staat nu voor me.. Hij weet alles van me. Mijn gedachtes, geheimen.. Gevoelens.. Alles! En nu staat hij voor me.
Ik kijk hem met grote, betraande ogen aan. Hij steekt zijn hand op en helpt me overeind.
"I'm sorry if I scared you.." zegt hij. Zijn stem is warm en zacht, en hij spreekt vloeiend Engels.
"Oh.. I.. I'm not affraid of you.. I guess.." zeg ik stamelend. Ik staar hem als een malloot aan. "Are you seriously here? What.. What are you doing here? I mean... How did you know I am here?"
Jake krabt even aan zijn achterhoofd. "Well.. That's a long story.. But. I can't believe I can see you! You're so.. Beautiful.."
Ik bloos. Maar zoals altijd is er iemand die het moet verpesten. In dit geval is het Marc. Hij is opgestaan en kijkt boos van mij naar Jake. "Wie is dat?" vraagt hij boos terwijl hij naar Jake knikt.
"Dat is.. Een vriend" het komt er vragend uit. Marc kijkt met samen geknepen ogen naar Jake.
"I don't know who you are, but hands off of my girlfriend!" tiert hij kwaad.
Jake kijkt hem verbaasd aan. "Your girlfriend? Really? You have abused her! I thought boyfriends should be nice for their girlfriends! 'Cause you're in love with her, aren't you?"
Marc wordt rood en pakt mij vast. "Totally in love." Ik ruk me los. "You aren't! You hate me! And I hate you too!" Ik ga snel een stap dichter Jake staan. Jake grinnikt. "I am so sorry, Dude. But I think that... She doesn't like you very much.."
"He's right." zeg ik terwijl ik boos naar Marc kijk. "Beter ga je nu weg. Het is uit."
Marc komt dichterbij. "Dat kun je niet maken! Je ouders hebben bedacht dat ík jou krijg! Hij niet!"
"Ik bedenk wel wie mij krijgt. Maar dat zal jij nooit zijn!" zeg ik terwijl ik hem boos aankijk. Marc slaat me keihard in mijn gezicht. Mijn hoofd zwiept naar links. Bijna meteen zie ik dat Jake Marc een trap in zijn euh.. Geslachtsdeel geeft. Marc kreunt en krimpt in elkaar. Zijn handen houdt hij voor zijn 'pijnlijke plek'.
Jake pakt mijn kin vast. "Gaat het?" vraagt hij in het Nederlands.
Verward kijk ik hem aan. "Je spreekt.. Nederlands?"
Jakes bezorgde blik blijft staan terwijl hij antwoord geeft. "Just a little bit. Doet je wang pijn?"
Meteen voel ik een warm, bonkend gevoel bij mijn wang. Ik schud mijn hoofd. "Nee." lieg ik. Er valt een ongemakkelijke stilte. Jake werpt even een blik op Marc en pakt dan mijn hand. Meteen schiet er een tinteling door mijn arm heen, naar mijn buik. Jake neemt me mee, de deur door naar buiten. We komen in een tuin terecht. Of eigenlijk een park. Kleine beekjes, een waterval, bankjes,bruggetjes.. Alles is aanwezig. We wandelen, hand in hand, over paadjes. De maan schijnt hoog aan de hemel, een verlicht de paden een klein beetje. Ik voel me nu al zo vertrouwd bij hem! Ik ken hem niet eens in het echt! Alleen van brieven..
Jake trekt me mee naar een bruggetje zonder leuning en gaat zitten. Zomaar. Op de grond. Hij kijkt omhoog naar mij. "Kom je niet.. Eh.." hij zoekt naar het goede woord.
"Zitten?" help ik hem. Hij knikt lachend. Ik kijk twijfelend naar het bruggetje. "Kan dat wel?"
Jake doet zijn jas uit en legt hem naast hem neer. Hij klopt erop. "Durf je nu wel?"
Ik grinnik. Wat kan het mij schelen als mijn jurk vies wordt! Ik doe mijn schoenen uit en leg ze in het gras. Ik plof neer naast Jake.
"Zo." zeg ik.
Jake grinnikt en kijkt me van opzij aan. "Zullen we doen alsof dit onze eerste ontmoeting is?" Hij steekt zijn hand uit. "Ik ben Jake."
"Selena" zeg ik terwijl ik breed glimlachend zijn hand schud. Jake geeft me een speciaal gevoel.. Een levend gevoel. Ik bedenk me dat ik Jakes hand nog steeds vasthoud en ik laat hem blozend los. Jake lacht. Als hij lacht gooit hij zijn hoofd in zijn nek en zie je zijn ademsappel bewegen. Ik moet er zelf ook van glimlachen. "Je bent lief." zegt Jake. Ik schiet prompt in de lach. "Hoe weet jij dat nou? Straks ben ik één of andere heks!"
"Haks?" vraagt Jake.
"Yes, you know.. A witch!"
"Oh. But you aren't a witch!"
"Thank you." zeg ik glimlachend. Jake knijpt in mijn hand. "Ook nog bedankt voor daarnet.."
"Graag gedaan. Ik zag niet eens dat jij het was! Maar toen je opkeek zag ik je ogen.. En ik herkende ze van de foto met je vriendin. Fleur toch?"
Ik krijg meteen tranen in mijn ogen. Fleur.. Ze heeft me nog steeds niet gesms't of zoiets. Jake kijkt me bezorgd aan. "Are you allright? I didn't want to make you sad.."
"It's not your fault." zeg ik schor.
"Why are you crying?"
"It's because of my friend, Fleur. We had a fight, a few hours ago."
"Why?"
"Because of her boyfriend. She spends so much time with him, and not with me!"
"Girls.. Always arguing."
"It was for the first time, I think!"
"Seriously? Oh.. That must be very hard for you." Jake kijkt me meelevend aan.
"More than hard. I sent you a letter about it.. But you couldn't read it because you're here.. And not at your home. Why are you not at home?"
"Doesn't matter. You're crying about your best friend! And does she know that?"
"I don't know.. I was crying when I left her.. But let's talk about something else.."
"No, why? Don't be shy! Tell me about it. You can do it in Dutch, if you want. But don't talk too fast."
"Ga ik je dan niet vervelen?"
Jake schud zijn hoofd.
"We hadden afgesproken om te logeren, maar toen ik aankwam was ze bij haar vriendje."
"Sam?" vraagt Jake.
Ik knik. "Sem, ja. Bijna goed. Toen bleek dat ze had besloten dat ze met Sem wou gaan logeren. Ze was mij vergeten.. Mijn ouders en ik hadden er zelfs ruzie over! Oh god! Mijn ouders! Ik ben ze vergeten te bellen dat ik hier ben! Wacht even.."
Ik pak mijn iPhone uit mijn tasje en bel mijn moeder. "Marie Terése?" klinkt haar stem.
"Mama, met Selena." zeg ik zacht.
"Selena! Marc kwam net naar me toe! Wat dacht je wel, die arme jongen zo laten toetakelen!"
"Mam-"
"Je krijgt een week huisarrest!"
"Maar mam-"
"Geen gemaar. Waar ben je nu?"
"Thuis. Een van de chauffeurs van Janette heeft me gebracht. Ik voelde me niet lekker."
"Dat is je verdiende loon! Ik schaam me dood!" mijn moeder hangt op.
Verslagen druk ik op het rode telefoontje. Ik stop hem in het tasje en leg die bij mijn schoenen.
"Whats wrong?" vraagt Jake bezorgd.
"Its Marc. Hij is naar mijn moeder gegaan.." zeg ik zacht.
"Is Marc die.. Die.. Kwal? Die aan je zat?"
Ik ril even als ik eraan terug denk. "Ja.. Dat is hij ja. Ik heb huisarrest gekregen."
"Huis aurest?" vraagt Jake zacht.
"I must stay at home, the whole week."
"Oh.. That sucks!"
"Klopt."
"Ik kan die gast wel wat aandoen! Eerst zit hij aan mijn meis- ik bedoel aan jou, en dan flikt hij je dit!" Jake kijkt woest naar het water, alsof hij het wel in elkaar kan slaan.
Ik leg mijn hand op zijn arm. "Hey, its okay! I'm fine!"
Jake spant zijn spieren even aan en zucht dan. "Okay.. I'm sorry." hij kijkt opzij. Opeens is zijn gezicht heel dicht bij. Ik bijt op mijn lip terwijl ik zijn ogen bestudeer. Jake komt dichterbij. Daar schrik ik zo van dat ik naar links schiet. Daardoor glij ik van Jakes jas en val ik in het vieze water.
Mijn hoofd gaat onderwater en ik knijp mijn ogen dicht. Mijn jurk dwaalt door het water naar mijn gezicht. Ik trappel met mijn benen om naar boven te komen. Zodra ik boven kom hap ik naar adem. Ik zie Jake's geschrokken gezicht. Meteen steekt hij zijn hand uit en pakt me vast. Hij tilt me uit het water en drukt me tegen zich aan. "J-j-Jake..." ik klapper met mijn tanden van de kou. Mijn jurk plakt aan mijn lichaam, en mijn haren hangen in slierten om mijn gezicht. Ik wil niet weten wat er nu in mijn haar zit. Misschien wel een vis..
"Oh my god! I'm so fucking sorry! I-I take you to my temporary home. Here, my jacket." Jake legt zijn jas om mijn schouders en slaat zijn arm om me heen. Ik loop klappertandend met hem mee. Jake pakt nog snel mijn tas en mijn schoenen. We lopen zo snel mogelijk door de tuin en glippen over de parkeerplaats. "I've got a car, but it's not like your parents car."
"Doesn't matter.." bibber ik. Jake pakt zijn autosleutels en leid me naar een auto. Het is een grijze auto. Hij ziet er niet erg nieuw uit, maar ook niet heel oud. Jake heeft de deur open gemaakt. "Sit down, please." zegt hij.
"Maar dan maak ik je auto vies!" zeg ik. Jake rolt met zijn ogen. Ik ga zitten en Jake doet de deur dicht.
Hij gaat zelf ook zitten en start de auto. Langzaam rijd hij de parkeerplaats af. Stilte vult de auto.
Na een tijde zet Jake de radio aan. "Everything is better with music." zegt hij.
Ik grinnik en glimlach naar hem. Jake kijkt geconcentreerd naar de weg.

"Hier is de badkamer." zegt Jake. "Ik pak nieuwe kleren voor je. Vind je het erg als het mijn kleren zijn?"
Ik schud mijn hoofd. Ik wil gewoon douchen! Gelukkig snapt Jake dat. "Gebruik zoveel shampoo als je wilt." zegt hij voordat hij wegloopt. Ik open de badkamerdeur. De badkamer is kleiner dan thuis. Veel kleiner. Er is geen bad en de douche is klein. Maar ja. Alles beter dan niets. Ik kleed me vlug uit en stap onder de douche. Warme stralen vallen over mijn ijskoude lichaam. Ik zie wat kroos door het afvoerputje glijden. Ik kijk zoekend om me heen. Waar staat de shampoo? Oh daar. Mannenshampoo van Axe. Ik zucht. Vooruit dan maar. Morgen douche ik me wel weer met mijn eigen Beverly Hills platinum shampoo. Ik pak de mannenshampoo en wrijf hem in mijn haren.
Na vijf keer het hele gebeuren herhalen, zet ik de douche uit. Water druipt uit mijn haren. Ik kijk zoekend om me heen naar een handdoek. Ik ga dus écht geen gebruikte handdoeken gebruiken! Ik open een kastje. Hebbes. Ik zoek een beetje een geschikte handdoek uit. Als ik er een heb begin ik me af te drogen.

Ik doe de handdoek als een jurkje om me heen. Erg kort. Hij komt net over mijn billen, maar alles beter dan niets! Ik haal voorzichtig de deur van het slot. "Jake?" vraag ik over de gang. Ik hoor niets. Mijn oog valt op een stapeltje kleren. Ik glimlach en pak het van de grond. Ik schiet de badkamer in. Op de bovenkant van de stapel ligt een boxershort. Ik word knalrood, maar trek hem toch aan. Dan doe ik de zwarte joggingbroek aan. Hij is veel te groot voor mij, maar hij is wel lekker warm. Twijfelend kijk ik naar de hoodie die ik zie liggen. Moet ik zonder bh..? Ik zucht. Kom op Selena! Wil je dan met een natte bh..? Zuchtend trek ik de hoodie om me heen. Mijn bh hang ik op aan het handdoekrekje. Ik loop de badkamer uit en doe het ligt uit. Met koude voeten loop ik naar beneden. "Jake?" vraag ik. "Where are you?"
"Hier!" hoor ik zijn warme stem. Ik open een deur en kom in een keuken terecht. Jake is druk bezig met wat pannen. "How are you?" vraagt hij.
"I'm okay. Thank you letting me use the shower.." zeg ik zacht.
Jake lacht. "It's alright, babe."
Ik sla mijn armen om mijn lichaam. "What are you doing, Jake?"
"Ik maak .. Euh.. Scrambled eggs." zegt hij. Hij heeft een tafel gedekt voor twee personen.
Ik ga zitten. "Ken ik niet.." zeg ik beschaamt, maar nieuwsgierig.Jake doet het gas uit en draait zich om. Hij verdeelt wat ei met tomaat op onze borden. "Would you like some toast?" vraagt hij. Ik knik en Jake legt het geroosterde brood op mijn bord. Ik kijk hoe hij het eet, en dan doe ik hem na. Ik leg het ei, het lijkt op omelet maar dan in stukjes, op mijn toast en zet mijn tanden erin.
"Oh my god, this is delicious!" zeg ik smullend. Jake kijkt me grijnzend aan. "Engels eten ís lekker!"
Ik kijk Jake glimlachend aan. Hoe kan het dat ik iemand die ik niet echt zo lang ken al zo vertrouw? Jake knipoogt naar me en ik kijk blozend naar mijn bord.

-

Tadaaa! Ik wou even iets mededelen, mijn vriendin Fleur schrijft niet meer mee, vandaar dat ik waarschijnlijk niet meer vanuit haar schrijf. Misschien een klein beetje, maar vaak zal het niet gebeuren. Is het Engels een beetje goed? Ik heb echt geen idee. Verbeter me als ik iets fout heb geschreven. Weet iemand een fannaam? Bij mijn andere boek little Secrets is het een hele wedstrijd met dingen die je kunt winnen, maar hier houd ik het simpel. Wie de leukste naam bedenkt wint de eer en dat het volgende hoofdstuk naar zich is opgedragen .. Heftig hé? Wees creatief en bedenk een leuke naam!

10 comments en 20 votes voor het volgende chapter?

The Balloon (a Dutch Love Story)Where stories live. Discover now