Hoofdstuk 49- laatste hoofdstuk/ Paradiso

8.7K 435 93
                                    

👆 listen 🎶 en een foto van hoe Paradiso er van buiten uit ziet 👆

(Alleen dit hoofdstuk en een epiloog en dan is het klaar 😔 Ja, ik heb in Amsterdam gewoont, maar nee, ik ken het niet uit mijn hoofd. Sorry als ik totale onzin uitkraam. Van de liedjes doe ik alleen de refreinen. sorry x)

Een para weken later.

{Point of view Selena}

Ik spring van het podium af. "Soundcheck check!" zeg ik blij. "Laat het optreden maar beginnen!" roep ik. Ik kijk om me heen. "Het is wel groot hier hè?" Ik kijk naar de zaal. Straks komen hier duizend mensen naar míj kijken. Een zenuwachtige kriebel raast door mijn buik heen. Door de glas in lood ramen straalt een warm zonnetje, die de stofdeeltjes die door de zaal dwarrelen laten zien. Niet te geloven dat dit vroeger een kerk is geweest. Op de plek waar vroeger priesters hun preken stonden te geven, en koren liederen zongen, sta ik zometeen. Met Joël. En een paar bandleden.

"Ja." zegt Matt. "Behoorlijk, ja! En het concert voor vanavond is uitverkocht!" Hij slaat trots zijn arm om me heen. Ik grinnik. Eindelijk gaat het gebeuren. Ik ga in Paradiso optreden! Amsterdam, here I come! "En wij zitten in de eerste rij, zoals belooft!" zegt Jake. Hij geeft me een flesje water aan, waarvan ik de inhoud snel naar binnen giet. "Gaat Haly mee?" vraag ik. Ik kan de jaloerse toon niet uit mijn stem krijgen. Jake en ik zijn vrienden. Vrienden ja. Vrienden. We hadden besloten dat we eerst even moesten kijken hoe het samen ging. Jake is sinds kort aan het daten met een meisje, Haly. Ik mag haar niet. Ze is fake en stom en stom en lelijk en- nee ze is niet lelijk. Helemaal niet. En dat is juist het stomme! Ze is zó ontzettend mooi en.. Pretty, ik snap wel waarom Jake met haar date. Maar toch mag ik haar niet. De manier waarop ze naar zuskr kijkt, alsof ze hem gaat verslinden. Matt verteld me de hele tijd dat Jake écht niets in haar ziet, maar dat hij haar ook niet wil kwetsen. "Ik zie het aan de manier waarop hij níét naar haar kijkt." zegt hij de hele tijd. "Dat spreekt boekdelen. Geloof me Selena, Haly en Jake worden niets. Ik geef Jalena een kans." Jalena, dat is mijn en Jakes naam samen. Matt noemt me de hele tijd zo.

"Nee." zegt Jake peinzend. Ik word weer terug gehaald naar de realietijd. Ik besef me dat Jake antwoord geeft op mijn vraag of Haly mee ging. "Nee, die blijft thuis."

"Mooi." denk ik, maar ik zeg het niet. In plaats daarvan knik ik langzaam. "Oké. Maar ik heb opeens heel veel zin om Amsterdam te verkennen. Iemand zin om mee te gaan?"

"Ik denk niet dat dat een goed idee is." zegt Fleur. Ze komt hand in hand binnen met Joël. Sinds twee weken geleden hebben ze iets. Fleur heeft het uitgemaakt met Sem, nadat ze er achter kwam dat hij iets vaker omging met die stomme piep van een Jade, dan normaal was. Fleur en Joël (of Floël) zijn super lief samen. Joël is heel erg veranderd, in de positieve kant.

"Waarom zou dat geen goed idee zijn?" vraag ik. Ik zet het lege waterflesje op het podium. Hervalt om. Ik kijk er naar, en laat het dan liggen.

"Er staan een aantal fans buiten." zegt Rens weifelend.

Ik frons. Ik ben nog steeds niet aan het idee gewent dat ik fans heb. "Ach joh." zeg ik. "We komen er wel doorheen."

"Desnoods gaan er undercover." giechelt Fleur. "Met zo'n Spaanse hoed, zo'n sombrero. En een snor!"

"Ga jij maar met een snor." zegt Joël terwijl hij een kus op Fleurs slaap drukt. "Dat zal wel heel sexy staan."

"Ik ben altijd sexy." zegt Fleur, terwijl ze arrogant haar haar naar achter slaat. Iedereen barst in lachen uit.

"Ik stem ervoor om naar buiten te gaan." zeg ik. "Het is veel te warm om binnen te zitten. Er is vast wel een Talamini, ergens. Toch?"

"En anders is er wel een andere ijswinkel." vult Matt aan. "Ik ga mee!"

The Balloon (a Dutch Love Story)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu