hoofdstuk 30.2 Uitgelopen Mascara

3.8K 303 40
                                    

Tip: 👍

Met een stomme grijns stap ik tien minuten later naar buiten, naar mijn fiets. Baan? Check. Ik pers mijn lippen op elkaar om de grijns op mijn gezicht te verbergen. Man, ik wilde dat Jake hier bij was om me vast te- stop. Hij is hier niet. Mijn vrolijke stemming zakt een beetje naar beneden. Waar zou hij nu zijn? Zou hij hier nog in de buurt zijn? Ik haal mijn fiets van het slot en fiets weg. Zou hij aan me denken, of zou hij al helemaal into Catherine zijn? Ik bijt op de binnenkant van mijn wang. Wat als ik hem bel? Zou hij opnemen of zou hij lachen en me negeren? Een vervelend gevoel kruipt mijn buik binnen. Waarom maak ik me nog zo druk om hem? Ik dacht dat ik hem was vergeten. Ik veeg een traan weg die over mijn wang loopt. Jake. Jacob. Ik haal een beverige hand door mijn bruine haar en neem een beslissing. Ik bel hem vanavond, 10 uur. Ik stop mijn oortjes in mijn oor en zet mijn muziek op. Drie seconden later knalt Last Friday Night van Katy Perrie door mijn hoofd.

"Hoi." Zeg ik terwijl ik mijn jas ophang. Matt kijkt om. "Nu al terug?"

"Ja. Waar is Keesje?" Ik ga op een stoel zitten en kijk naar Matt, die druk in de weer is met allemaal spatels en pannen en ondertussen bladzijdes van zijn kookboek omslaat. "Naar buiten of zo." zegt hij. "Hoe ging het bij je mysterieuze sollicitatie?"

"Gelukt." Ik lach triomfantelijk. "Nu mag ik meebetalen aan de huur."

"Nah-ah." Matt schudt met zijn wijsvinger in de lucht. "Dat was niet de deal. Je mag meebetalen aan het eten en je kleren en zo. De rest is voor mij."

Ik zak onderuit op de stoel. "Nou.." zeg ik met een zeurderig stemmetje. "Jij bent zo onredelijk."

"Mijn huis, mijn regels." Zegt Matt. "Help me even mee met de salade." Ik sta op en ga naast Matt staan. Hij schuift me een krop sla en een mes toe. Ik begin reepjes sla te snijden en in de glazen schaal te gooien.

"Als ik je help-" begin ik met een lief stemmetje.

"Nee, je mag nog steeds niet meebetalen." Ik maak een 'hmpf' geluidje en draai met mijn ogen. "Waarom mag ik niet meebetalen?"

"Daarom niet en nu sh, want ik ben bezig."

Ik rol met mijn ogen en zucht vermoeid. "Jongens.."

"Meisjes.." doet Matt me na.

"Hou eens op met zo vervelend zijn!" roep ik zogenaamd boos terwijl ik een bak met kleine tomaatjes open maak en onder de kraan houd.

"Hou eens op met zeuren!" kibbelt Matt terug.

"Oké. Als ik mee mag betalen."

Matt barst in lachen uit. "Nee, nee, nee. Ik meen het. Hou er nou maar over op en zie de positieve kant er van in: je hebt meer geld voor jezelf!"

"Maar ik hoef geen geld." Mopper ik. "Van geld wordt niemand gelukkig."

"Dat betwijfel ik. Van véél geld wordt niemand gelukkig. Ik zou zweren dat een zwerver best blij zou zijn met geld."

"Hou eens op met zo slim doen en geef me die verdomde komkommer aan."

Weer barst Matt in lachen uit. Hij schudt zijn hoofd en geeft me de komkommer. "Je kan er gewoon niet tegen dat ik altijd win. Trouwens, heb je je ouders nou al een berichtje gestuurd?"

"Neuh." Zeg ik. Ik krab aan mijn kin.

"Selena!"

"Wat? Ik hoef gewoon niets meer met ze te maken hebben."

Matt kijkt me streng aan. "Bel ze."

"Nee." Ik snij de komkommer in blokjes en kieper ze in de bak.

Er gaat een belletje af, als teken dat er iets klaar is. Matt doet twee knalroze ovenhandschoenen aan en haalt de lasagne uit de oven. "Wat?" vraagt hij als hij me ziet gniffelen. Hij kijkt naar de twee ovenhandschoenen en bloost. "Lach maar ja. Die hebben mijn ouders mij gegeven toen ik dit appartement kocht. 'Dan valt het op dat je op jongens valt', zei mijn moeder. En mijn vader maar grijnzen."

Mijn gegniffel veranderd in schaterend gelach. Matt rolt met zijn ogen en zet de glazen schaal op tafel. Ik probeer mijn gelach weg te moffelen en gooi wat dressing over de salade. Ik zet de schaal op tafel en ga tegenover Matt zitten. "Weet je Selena." Zegt hij.

"Zeg het eens Matt."

Matt schenkt een glas water voor me in en schuift het naar me toe. "Je ouders weten toch al dat je hier bent."

Er valt een diepe stilte. "Is dit een grap?" vraag ik na een paar seconden.

"Nee." Matt neemt een hap van de stomende lasagne.

"Wat- hoe- waarom?" ik kijk ongelovig naar Matt.

Hij kauwt op zijn eten terwijl hij me aankijkt. "Ja hallo. Als jij het niet doet, doe ik het."

Ik kijk hem met mijn mond bijna open aan. "Maar.."

"Als jij eet vertel ik."

Ik kijk naar mijn lasagne, die Matt waarschijnlijk op mijn bord heeft gedaan terwijl ik als een domme koe in het niets keek, en neem snel een hap waardoor ik mijn tong verbrand.

"Nou. Ik heb hun nummer opgezocht via internet en heb ze gebeld. Ze waren helemaal ongerust en noemde me een kidnapper en zo, maar dat maakt niet zo veel uit. Dat zou ik ook doen als mijn toekomstige kind weg liep naar een of andere weirdo, maar ja. Eh, ja. Dat dus. Maar voor de rest zijn ze er wel oké mee geloof ik."

Ik knipper met mijn ogen en wil iets zeggen als de bel gaat. Matt wil opstaan, maar ik zeg dat ik de deur wel open doe. Ik loop naar de deur. Verbaasd kijk ik naar het roodharige meisje die voor de deur staat. Haar ogen zijn betraand en haar mascara (sinds wanneer draagt ze die?) is uitgelopen.

"Fleur?" vraag ik verbaasd terwijl ik de deur verder open doe. "Wat-"

"Ik ga verhuizen."

[A/N omg sorry voor zo'n kort stukje en dan ook nog eens zo'n cliffhanger maar het moest gewoon! Fleur gaat verhuizen :0 Wat betekent dit voor Selena en Fleurs vriendschap? Ik ga nu van hak naar tak, maar ik had jullie toch beloofd dat ik een spoiler zou geven? Laten we er een wedstrijd van maken. Wie het eerste raad wat Selena gaat doen, wint iets. Geen idee wat, maar het zal wel zoiets zijn als een rol, follow en tips voor je verhaal! Het gaat misschien moeilijk worden, maar dat lijkt me ook wel leuk! De eerste tip staat bovenaan het verhaal ( het duimpje deze keer ).

En dan nog 2 dingen. De uitgever belt eind september wat hij gaat doen ;0 Duim voor me J En, als ik 700k heb, trakteer ik mijn lieve vriendinnetjes van de whatsappgroep waar ik in zit, bij de eerste ontmoeting op iets. Dus help hun en geef me 700k hahah. Wow, lange auteurs note lol lol lol. #GeenLeven ]

The Balloon (a Dutch Love Story)Where stories live. Discover now