Шейсет и Трета Глава

3.3K 297 23
                                    

Опитвах да глътна корема си колкото се може повече, задържайки въздух, докато Ари стоеше плътно зад мен и припряно опъваше панделката на синия корсет.

- Ари, побързай, след малко трябва да излизаме на сцената!

Нервно потърсих с поглед Камерън, който все още слагаше костюма си на Звяра. В другия край на стаята Наш, който щеше да се превъплати в ролята на Гастон, обуваше дългите кожени ботуши.

- 2 минути до началото!- Извика Калъм, след което изчезна някъде зад завесата.

Опитвах да се успокоя, но това беше почти невъзможно, докато Ариана ми повтаряше да глътна корема си, за да стегне корсета, а Джоанна оправяше грима ми, повтаряйки да се престана да се въртя.

Коремът ми се бе свил на топка- за първи път щяхме да изнасяме представление в истински театър пред толкова много хора. Все едно не ми стигаше останалото притеснение, ами и трябваше цяла сутрин да се занимавам с Лиам и Луи. Те настояваха да прелетят разстоянието от Италия, където довечера имаха концерт, до Лос Анджелис, само за да гледат пиесата. Радвах се на подкрепата им, но ако те бяха наоколо, щях да се побъркам, мислейки че Хари може би ще се крие някъде зад тях.

- Лизи!- сепнах се от писъкът в ухото ми и рязко вдигнах глава.- Къде се отнесе? От половин минута ти говоря!

- Извинявай, Джо, просто съм страшно стресирана...

- Нищо ти няма, знам че ще се справиш! Хайде, излизай, само теб чакат останалите!

Ари и Джо ме прегърнаха и избутаха на сцената.

Щом вдигнах очи от пода, усетих краката ми да омекват. Вече си представях как се разтапям и падам пред стотиците хора в залата. Беше толкова пълно, а прожекторите ме заслепяваха и първите няколко секунди трябваше да държа ръката на момчето до мен, за да не припадна. Търсех приятелите си в публиката, но не можех да видя нищо. Заклевам се, че видях Хари поне 10 пъти в лицата на 10 различни хора. Наистина трябваше да спра да мисля за него. Поне днес.

- Добър вечер на всички! Благодаря ви за присъствието и подкрепата, която оказахте на нас, учениците от "Highlife High"! Наслаждавайте се на представлението и не забравяйте след края да споделите на всички колко ви е харесало!- публиката се разсмя, след което Люк и Майкъл слязоха от сцената, като преди това ни пожелаха късмет.

Училище за знаменитостиWhere stories live. Discover now