Трета Глава

7.7K 469 17
                                    

Едвам не се спънах, влизайки в къщата, където се състоеше партито.

- Е, не е ли забавно?- усмихна се Джо.

-Знаеш ли какво друго е забавно? Лежането в легло докато гледам филм и ям сладолед, носейки раздърпана пижама!- промърморих, поглеждайки надолу към тоалета си- къси зеленикави панталони, черно-бял топ, дънкова риза и черни токчета, които бяха ужасно неудобни- А и къде е домакинът?

- Ето го- посочи Джоанна- Люк Хемингс. Той и другите от 5SOS организират най- щурите партита на света!

- Джо! Радвам се да те видя!- Люк се приближи и прегърна синеочката- А коя е приятелката ти?- усмихна се русокоското, а аз сякаш си глътнах езика.

- Това е Лизи, сестрата на Бруклин! От скоро е в училището и това е първото й парти!- развълнувано отговори Джо, а аз все още стоях като парализирана.

- Е, щом е първото й парти, нека да го направим незабравимо...- подсмихна се господин Хемингс, след което ме задърпа на някъде.

- Люк! Къде беше идиот такъв! Бирата е на свършване!- извика Калъм.

- След малко ще се погрижа, а сега ще ви запозная с някого!- русокоското ме избута пред себе си- Това е Лизи!- щом Люк ме представи, едно от момчетата на дивана рязко се обърна.

- Лизи?! Какво за Бога?!- Бруклин скочи от масата и с една крачка се озова пред мен.

- Аз..аз...- всички се бяха втренчили в мен.

- Ела да си поговорим...- брат ми ме хвана за ръката и ме задърпа към коридора.

- Какво по дяволите търсиш на това парти?! Та ти не познаваш никого! Ако се изгубиш или някой ти направи нещо? Мама и татко знаят ли, че си тук?!- зави ми се свят от всичките въпроси.

- ...Не съм тук сама- знаех, че Бруклин ще да се ядоса на Джо ако разбере, че бях тук с нея, но нямах друг избор-...Джоанна ме доведе...Но не беше на сила, аз я накарах да ме вземе, не й се сърди- реших да излъжа, защото бях сигурна, че ако Бруклин мислеше, че бях тук по свое желание, последиците нямаше да са толкова сериозни.

-...Изчакай ме тук, идвам след минута.- гледах как брат ми си проправя път през множеството полупияни тийнейджъри, но скоро се върна заедно с Джо, която виновно гледаше в краката си.

- Джо, ти ли диведе Лизи тук?- опита се да запази спокойствие Бруклин.

- Да...Мислех, че тук ще си намери още приятели и ще се впише...

Училище за знаменитостиWhere stories live. Discover now