Тридесет и Четвърта Глава

4.2K 309 12
                                    

На следващия ден Хари ме заведе в някаква конна база.

- Казах ти, че през целия си живот не съм се качвала на кон. Страх ме е, ами ако падна и умра!- Започвах да се паникьосвам, докато Стайлс закопчаваше каската ми.

- Това е невъзможно. С теб ще има човек, който да води коня. Просто дишай и дръж гърба си изправен. А и аз ще яздя точно до теб- кимнах и за стотен път нагласих каската, така че да не ми влиза в очите.

От конюшните изкараха два коня. Бяха огромни, нямах си и на представа как ще се кача на нещо подобно.

- Хари, отказвам се, искам вкъщи!- Тръгнах към пътечката, която водеше към ресторанта, но момчето бързо ме догони и ме вдигна на ръце.

- Никъде няма да ходиш! Ще видиш, че ще ти хареса. Ако искаш за начало да платя само за 5 минути езда?

- Няма да плащаш за нищо!- Заинатих се.

- Значи е решено! 5 минути!

Едвам се качих на коня. Хари ме накара да свия левия си крак и той го подпря, след това трябваше да се набера и да прехвърля десния крак от другата страна на животното.

- Виж, че успя! Сега хвани юздите и ги дръж здраво- направих каквото ми каза и най- накрая си отдъхнах. Наведох се и плахо погалих светло- кафявата козина на коня.

- Как се казва?- Наведох се и попитах мъжа на средна възраст, който беше хванал другия край на юздите.

- Казанова. Голям е красавец, нали?- Усмихнах се и кимнах, след което отново прокарах пръсти през  прилежно сресаната, лъскава грива.

- Идваш ли?- Чак тогава забелязах Хари, който бе яхнал черен, още по- голям кон.

- Да тръгваме ли, госпожице?- Кимнах на мъжа и той започна да върви бавно, дърпайки юздите на коня след себе си.

В първия момент се стреснах, защото доста друсаше. Горкото животно само си въртеше главата, опитвайки се да прогони кацащите го мухи. Хари яздеше бавно, успоредно с мен, и постоянно ми се усмихваше и питаше дали ми харесва.
  Огледах се наоколо. Площадката за яздене бе доста голяма, а ние я обикаляхме в кръг. В средата имаше имаше разни греди, очевидно за прескачане.
Комплексът се състоеше от няколко части- конната база, ресторант, винарна и хотел. Времето бе страхотно, имайки предвид, че беше края на есента.
Докато се усетя, Хари вече ме викаше, за да ми помогне да сляза.

Училище за знаменитостиWhere stories live. Discover now