Двадесет и Пета Глава

5.2K 340 38
                                    

- Моля ви, кажете ми, че сте говорили с Хари. Преди малко мина заедно с Тейлър и ми идваше да повърна!- Казах всичко на един дъх.

Отидох до шкафчето на Лиам веднага, щом видях, че дойде заедно с Найл, Луи и Зейн.
Момчетата се спогледаха и Зейн направи някакъв знак на Лиам с глава.

- Ъм...Лизи. Може би трябва да зарежем това с...шпионирането. Най- вероятно той просто е решил да й даде шанс. А и ти прекалено много се вживяваш. Имаш си собствено гадже, за което да се тревожиш. Едва ли искаш пак да се скарате с Люк...- Ама Лиам сериозно ли говореше?! До вчера се чудеха как да разкарат Тейлър, а днес ми казват да ги зарежа! В тая работа имаше нещо гнило.

- Нещо се е случило, нали? Говорили сте със Стайлс, не ме лъжете. Какво ви каза той?! Дължите ми обяснение!- Тропнах с крак, от което Найл леко подскочи.

- Не си ли се леко вманиачила? Обсебена си от Хари и Тейлър и би направила всичко, за да ги разделиш. Изобщо не съм сигурен в това, че не изпитваш нищо към къдравия. Това си е неговият личен живот, трябва да го оставим на мира.- Стрелнах Малик с убийствен поглед. Що за простотии му се въртяха в главата?! Не можех да повярвам, че тези думи излизат от неговата уста.

За последно огледах групичката ни, след което рязко се обърнах и тръгнах по коридора. За мой "огромен късмет" срещнах Люк, който светкавично ме спря.

- Напоследък често ти се случва да бягаш от час!- Аз изпуфтях и му позволих да ме изпрати до кабинета по география, след което си тръгна. О супер, общ час с Хари!

Този път не седнах до него, но все пак не се отървах. Само след 10 минути малка хартиено топка се приземи пред тетрадката ми. Разтворих го и зачетох.

"Защо пак си се нацупила?"

Обърнах хартийката откъм празната страна и взех химикала си.

"С Тейлър от кога сте заедно?"

Хвърлих я и тя се приземи точно пред него. Хари бавно разгъна бележката, след което просто я пъхна в джоба си. Защо не отговори? Все повече се убеждавах, че в тази работа имаше нещо гнило. Не е като да не може да ми напише едно просточко "еми защото я харесвам". И най- вероятно и другите момчета бяха замесени, щом изведнъж решиха, че отново да има "Хейлър" е напълно нормално.
Докато драсках нещо в тетрадката си се сетих, че днес имахме тренировки за мача. Супер, всички хора, които ме игнорират, на едно място. Трябваше да убедя Люк да се включи...

Училище за знаменитостиWhere stories live. Discover now