Осемнадесета Глава

4.7K 353 15
                                    

Обикалях из стаята си и подреждах дрехите обратно на мястото им в гардероба. Преди малко се бях събудила от краткия сън след като се прибрахме.

- Умирам от глад!- Измрънка Ариана, която се бе проснала на леглото ми.

- Знаеш къде е кухнята...Имам още малко за подреждане, след това можем да минем през някое заведение да хапнем. А може и да поръчаме пица- предложих.

- В настроение съм за китайско. Става ли да се обадя и да поръчам?

- Тази вечер не ми се стои вкъщи, нека отидем в китайския ресторант- Ариана кимна и скочи от леглото ми, за да извади чисти дрехи и да се преоблече.

- Благодаря ти, че ми позволи да остана при теб- каза тя след кратка пауза.

- Вече го каза над 20 пъти.

- Знам...Но съм толкова ядосана! Как може никой да не е забелязал, че тръбата в кухнята се е спукала! Чистачката каза, че се е случило след като е почистила апартамента ми...Сега съм бездомна за цяла седмица!

- Винаги можеш да останеш в хотел.

- Не обичам да съм сама...А и ти така настояваше да ме приютиш, че не можех да ти откажа...- Извъртях очи и взех четката си за коса.

След 1 час най- накрая бяхме в ресторанта и чакахме храната си.

- Какво стана с Люк? Вече двойка ли сте?

- Не...Мисля, че така е по- добре. Обмислих думите на Хари, а и се обзалагам, че Люк е вече в дома си при Амелия...

- Амелия?! Амелия Скот?- Ариана почти изпищя, което накара хората около нас да се обърнат с любопитни погледи.

- Да. Познаваш ли я?- Попитах учудено.

- Ъм...не. Само съм чувала за нея от Люк. Но я ми разкажи всичко, много неща съм пропуснала. Какво ти е казал Хари и какво е направила Амелия, че звучиш сякаш искаш да я убиеш?

Разказах на Ариана всичко- от момента, в който разбрах за Амелия и това, че с Люк са били двойка, до момента, в който Хари ми каза какво мисли за увлечението ми по русокоското.

- Хм...а знаеш ли какво мисля аз? Според мен Стайлс има чувства към теб. Наговорил ти е тези глупости, за да ти внуши, че не харесваш Люк. А всъщност иска да те накара да се откажеш от Хемингс. Но не забравяй, че говорим за Хари Стайлс- моментът, в който започнеш да се влюбваш в него, той ще те зареже. Момчето може да е забавно, сладко и мило, но любовта не е за него. Не се оплитай в мрежите му. Послушай ме и се съберете с Люк преди да е късно. Сигурна съм, че и той ще иска това- не би тръгнал отново с Амелия. Просто послушай сърцето си, а не този къдравелко. Люк е човек, който знае как да се отнася с едно момиче, докато Хари знае само как да разкара обожателките си по възможно най- унизителния начин.

Училище за знаменитостиWhere stories live. Discover now