Hoofdstuk 41- de planning

13.5K 381 115
                                    

Haaii allemaal! Er zijn een paar meisjes die vroegen of ik wilde stoppen met de songtekst van liedjes in het hoofdstuk, maar meestal doe ik die er expres in, vanwege de tekst zelf :) sorry als je het vervelend vindt, maar ik ga er wel mee door :) de hoofdstukken worden er niet kleiner door, ze zullen allemaal ongeveer 2000 woorden hebben.

DE GEMIDDELDE LEEFTIJD IS 14 :D

{Point of View Selena}

Ik zit met een aantal mannen en vrouwen aan tafel, te vergaderen over mijn tour. Klinkt best awesome toch? 'Hé ik ben Selena. En voor ik het vergeet te zeggen, ik ga op tour'. Er worden allemaal plannen en data op tafel gegooit. Uiteindelijk moeten we een lijst hebben van précies 25 concerten in Nederland en België. Eigenlijk ben ik best zenuwachtig. Ik ben nog nooit in België geweest. Klinkt dom, toch? Ik bedoel, welke Nederlander is nou nóóit in België geweest? Nou, ik dus. Fleur is er best vaak geweest. Dan vertelde ze me over de chocola en de wafels. Vaak nam ze dan zo'n chocolade reep mee, die er erg duur uit zag. Ik weigerde hem eerst, want ik wist dat haar ouders het niet zo breed hadden, maar Fleur ging net zo lang door tot ik hem uiteindelijk aan nam. Ben ik even blij. Ik zucht uit tevredenheid en kijk dan de tafel rond. Alle mensen zien er erg proffecioneel uit, met hun pakken en zwarte jurken. Ik vang een blik van een man, of een jongen, van, ik schat rond de twintig. Hij lijkt op Jake. Heel erg. Maar Jake heeft een lievere uitdrukking op zijn gezicht. "Oké dus dat is rond?" vraagt een vrouw. "Hebben we alle data en plaatsen?"
"Ja, ik heb ze hier." een wat oudere man gebaard naar zijn iPad. "Wil je ze even zien?" vraagt hij vriendelijk aan mij. Ik knik. De man geeft me zijn iPad en mijn ogen vliegen over de regels.
België:
Antwerpen: Trix
Gent: handelsbeurs concertzaal
Brussel: Bozar
Ancienne
Tienen: CC de kruisboog

Nederland:
Groningen: Oosterpoort
Deventer: Burgerweeshuis
Hengelo: Metropool
Nijmegen: Doornroosje
Amsterdam:Paradiso
Melkweg
Den Haag: Paard van Troje
Tilburg : 013

Ik verschiet bijna van kleur. "P-Paradiso? Ga ik optreden in Paradiso?!"
"Ja. Niet goed?" een vrouw van ongeveer twintig kijkt me aan.
"N-nee het is geweldig! Ik bedoel, Paradiso! Daar zijn alle sterren begonnen!" stamel ik. Er klinken instemmende geluiden. "Ja, ze hebben de grote zaal voor je vrijgemaakt. Hij zal dan wel niet helemaal volkomen, maar we zien het wel. Er zijn genoeg mensen die je willen zien." vertelt Josh me.
"Zoals?" vraag ik, ik geloof er niets van. Ik ben gewoon een meisje van vijftien, niets bijzonders.
"Nou, er zijn duizenden mensen die naar je op youtube kijken! Zelfs in andere landen dan Nederland. Kijk naar België! Er zijn duizenden Belgische fans op je aan het wachten!" de vrouw die het vertelde glimlacht naar me.
"Echt waar?" Vraag ik.
"Ja." zegt ze met een warme stem. "Echt waar."
"Oké dan." William tikt met wat papieren op de tafel. "Dan bellen we nog wat, en dan duiken Selena en ik nog even in de studio. Trouwens, wat dachten jullie van dat lied Because of You? Er zijn behoorlijk wat meisjes geweest die vroegen of Selena dat wilde zingen."
"Van Kelly Clarkson?" onderbreek ik hem.
"Ja, ken je die?"
"Natuurlijk, wie niet?" vraag ik lachend.
"Kun je hem nu zingen? Ik geloof dat dit gesprek klaar is?"'William kijkt vragend de tafel rond. Als iedereen instemmend knikt staan we op. "Kom." zegt William. We lopen met zijn tweeën door de gangen van het gebouw. "Hoe vind je het nou?" vraagt William na een tijdje. "Je eigen tour."
"Heel speciaal." zeg ik. "Ik had er nooit over kunnen denken, en nu gebeurd het zomaar!"
William lacht. "Nou ja, zomaar.. Je zingt echt verdomd goed!"
Ik bloos verlegen. "Dankjewel."
"Je hebt vijftien minuten om de tekst een beetje op te helderen." zegt William als we in de studio komen. Hij toetst wat in op zijn iPad en na een paar seconden word er een blaadje met de tekst uitgeprint. Hij geeft hem aan mij. "Alvast succes!"

~~

Voor de zoveelste keer sta ik in de studio voor de microfoon en voor de zoveelste keer hoor ik het bekende 'tik tik tik' geluidje. Het geeft me een vertrouwd gevoel. "Ready? Get set. Go!" hoor ik in mijn oor. Ik haal diep adem.

The Balloon (a Dutch Love Story)Where stories live. Discover now