Седемнадесета Глава

5.3K 394 27
                                    

На сутринта настроението на всички беше кофти. И не говоря за това, че съжалявахме за среднощните изпълнение, по- скоро за това, че ни хванаха.

Влязохме в ресторанта с наведени глави и седнахме на нашата маса, където и момчетата изглеждаха по същия начин.

- Какво ли е измислила госпожа Тод?- най- накрая проговори Найл.- Само дано не ме кара да решавам задачи, тогава ще обявя гладна стачка!

- Я стига, всички знаем, че не можеш да издържиш повече от час- два без храна- засмя се Луи, с което разведри обстановката. Но притесетнието се върна в мига, в който Тод стана от стола си и се приближи към нас.

- Заради вас цяла нощ не мигнах и мислих с какво да ви накажа...Реших, че няма да оведомя родителите ви, защото така или иначе сте големи хора и едва ли майките ви ще ви се скарат както трябва. Наказанието ви е четири часа решаване на задачи- инстинктивно всички погледи се насочих към Найл, който изглеждаше сякаш ще повърне.

- Госпожо, четири часа не са ли много?- Попита Люк.

- Не ме карайте да ги увеличавам! И не смейте да се оправдавате, че нямате учебни материали- аз нося и сборник по математика, имам и няколко тетрадки. Ако искате разпределете времето си на две части- 2 часа решаване преди обед и 2 часа следобяд- кимнахме в съгласие, не че имахме голям избор.

- Но госпожо, в чия стая ще сме?- поинтересувах се. Кал каза, че в тяхната имат маса между двете легла и допълнителен стол, така че е най- подходящо при тях, и ние се съгласихме. Разбрахме се след час да се срещнем във фоайето.

Часът беше 10:00. Аз , Джо и Ари чакахме момчетата. Наш беше настоял да дойде и да се присъедини към "наказаните", за да снима кадри за видеото.

Когато всички се събрахме в апартамента, Тод ни остави сборника и списък с задачите, които да решим, след което каза, че отива на джакузито и ще се върне след 2 часа.

- Това не е честно! Тя ще кисне в СПА-то, а ние ще се мъчим два часа!- Джо се просна на едното легло и извади телефона си.

- Тод наистина ли е толкова глупава, за да си мисли, че може да зареже 9 тийнейджъра  в една стая, и да очаква от тях да решават задачи?!- Изсмя се Луи и извади от мини хладилника няколко кенчета безалкохолни напитки.

Всеки започна да се занимава с нещо и да си говори с останалите. След петнайсетина минути Люк дойде до мен и ме побутна с рамо.

Училище за знаменитостиWhere stories live. Discover now