Hoofdstuk 57.2

1.5K 208 14
                                    

[a/n nog 6k voordat we 1 miljoen lezers hebben! Aaaghhhh]

Het is even doodstil, en dan keer ik me met een ruk om naar mijn moeder. "Ja, lekker mam. Dat heb je héél, héél erg goed gedaan!"
Mijn moeder doet haar mond open om iets te zeggen, maar mijn vader houdt haar tegen. "Niet nu," zegt hij. Hij kijkt me aan. "Ga achter hem aan!"
Ik bedenk me geen seconde en ren als een gek de deur uit. Mijn ogen schieten door de tuin, en ik haal diep adem als ik Jake spot. Hij staat met zijn rug naar me toe, zijn telefoon tegen zijn oor gedrukt.
"Father, it's not going to work," zegt hij met zijn tanden op elkaar.
"..."
"I'm aware of that."
"..."
"Find someone else to do business with.. Like I said before, this family is not worth dealing with. His daughter is great, but his wife.."
"..."
"Yes, father."
"..."
"I am 100% sure."
"..."
"Thank you, father. I'll ask him, don't worry. I've got it."
"..."
"No, not tomorrow!" Jake's stem klinkt verafschuwd. "I need to take my time to say goodbye to her. Maybe Sunday, if he's free."
"..."
"Alright, father, I will. Bye." Jake hangt met een zucht op en draait zich naar me om. "Dat was m'n vader."
"Ik weet het," zeg ik stilletjes. Ik bijt op mijn lip om mijn tranen in te houden, en kijk hem dan aan. "Dus.. Je gaat weg?"
"Ja.. overmorgen denk ik. Ik moet de piloot van m'n vader daarvoor nog even bellen," Jake zucht diep en glimlacht dan flauwtjes naar me. "Het spijt me."
"Nee, het spijt míj," zeg ik met een brok in mijn keel. "Mijn moeder is- ik- ugh, ik schaam me dood." Ik sla mijn handen voor mijn gezicht. "Wat een kutavond. Ik wist wel dat het zo zou gaan."
"Hé, het is niet jouw schuld!" zegt Jake meteen. Hij loopt naar me toe en trekt me tegen zijn lichaam aan. Bijna meteen begin ik te huilen.
"Hé, princess. Het is oké, echt. Jij kan er toch helemaal niets aan doen?" murmelt hij in mijn oor.
"Jawel, ik had eerder tegen mijn moeder moeten zeggen dat ze moest stoppen. Kijk wat ze nu heeft gedaan! Je gaat freaking overmorgen weg! Wat moet ik zonder jou? Ik kan je niet missen."
"Ik jou ook niet, princess."
"Maar waarom ga je dan? Ik snap het niet. Waarom blijf je niet hier?" Ik wurm me uit Jakes warme armen, en kijk hem met betraande ogen en natte wangen aan. Thank god dat ik geen mascara op had gedaan.
"Omdat ik hier niet altijd kan blijven, Selena. Nederland is mijn thuis niet. Jij wel, maar Nederland zelf niet. Ik wil weer naar Engeland, naar mijn vader en misschien mijn moeder, want ik heb besloten dat het tijd wordt dat ik haar opzoek. Liefje, ik kan hier gewoon niet blijven, hoe graag ik het ook wil. Ik moet het bedrijf van mijn vader overnemen als hij te oud wordt, en- ik weet het gewoon niet. Het is allemaal zo verdomd moeilijk!" Jake haalt gefrustreerd een hand door zijn donkerblonde haren en kijkt me aan.
Ik probeer de brok in mijn keel weg te slikken. "Is dit dan het moment dat je het uit gaat maken?"
"Het uitmaken? Wel nee, gek," Jake lacht zachtjes. "We kunnen toch skypen, bellen en mijn vader heeft for god's sake twee vliegtuigen en is de baas van een vliegtuig maatschappij. Het zou raar zijn als ik niet minimaal één keer per maand naar je toe zou komen vliegen." Jake veegt een pluk haar achter mijn oor.
Ik kijk naar hem op en glimlach waterig. "Dus je laat me niet in de steek?"
"Zo lang jij mij niet in de steek laat," fluistert Jake en voor ik het weet belanden zijn lippen op de mijne. Het is vuurwerk, vermengt met zout van tranen. Ik grijp met mijn handen naar zijn achterhoofd en nek, en druk hem tegen me aan. Mijn buik explodeert. Het lijkt alsof dit onze eerste kus is, onze eerste en laatste kus. Ik kan er geen genoeg van krijgen.
"Ik ga je fucking missen," murmelt Jake tussen onze kus door.
"Ik jou ook," fluister ik. Ik leun met mijn voorhoofd tegen die van hem (ik moet daarvoor op mijn tenen staan, maar dat maakt niet uit) en kijk hem in zijn amandelbruine ogen aan. "Beloof je dat het niet zo gaat als de vorige keer?"
"Hell yes," zegt hij, en ik weet dat hij het meent. "Je bent nog niet van me af."
Ik glimlach. "Gelukkig, jij ook niet van mij."
Onze lippen vinden elkaar weer, en minuten strijken voorbij. Samen staan we daar in een donkere tuin, onder het licht van de maan en de sterren.
Helaas wordt ons moment verstoord door mijn vader, die zijn keel schraapt om onze aandacht te krijgen. "Ahum."
Ik laat Jake meteen los en haal een hand door mijn haar. "Hi, pap, hi."
"Ik vroeg me af of jullie misschien zin hebben om uit eten te gaan?"
"Nee," zeg ik meteen.
"Zonder je moeder," voegt mijn vader er aan toe.
Ik kijk op naar Jake, die op zijn wang kauwt en mijn vader aankijkt. "Oké, zegt hij. "Is goed."
"Oké, top, ik laat even een auto voorrijden," mijn vader glimlacht even naar ons en loopt dan naar de garage. Jake en ik kijken elkaar aan, en halen dan allebei tegelijk onze schouders op.
Een witte audi a9 stopt voor onze voeten, en één van onze chauffeurs (ik ben z'n naam vergeten), stapt uit om voor ons de deur open te doen, maar Jake schudt zijn hoofd en doet het zelf. "Na u," zegt hij met een grijns. Hij steekt zijn hand uit, en helpt me in de auto. Ik rol lachend met mijn ogen, en stap in de auto. Jake schuift achter me aan.
De hele rit naar het restaurant is het stil. Mijn vader werpt af en toe een blik op ons, en Jake speelt nerveus met mijn vingers.
"We zijn er," zegt mijn vader na een tijdje. De auto remt langzaam af, en we stappen uit. Voor ons is een klein, Grieks restaurantje. Mijn maag begint langzaam te rommelen, want ik heb niet veel gegeten door dat mijn moeder zo irritant begon te doen.
We lopen naar binnen en bestellen wat te drinken. Jake en ik houden elkaars hand vast, en kijken elkaar af en toe van opzij aan.
"Misschien willen jullie wel weten waarom ik met jullie hier ben gedaan," zegt mijn vader na een tijdje in een ongemakkelijke stilte te hebben gezeten.
"Eh, ja," zeg ik. Ik neem een slok van mijn cola light.
Mijn vader kucht even. "Het loopt al een tijdje niet goed tussen je moeder en mij, en vanavond was eigenlijk de druppel," hij haalt even diep adem, en Jake knijpt in mijn hand.
"Je moeder en ik gaan scheiden."

[a/n lol niet alles veranderd in het tweede einde haha :) Nog ongeveer 2 á 3 hoofdstukken te gaan!]

The Balloon (a Dutch Love Story)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon