2. Wie is Zayn Malik?

1.2K 33 3
                                    

Coincidence?

Hoofdstuk 2. Wie is Zayn Malik?

Beca's P.O.V

Ik werd wakker van de stilte. Normaal is er altijd wel herrie waar ik wakker van werd, maar deze keer was het helemaal stil. Ik ging rechtop zitten in bed. Toen moest ik denken aan de vorige dag. Zayn... Wie was die jongen? Waarom sprak hij me aan? Waarom is hij overgeplaatst naar mijn klas? Tenminste, dat zei hij. Ik keek op m'n wekker.

12 uur! Over 3 uur waren m'n ouders al thuis!

Ik sprong op uit bed, maakte m'n bed op, en ging naar de badkamer. Ik poetste m'n tanden, en deed m'n haar in een knot, geen zin om het te kammen. Ik ging naar m'n kamer. Ik pakte een donkerblauwe skinny jeans, en een roze blouse, met een spijkerjack. Ik liep ermee naar de badkamer, omdat ik de gordijnen van m'n eigen kamer niet vertrouwde. Ze waren nogal doorzichtig. Ik kleedde me aan, en deed m'n make-up.

Toen ik klaar was met alles, pakte ik m'n telefoon en deed hem aan. Ik zat op m'n bed, en besloot m'n gordijnen open te doen. Ik keek naar buiten. Geen enkele auto, fietser, of voetganger.. Raar zeg. Het was een hartstikke drukke straat waar ik woonde. Ik hoorde m'n telefoon trillen, dat aangaf dat hij aan was. Ik ging weer zitten op m'n bed, en pakte m'n telefoon van de lader af.

Twee berichten.

Van: Mama

Naar: Beca

Lieverd, we hebben vandaag en morgen nog een paar meetings. We blijven in het hotel dit weekend, want het heeft geen nut om naar huis te komen. Fijn weekend! Je weet het: vrienden mogen altijd langs komen, maar geen feestjes.

We zijn maandag middag weer thuis.

Kus, Mama

Fijn, dat word een eenzaam weekend. Maar ik kan altijd nog afspreken met Juul.

Ik sms terug.

Van: Beca

Naar: Mama

Is goed. Zie jullie maandag.

Beca.

Ik had even geen zin om een heel verhaal te sms'en. Nu, m'n andere berichtje.

Van: Zayn

Naar: Beca

Goedemorgen, of moet ik zeggen, goedemiddag! Jij kan slapen zeg.

X. Z

Waarom moet hij me blijven sms'en? Hoe weet hij dat ik in de middag pas wakker werd? Waarom kan hij niet gewoon uit m'n buurt blijven? Zal ik reageren? Ik denk dat een goeie waarschuwing wel goed is voor hem.

Van: Beca

Naar: Zayn

Je laatste waarschuwing: blijf uit mijn buurt. Ik wil niks met je te maken hebben. Je mag misschien wel in m'n klas zitten, maar je mag het helemaal zelf uitzoeken.

Van: Zayn

Naar: Beca

Ik ben bang dat het te laat is voor jouw waarschuwing. En waarom wil je niks met me te maken hebben? Misschien ben ik wel een hele lieve jongen, wie weet? ;)

X. Z

Van: Beca

Naar: Zayn

Ik weet al wat voor soort jongen jij bent, en daar hoef ik niks mee!

Van: Zayn

Naar: Beca

Wat bedoel je daarmee? Ik ben wel zo lief geweest je fiets te maken hoor. Zo slecht ben ik nog niet hè.

Coincidence?Where stories live. Discover now