Hoofdstuk 20- is het weer goed?

20K 470 26
                                    

En dan ben ik weer zo'n geluksvogel dag ik dit stuk al naar Fleur had gestuurd via berichten.. Godzijdank!

-

{Selena}

"Fleur!" gil ik alsof ik haar al maanden niet heb gezien. Ik ren naar Fleur toe. Fleur rent huilend in mijn armen. Ik knuffel haar stevig. "Shh.. Shh.." zeg ik sussend. "Het komt goed,"
Fleurs schouders schokken helemaal van het huilen. "Ik wil niet kiezen!" snikt ze.
"Sst.. Kom, we gaan even naar binnen," zeg ik zachtjes. Ik werp een blik op Jake, die er een beetje awkward bij staat. Ik haal mijn schouders op. Ik laat Fleur los, maar sla dan ook gelijk mijn arm om haar heen. Ondertussen is het al donker geworden. Een paar lantaarns langs het pad naar de fontein verlichten het pad. Ik neem Fleur voorzichtig mee naar mijn huis.
"Wil je wat drinken?" vraag ik als we binnen staan. Fleur knikt bibberig.
"Anne!" roep ik heel hard. Er komt een meisje van 20 binnen.
"Waar kan ik u mee van dienst zijn?" vraagt ze met een zachte stem.
"3 glazen cola light en chocola. Veel chocola,"
"Oké, natuurlijk mevrouw. Nog iets anders?"
"Nee dank je. Je kunt gaan. Breng het boven, alsjeblieft," ik draai me om naar Fleur en sla mijn arm om haar heen. Ze is gestopt met huilen, ze hikt alleen nog even na. "Wie is dat?" vraagt ze aan mij terwijl ze naar Jake knikt. Jake steekt zijn hand uit. "Jake,"
Fleur kijkt hem met open mond aan en schud dan zijn hand. "Fleur,"
"Kom mee," zeg ik en ik sleep Jake en Fleur mee naar mijn kamer. Fleur gaat op haar rug op mijn bed liggen, met haar handen voor haar gezicht. "Vertel," zeg ik. "Hoe komt het dat het uit is?"
Fleur slaakt een zucht. "Hij had op de achterkant van een foto geschreven dat ik moest kiezen tussen jou en hem,"
"Serieus?" zeg ik verontwaardigd.
"Wat een zak," zegt Jake afkeurend. Fleur glimlacht naar hem en gaat rechtop zitten. "Ik heb geen zin om mijn tijd te verspillen aan Sem. Selena en ik hebben al veel te lang niet meer bijgepraat. Sinds wanneer ben jij hier?"
"Sinds euh.." Jake kijkt op zijn horloge. "Zo'n vijf uur geleden hebben we elkaar ontmoet,"
Fleurs ogen vergroten. "Serieus? Huh, waar? Waarom weet ik dat niet?!"
"Je de eerste bent die het weet, sukkel," zeg ik. Fleur wordt rood. "Sorry,"
"Geeft niet," zeg ik. "Maar dit is dus Jake! je weet wel Jake,"
"Ja, I know!" zegt Fleur. "Weet Cath dit al, Seleen?"
"Nee, nog niet. Zal ik vragen of ze hier komt?" vraag ik. Dan sla ik mezelf voor mijn voorhoofd. "Ik kan niet. Huisarrest,"
"Huh? Jij?! Huisarrest?" Fleur doet alsof ze flauwvalt. "Wat heb je gedaan?"
"Euh.. Nou.. Jake hier.. Die had Marc aangepakt.. Maar ja, ik ga mijn ouders echt niets vertellen over dat ballon gebeuren, dus ja. Ik heb Marc in elkaar geslagen,"
Fleur schiet in de lach en steekt haar hand op naar Jake voor een high five. Jake slaat zijn hand tegen die van Fleur. "Badboy," zegt Fleur grijnzend. Jake maakt een pistool van zijn hand en schiet in de lucht. Fleur schiet in de lach. "Sexy!"
Er klinkt een klopje op de deur. "Kom maar binnen!" zeg ík. Anne komt de kamer binnen met een dienblad, met bakjes vol met blokjes chocola en drie glazen cola. Ze zet het op mijn bureau neer. "Nog iets anders?"
"Nee Dankje. Je kunt gaan," ik glimlach naar haar. Anne loopt de kamer uit en doet de deur met een zachte klik achter haar dicht. Jake maakt een "pfft" geluid. Ik draai me naar hem om. "Whats wrong?"
"Nothing. You've got a relaxed life!" hij knipoogt naar me. Meteen word ik rood. "Euh.. Ja.. Nee, niet echt. Iemand cola?" Ik geef de glazen door. Ik pak een bakje chocola en plof neer op het bed. We zitten nu in een driehoekje. "Zo, Jake. Vertel eens wat over jezelf. Ik wil wel weten met wie mijn beste vriendin omgaat," zegt Fleur. Ik por haar beschaamt tussen haar ribben? Fleur giechelt.
"Well.. Ik ben dus Jake, and.. Ik ben 16 jaar.. Ik kom uit Londen.. And.. Ik heb a sister, she eh.. Whatever,"
"Je hebt een zus?" vraagt Fleur. "Vertel eens wat over haar, wat is haar naam? Woont ze in Londen?"
Er trekt even een geïrriteerde trek over Jakes' gezicht. Dan zucht hij. "Well, she's fourteen. How about you? How old are you?"
"Vijftien," zegt Fleur. "En ik woon gewoon in nederland," ze steekt een chocolaatje in haar mond. "En jullie? Hebben jullie al gezoend?" vraagt ze met volle mond.
Jake grijnst en ik word knalrood. Fleur giert van het lachen. "Ja dus! O mijn god!"
Jake pakt mijn hand vast en knijpt er even in. Dan loopt hij de kamer uit. "Ik ga wel even.. Naar de wc ofzo,"
Zodra hij weg is spring Fleur haast op het bed van opwinding. "Vertel, vertel, vertel! HET WAS JE EERSTE KUS SELEEN! Was 'ie fijn? Oh mijn god ik zie het aan je gezicht. Jajajajajaja! Was het romantisch? Ging hij op zijn knieën met een roos in zijn mond?" Ze stuitert door mijn kamer heen en draait rondjes. "Vertel, vertel, vertel! Ik wil alles weten! Vanaf het begin dat je hem ontmoette!"
Ik trek haar neer. "Rustig! Oké, hier komt 'ie!"

The Balloon (a Dutch Love Story)Where stories live. Discover now