Десета Глава

5.5K 483 18
                                    

-Добре ли си?- попита ме Бруклин, щом ме видя да влизам с гръм и трясък вкъщи.

- Нищо ми няма- отговорих троснато, но после съжалих.- Аз...съжалявам. Просто съм изнервена, ще се кача в стаята си.- брат ми кимна и ми се усмихна, след което се върна в хола.

Веднага щом влязох в стаята си, затръшнах вратата и се метнах на леглото си. Главата ми не можеше да побере всичко, което се случи. Дали наистина имаше нещо между Люк и Амелия, или просто прибързах със заключенията? Не исках да постъпвам така, но иначе русокоското нямаше да говори с мен. А сега влоших нещата и кой знае какво ще си помисли за мен. Че съм параноичка. Но дори не знам защо толкова се ядосах, все пак ние не ходим. Само, където сме били на няколко срещи и се целунахме...Нищо работа. За него. Но за мен не беше така. Аз не бих позволила на някого да ме целуне, ако не изпитвам нищо. А и няма как човек да не хареса Люк- той е сладък, мил, внимателен, забавен...Да, с това никак не си помагах. Но като се сетих за събитията от последния час, ми идваше да ударя стената. Реших, че за моето добро и за доброто на стената ми, най- добре ще е да си почина. Изгасих лампата си и постепенно се унесох.

Сутринта алармата ме събуди както обикновенно. Изкъпах се и изсуших косата си. Реших, че днес не ми се занимаваше с къдрене или изправяне, затова просто я вързах на кок. Облякох сини дънки с висока талия и черна тениска, от която по- голямата част напъхах в дънките. След като оправих чантата си и закусих, с Бруклин ни откараха до училище.

- Защо поне веднъж не ни пуснат пеша до даскало? Само на 15 минути път е!- запротестирах, а брат ми вдигна рамене и въздъхна.

- Родителите ни го правят за наше добро. И на мен не ми харесва, но това е положението.- аз се примирих и кимнах.

Когато стигнахме до кабинета по химия, където имах първи час, Бруклин ме прегърна, след което си разменихме по едно "Чао!" и той тръгна към неговия час.

- Добро утро на всички!- поздрави учителката, щом влезе в стаята.- Днес ще направим три експеримента. За всеки от тях ще ви разделя по двойки и щом изтекат 15 минути и дойде време за следващия етап, ще ви разменя. Ако всички сте разбрали, нека да започваме. Селена, ти си с Барбара. Ариана е с Деми. Лизи, ти си с Кайли- обърнах се към госпожица Дженър, която се приближи и седна до мен. Помня какво ми казаха момичетата за нея: да стоя по- далеч, защото работи в упилищното списание и е голяма клюкарка.

Училище за знаменитостиWhere stories live. Discover now