Hoofdstuk 16- Jake bij Selena

20.2K 476 43
                                    

{Selena}

"You didn't!" roep ik lachend.
"Yeah.. I did." Jake grijnst terwijl hij me lachend aankijkt. We zitten ieder met een mok warme chocolademelk op de bank. Ik heb mijn benen opgetrokken en kijk lachend naar Jake.
"No! Seriously?"
"Yup. It was a little bit scary to do, but I did."
"You're so stupid! Which crazy guy on the world wants to stay in a lion cage?"
"Yeah, I know it's weird. But I am weird."
Ik kijk Jake ongelovig aan. Hij heeft me net doodleuk lopen vertellen dat hij toen hij 15 was voor de grap in een leeuwen kooi ging kijken.
"I can't believe you!"
Jake haalt zijn schouders op. "En jij dan? Wat was het meest engste ding dat jij ooit heb gedaan."
Ik bijt op mijn lip en denk na. "Actually.. Nothing. I don't do scary things. But.. I guess.. The most scary thing.. When I jumped off a cliff in Monté Carlo. Yeah.. That was quite scary."
"You jumped off a cliff? That's scary, I guess."
"He was 2 metres above the water."
Jake schiet in de lach. "Oh, ik spijt me-"
Ik verbeter hem. "Het spijt me."
"Dat ja. Het spijt me dat ik je uitlachte." Jake kijkt me met glinsterende ogen aan.
"Geeft niet." zeg ik lachend. "Hek kan ik jou nou niet vergeven?"
"Ik weet ik ben euh.. Irresistible." Jake kijkt heel zwoel naar me. Ik sla hem zacht in zijn gezicht en schiet in de lach. Jake pakt mijn hand vast en brengt hem naar zijn mond. Dan kust hij heel zacht de bovenkant van mijn hand. Hij grijnst naar me en laat mijn mijn hand los.
Ik bloos en trek mijn tintelende hand terug. Jake schiet in de lach. "Je bent rood Selena!"
Ik steek mijn tong uit. "Komt door jou."
Jake knippert zwoel met zijn ogen. "Sorry Princess. Ik ben gewoon woest" hij gaat met zijn hand door zijn haar. "aantrekkelijk"
Ik rol met mijn ogen. "Yeah right. But I have to go home."
"Can you please stay for a while?"
"No, I'm sorry, maar als mijn ouders er achter komen dat ik niet thuis zit dan .. Dan ben ik dood."
Jake trekt me in zijn armen en knuffelt me. "Okay Princess. I'll take you home."
"Thank you." fluister ik zacht terwijl ik mijn armen ongemakkelijk om hem heen sla. Ik heb nog nooit zo dicht bij een jongen gestaan. Ik snuif Jakes geur op. Honing.. Hij ruikt naar honing. En zee.. Zout en fris. Vrijheid. Ik sluit genietend mijn ogen terwijl ik heel even over zijn rug aai.
Dan laat Jake me los. Hij heeft rode wangen. Ik grinnik. "It's time to go home." zeg ik terwijl ik me omdraai en naar boven loop.
"What are you doing?" vraagt Jake. "The car is outside!"
"Ik moet nog even wat van boven pakken." zeg ik. "Ik ben zo terug!" ik loop naar boven, naar de badkamer. Ik kijk zoekend om me heen. Oh daar hangt 'ie. Ik pak mijn bh van het droogrekje. Ik voel er even aan . "Bijna droog." murmel ik. Ik kijk even zoekend om me heen. Ik ga echt niet naar Jake toe, terwijl hij gewoon mijn bh kan zien!
Nadat ik in nog wat kastjes heb gekeken vind ik een vuilniszak. Zo'n kleintje. Ik doe mijn bh en mijn natte kleren erin en loop de badkamer uit. Halverwege de gang sta ik stil. Mijn oog valt op een fotolijstje. Ik loop er langzaam heen. Ik zie een jongere versie van Jake, die zijn arm om een meisje heen heeft. Het meisje is sowieso familie van hem, dat zie je zo. Ze hebben allebei bruinblond haar, en de vorm vorm van hun gezicht is hetzelfde. Dezelfde neus, zelfde ogen, zelfde oren, zelfde mond.. Ik vraag Jake zo wel wie dit is.
Ik ren de trap af, naar beneden. Maar beter had ik iets voorzichtiger gedaan.. Doordat de pijpen van de joggingbroek zo lang zijn struikel ik erover en val ik naar beneden. Ik slaak een gil en doe mijn handen voor mijn ogen. Maar in plaats van de grond voel ik twee sterke armen onder me. Langzaam doe ik mijn handen van mijn ogen weg en kijk ik op. Jake kijkt me grijnzend aan. "Not very smart, Princess"
"I'm sorry.." fluister ik, overrompelt omdat hij zo dichtbij is. Jake kijkt met glinsterende ogen naar mij. Zijn ogen glijden naar mijn lippen, en dan weer terug naar mijn ogen. Ik zie zijn gezicht steeds dichterbij komen. Meteen zie ik Marcs gezicht voor me. Ik wurm me snel uit Jakes armen en zet mijn voeten op de grond. Jake kijkt me even verward aan, maar hersteld zich dan. "Okay, Lets go" hij knikt met zijn hoofd naar de voordeur en we lopen samen naar buiten. Een frisse lentebries komt me tegemoet. Ik sluit mijn ogen en geniet van de frisse geuren van bloeiende bloemen. Jake gooit de deur dicht en doet hem op slot. Met een zachte klik draait de sleutel zich om. Ik open mijn ogen. Zwijgend lopen we naar de auto. Jake haalt hem van het slot en we stappen in. Jake doet de radio aan en zet hem op zacht. "Kun jij de weg wijzen?" vraagt hij. Ik knik, Jake start de auto en rijdt de oprit af. "Hier links en dan een tijdje rechtdoor." zeg ik zacht. Ik moet steeds denken aan Jake. Hij heeft me al twee keer geprobeerd te zoenen, maar telkens wees ik hem af. Terwijl ik hem juist heel leuk vind! Gelukkig doet Jake er niet moeilijk over... Zoals andere jongens zouden doen.
Ik bijt even op mijn nagel, iets wat mijn moeder mij altijd al heeft verboden. Ik haal mijn vinger snel uit mijn mond en ga erop zitten. Ik hoor Jakes lage gegrinnik. Vragend kijk ik opzij. "Wat is er zo grappig?"
Jake schud lachend zijn hoofd. "Jij,"
Ik zwijg. "Hier rechts,"
Jake slaat af en rijdt mijn straat in. Niet dat we er nu bijna zijn, mijn straat is nogal lang.
"Holy crap," zegt Jake. "Deze huizen zijn echt.. Huge!"
Ik murmel een soort instemmend geluidje. Na een tijdje komen er geen nieuwe huizen meer. "Weet je zeker dat we niet langs je huis zijn gereden?" vraagt Jake. Zijn schattige Engelse accent klinkt door zijn naam.
"Yeah, I'm sure."
"Okay.." zegt Jake. "I trust you."
Ik rol met mijn ogen. "Stop," zeg ik als we voor de poort van mijn huis staan. "Thank you!" zeg ik vrolijk terwijl ik mijn gordel losdoe.
"Erm.. There's no house?" Jake kijkt mij vragend aan.
"Well, there is actually a house. Look, I'll show you. Would you like to come with me?" ik glimlach liefjes naar Jake. Jake doet zijn gordel ook af en we stappen de auto uit. Ik pak Jakes hand. Jake kijkt me verbaasd aan. Ik bloos even, maar de rode kleur trekt weg als Jake me geruststellend in mijn hand knijpt. Ik bel aan bij de poort. Meteen draaien er wat camera's naar ons toe.
Er verschijnt een man bij de poort. "Fenardo, hai!" zeg ik vrolijk. De Spaanse deurwacht kijkt me vriendelijk aan, en kijkt dan naar Jake. Zijn ogen scannen Jake.
"Zou ik zo vriendelijk mogen zijn en vragen wie dit is?" vraagt hij.
"Dat mag. Dit is Jake. Een vriend van me. Hij was ook op het feest van Janette."
"aha. En u vertrouwt hem?" vraagt Fenardo.
"Helemaal."
"Uw ouders weten dat hij zich hier bevindt?"
Ik open mijn mond en klap hem dan weer dicht. "Ik denk dat ze het niet zo erg vinden als hij hier is. Het is maar voor een paar minuten. Maximaal 20!" ik kijk hem smekend aan. Fenardo zucht even en seint dan naar de andere bewakers dat het goed is en dat de poort open kan.
"Dankje!" zeg ik terwijl ik Jake meetrek, de tuin in. "Holy crap. Ik voel me bekeken." fluistert Jake zacht.
Ik kijk hem lachend aan. "Waarom fluister je?" fluister ik in zijn oor.
"Don't know.." fluisterde hij. Dan kijkt hij weg van mijn ogen. Zijn mond valt open..

-

Heeii Balonnetjes!
Willen jullie een stukje vanuit Jake? Ik heb een inimini hoofdstukjes klaar liggen voor jullie. 10 ja's betekent dat ik dat hoofdstuk post. Als er te weinig ja's zijn dan hebben we pech. Jaja, ik zeg we want ik zou graag vanuit hem schrijven :D
Okii, dat was het! Tot later!

x

The Balloon (a Dutch Love Story)Where stories live. Discover now