Hoofdstuk 37- Just do it

15.2K 456 263
                                    

¡Hola!
Ik heb serieus geen flauw idee hoe dat allemaal werkt, met zo'n platencontract en shit, dus ik bedenk maar wat. Sla me alsjeblieft niet in elkaar als ik het fout schrijf ;) Xx Sara

{Point of View Selena}

Stomend stap ik de douche uit. Matt en Rens hebben niet gelogen. De douche is totaal niet verkeerd geweest. En met die lekkere zeepjes, scrubjes, shampootjes, haarmaskertjes en alles erbij.. Hmm.. Ik voel me als herboren. Ik pak een handdoek en begin me af te drogen. Na dat we thuis kwamen ben ik gelijk onder de douche gestapt, hopend dat ik Jake even kon vergeten. Het lukte me drie seconden. In die drie seconden liet ik het flesje zeep vallen, die ik moest opvangen. Daarna kwam de naam 'Jake' mijn hoofd niet uit. Telkens als ik aan zijn berichtje moest denken sprongen de tranen in mijn ogen. Het voelt zo leeg zonder hem, zo saai. Alsof iemand mijn hart heeft meegenomen. Ik doe een schoon setje lingerie aan en loop in Matts badjas, die ik mocht gebruiken, om me heen naar de gang. Ik ben dus echt totaal niet bang dat ik Rens of Matt tegen kom, ze zitten beneden en ze weten dat ik heb gedoucht. En daarbij komt; ze zijn gay. Waarom zouden ze aan me zitten of zo? Ik vertrouw ze. Ik pak mijn koffer en doe hem open. Matt en Rens hadden een logeerkamer waar ik zou kunnen verblijven. Er staat een kast in, die ik nu ga vullen. Allemaal jurkjes, rokjes, t-shirts, croptops, en een paar broeken. Ik leg één setje kleren op het smalle bed. Het is een hemdje met allemaal duifjes er op met een rokje aan die je tot je navel moet dragen. Daaronder doe ik simpele ballerina's. Als ik mijn neus in de stof duw word ik overwelmt door de geur van 'thuis'. De geur van wasmiddel en een ander geurtje geven me even het gevoel dat ik thuis sta, bovenaan de trap. Dat ik die zeikerd (maar toch heel aardige) butler van een Theo weer zie. Dat ik een brief krijg, ik hollend naar mijn kamer vertrek, de brief tegen me aan druk. Het geluid van het ritselende papier tussen mijn vingers, het zachte geluid als ik de brief laat zakken. Het gekras van mijn blauwe vulpen op het spiksplinternieuwe papier, soepel en fijn. De plof als ik de brief in de brievenb- Ho wacht.. Hoe weet ik dit allemaal? Verdoofd staar ik voor me uit. Begin ik alles weer terug te krijgen? De gevoelens, gebeurtenissen..? Mijn hart begint sneller te kloppen. Zou het..? Nee, ik kan me niet eens herinneren hoe oud Jake is! Zestien? Zeventien? Achtien? Opeens schiet er iets door mijn hoofd. De brief.. In de eerste brief stuurde Jake zijn leeftijd. Ik pak de tas met brieven en pak de eerste brief. Even ruik ik er aan. Hij ruikt naar zee. Naar vrijheid.

Dear Selena..
Did I make your dream come True? I hope so. There are dreams to be come true. . I'm Jake, a eighteen old boy from London.
I was walking on the beach and I saw a Balloon. I tought, would it be a balloon with a letter? I grabbet it and I tought Yes, it is! There was a letter on it. I checked on google Earth. Nice house! Very large.
Your parents must be rich. I'm not rich. I'm just a normal boy without much money. I do what I want, and be where I want to be. I went to school but I quit. I'd like to be free :) do you too?
Next letter photo time? :D there is photo of me in this envelope.
I'm sorry, but here's the end of my letter.
Bye! See you the next letter!
x Jake

Heel even denk ik niets. Dan vraag ik me af waarom ik deze brief las. Dan weet ik het weer. Zijn leeftijd. I'm Jake, a eighteen old boy from London. Achtien dus. En ik ben vijftien, daar zit behoorlijk wat verschil tussen! Maar wie kan het schelen. Als je verliefd op elkaar bent maakt het niets uit, toch?
Opeens heb ik de enorme neiging om hem te bellen, om Jake te bellen. Ik pak mijn telefoon en toets zijn nummer in. Mijn hart klopt in mijn keel. "Jake." Zodra ik Jakes stem hoor druppelt er een traan over mijn wang op de grond.
"It's me.. Selena.." snik ik. Jake zwijgt. "Selena.. Ik.. Het spijt me. We kunnen samen niet verder."
"Je kunt me niet alleen achter laten want-"
"Het spijt me, dat kan ik wel." En weg is Jake. Ik laat mijn telefoon zakken en begin te snikken. "Want ik hou van je!" maak ik mijn onafgesproken zin af. "Ik hou zo veel van je Jake, ik kan niet zonder je!" Huilend, opgerold als een balletje lig ik daar op de grond, mijn armen om mezelf heen geslagen. Tranen stromen geluidloos over mijn wangen, mijn ogen dichtgeknepen. Mijn schouders schokken. Minuten lang blijf ik zo zitten, huilend en nadenkend over Jake. Hij klonk zo.. Zo als Jake! Maar het luchtige toontje wat meestal in zijn stem zat was weg. Ik mis hem. Ik mis hem zo erg.. Zijn armen om mij heen, zijn lippen op mijn mond, zijn adem over mijn gezicht voelen. Ik wil hem hier bij me hebben!

~~

Ik veeg de laatste tranen weg en sta op. Tijd om een keuze te maken. Ga ik William en Josh bellen of niet? Ik sluit mijn ogen. Jake's stem weerklinkt in mijn hoofd. "Volg je hart, ga er voor. De wereld staat voor je open. Durf het, later krijg je spijt." Ik leg mijn hand op mijn hart. Ik kan hem door de dunne stof van het hemdje door voelen kloppen. Wil ik dit? Wil ik van zingen mijn werk maken? Langzaam adem ik uit. Ja. Ja dat wil ik. Ik sta op en loop naar beneden. "Matt? Rens?" roep ik over de overloop. Geen reactie. Ik loop de woonkamer in. Rens en Matt liggen dicht tegen elkaar aan. Rens fluistert iets in Matts oor waardoor er een glimlach op Matts gezicht verschijnt. Eigenlijk wil ik me al weer omdraaien en naar boven lopen als Rens me in het oog krijgt. "Hé Selena!" zegt hij vrolijk. Matts ogen vinden de mijne. "Hoe waren de zeepjes en zo?"
"Ze waren geweldig! Mijn hele huid voelt zo zo zacht als iets wat zacht is." antwoord ik verlegen. Ik heb het gevoel dat ik ze gestoord heb, maar Rens en Matt vinden het niet erg. Tenminste, zo zien hun gezichten er niet uit. Rens maakt een uitnodigend gebaar naast hem. "Je mag best komen zitten hoor!"
Mijn wangen kleuren rood en ik laat me op de bank zakken. "Ik heb trouwens besloten wat ik ga doen." zeg ik.
"En?" vraagt Matt nieuwsgierig. "Ga je er voor?"
Ik kijk hem geheimzinnig aan. Dan lach ik. "Bel hem maar op!"
Matt klapt in zijn handen. "Echt waar? Ga je het echt doen?"
"Ja." ik glimlach terwijl ik op mijn lip bijt. Matt springt omhoog. "Geweldig! Ik weet niet kf het je wat intresseerd, maar ze zijn behoorlijk groot. Heel veel Engelse of Amerikaanse zangers of zangeressen zijn bij hun. Het is echt behoorlijk groot." Matt springt hyper heen en weer. Rens gooit de telefoon naar me toe. "Bellen met die hap!" roept Matt. Hij geeft me het contact kaartje aan. Ik toets met trillende handen het nummer in. Na een paar keer de bekende 'tuuttoon' te hebben gehoord, hoor ik een stem. "Goedemiddag, William Parker, directeur Animo Records."
"M-met Selena Zwanenburgh. U sprak me vandaag aan in het winkelcentrum."
"Oh, ja. Inderdaad. Jij bent dat meisje van de piano!"
"Klopt, dat ben ik."
"Heb je al een keuze gemaakt? We hebben de hele dag met spanning lopen wachten op een telefoontje. En dan het liefst een positieve."
"Ja, ik ga het doen." zeg ik trots.
"Echt? Fantastisch! Helemaal geweldig!" roept William enthousiast. "Zo'n jong talent is altijd welkom! Ik stel voor dat we deze week meteen een afspraak maken voor een contract."
"D-dat is goed." stamel ik overdonderd.
"Oké, geef me een momentje." ik hoor geritsel van wat papier. Dan komt Williams stem weer terug. "Ik heb overmorgen, donderdag dus, tijd voor een afspraak. Komt dat jou en je ouders ook goed uit?"
"M-mijn ouders?" stamel ik. "Die.. We hebben een soort van heftige ruzie. Ik woon niet meer bij ze."
William valt even stil. "Dan zitten we met een probleem. We moeten een handtekening van een volwassene hebben."
"Een.. Vriend van me. Waar ik nu bij woon, is" ik kijk Matt aan. Hij fluistert dat hij negentien is. "Negentien." maak ik mijn zin af. "Is dat ook goed?"
"Als hij zijn identiteitsbewijs mee neemt, is het goed."
Opgelucht haal ik adem. "Mooi. Dan kom ik donderdag. Hoe laat?" Weer hoor ik geritsel. "Half één is prima. Dan kom je precies tussen wat afspraken door."
"Oké. Dan zie ik u om half één op donderdag."
"Ja, is goed." zegt William. "Bedankt hè."
"U ook bedankt."
Zodra ik hem heb opgehangen begin ik te gillen en rondjes te rennen. "I did it! Woeh!" Rens springt op en zet de muziek installatie aan. Muziek knalt door het kleine appartementje. Ik begin de moonwalk, of tenminste, iets wat op de moonwalk moet lijken, te doen. "Because I'm happy!" schreeuw ik lachend. Matt tilt me op en zwiert me in het rond. "Je wordt beroemd! Je gaat hits maken, je gaat het flikken, meis!"
Ik lach. "Yeah!"
"Misschien ga je wel beroemde wereld sterren ontmoeten! One Direction, Lady GaGa, Justin Bieber, Miley Cyrus.." Matt kijkt me met glimmende ogen aan. "Je gaat wel selfies met ze maken, toch?"
Ik begin te lachen. "Matthias, zo ver is het nog lang niet! Ik heb nog niet eens een contract!"
Heel even kijkt Matt me beteuterd aan, dan grijnst hij. "Maar ik weet zeker dat je het gaat maken! Je gaat touren door Europa! Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en onze buren de Belgen.. En wij staan op de eerste rij!"

-

Oké heel even een klein zinnetje om ook mijn Belgische lezers te bedanken! Echt waar het is fantastisch! Zo veel lezers en lieve comments.. Ik probeer echt vaak te updaten, maar soms lukt het gewoon niet. Dan zit ik niet in het verhaal. Maar ja, ik zeik weer eens te lang! Laten we eens proberen om 80 comments te krijgen! EN TOEN ONTSTOND ER EEN IDEE IN MIJN HOOFD.
60 comments = voor volgende week zaterdag een nieuw hoofdstuk
70 comments = een hoofdstuk vanuit Matt
80 comments = een hoofdstuk waarin Jake en Selena contact hebben
100 (lol, dat gaat nooit lukken) comments= EEN HEEL HOOFDSTUK VANUIT JAKE!

Per persoon één comment!

The Balloon (a Dutch Love Story)Where stories live. Discover now