Тридесет и Втора Глава

4K 322 25
                                    

Бяхме се уговорили с Ейдън да се чакаме пред училище след часовете. Попринцип трябваше да тренирам с останалите за мача, но един пропуск едва ли щеше да навреди.
Бързах по стълбите към изхода. Видях брат ми да стои, облегнат на оградата, но веднага след това замръзнах на място, неспособна да направя и една крачка, за да не преча на тези, които чакаха зад мен.
Причината за паниката ми беше момичето, което се бе облегнало на рамото на брат ми и се заливаше от смях. Къса, руса коса, висока и много слаба. Предполагам всички се досетихте...
С бавни стъпки се приближих до тях и притиснах учебниците към гърдите си, навеждайки глава.

- А, Лизи! Тъкмо за теб си говорихме!- Ухили ми се Тейлър.

- Защо не си ми казала, че си приятелка с Тейлър Суифт?! Това момиче е уникално!- Ейдън я погледна отново, а ченето ми удари земята. Местих погледа си от Тейлър на Ейдън и се чудих дали не съм попаднала в някоя откачена паралелна вселена.

- А на мен не си ми казала, че имаш брат! Как може такова нещо?! Виж го какъв е сладур!- Русокоската говореше толкова превъзбудено, все едно е изпила 5 кока- коли и 5 кафета...Идваше ми да я прасна с дебелия учебник по химия по главата и да изтрия тъпата й изкуствена усмивка от нагримираното лице.

- Ейдън, нека да тръгваме, трябва да те нагласим за срещата ти с Ари довечера!- Последната част я казах по - високо и ясно, че даже някои хора около нас ми хвърлиха странен поглед. Тейлър стисна челюст за част от секундата, но бързо прикри раздразнението с изкусвената си усмивка.

- Да, Ариана ми спомена за срещата. Но нали я знаеш...Скача от едно момче на друго...Бързо й омръзват...- Поклати драматично глава тя.

Не можех повече да понеса да я гледам, хванах Ейдън за ръката и го замъкнах към вратата.

- Мисля, че видях Хари да идва, защо не си поговорите!- Извиках през рамо. Не ми харесваше да намесвам и Хари, но исках да я подразня. Като се сетих за Хари...още не бях решила какво ще правя с него.

- Не я слушай, говори само глупости. Първо, не ми е никаква приятелка! И второ, Ари е много свястно момиче и изобщо не е такава, каквато я описва!- Процедих през зъби, опитвайки се да поема въздух и да не се върна да оскубя рядката й руса коса.

- Тейлър каза, че ще ми наговориш такива неща. Знам за това между вас...- Спрях рязко и повдигнах вежди към него. Нека чуем в какви филми пак ме е вкарала госпожица Суифт.

Училище за знаменитостиWhere stories live. Discover now