13. Uitleg

978 21 2
                                    

Coincidence?

Hoofdstuk 13. Uitleg

Luke's P.O.V.

*bzz* *bzz*

Ik pakte mijn telefoon uit mijn zak.

Zayn. Wat moest hij nou weer? Die gast belde me elke dag zowat.

"Wassup?"

"Luke, je houdt achter waarom Beca dood moet, en ik wil het weten." Hoorde ik aan de andere kant van de lijn. Hoe durfde hij zo tegen mij te beginnen? Ik moest hem even op zijn plaats zetten.

"Als jij zo doorgaat kan je alles vergeten. Ik word jouw kleine additude een beetje zat nu, Zayn!" Riep ik door de telefoon heen.

"Rustig, ik wil gewoon weten waarom..." Reageerde hij. Zeker weten geschokt van mijn reactie. Ik kreeg een lach op mijn gezicht. Zal ik het hem vertellen? Nee.

"Gaat het jou wat aan? Jouw taak is om haar uit de weg te ruimen. Ik heb je al gezegd, het dat is het enige dat ik loslaat: door haar is mijn reputatie verpest, en heb ik een slechte naam. Daar gaat ze voor boeten. Duidelijk?"

"...Oke dan. Dan kom ik er zelf achter." En hij hing op. Dacht hij serieus dat hij het uit Beca kon krijgen? Die had ik wel gebroken achtergelaten.

Nadat ik haar had verteld dat ik haar alleen maar wilde waarvoor iedereen haar wilde: seks, had ik haar de eerste weken een beetje levenloos door de school zien lopen. Haar lach was niet zoals normaal. Alles wat ze deed was nep.

Ik had wel vaker meisjes gebroken, maar zij was zeker weten de ergste.

Ik voelde me voor één moment schuldig, totdat ze de hele school, plus mijn nieuwe vriendin toen, had verkondigd waarvoor ik meisjes gebruik...

Ik heb sinds haar verkondiging heen vriendin meer gehad. Ze keken me sinds toen allemaal aan met een vieze blik.

Ik wist dat wat ik deed fout was, maar ik had een reputatie. Die wilde ik behouden. Ik was de populaire meiden magneet. Tot Beca toe, had ik gekregen wat ik wilde van elk meisje, en had het voor elkaar gekregen de meiden stil te houden erover. Beca daarentegen...

Ik zou het haar nooit vergeven. Mijn reputatie ging van meiden magneet, naar meiden breker.

Ik wilde Beca dood hebben, zodat ik mijn reputatie weer terug zou krijgen. Mijn goede reputatie. Als zij dood was, wist iedereen dat ze niet met mij konden sollen, zoals Beca deed.

Ik moest gevreesd worden.

Ik was allang weer van WestfieldHigh af gegaan. Ik had geen zin meer in school. En ook geen zin meer om Beca tegen te komen.

Maar zodra de hele school wist dat Beca dood was, zouden ze weten dat het geen ongeluk was. Ik had ze gewaarschuwd. Elk meisje.

"Als je aan íemand mijn geheimpje verteld, ga je eraan. Letterlijk! Begrepen?!" Had ik verteld tegen elk meisje.

Alleen Beca leek me niet te begrijpen. Nu zou ik m'n belofte nakomen.

Ik hoopte dat Zayn al close was met Beca. Ik wilde dat ze werd geïsoleerd van haar vrienden en familie. Dat ze zich alleen gelukkig zou voelen bij Zayn. Haar vrienden haar hadden verlaten, en haar familie haar niet meer zou willen.

Ik wist niet zeker of Zayn dat voor elkaar zou krijgen, maar als ze maar pijnlijk dood zou gaan.

Alles voor mijn reputatie.

---------------------------------

Beca's P.O.V. (Nog steeds in Starbucks)

Ik ging weer zitten. Ik zag Zayn weglopen. Hoe kon het zijn dat Zayn en inkop hetzelfde moment in Starbucks waren?

Coincidence?Where stories live. Discover now