14. Operatie Isolatie

932 18 0
                                    

Coincidence?

Hoofdstuk 14. Operatie Isolatie

Beca's P.O.V.

*een week later*

"Goeiemorgen beautiful. Klaar om te gaan?" Zayn stond voor m'n deur, om me op te halen voor school. Ik knikte en liep met hem mee naar zijn auto.

Er was weer een week voorbij gegaan. Het was nu vrijdag. We konden elkaar precies twee weken. Het voelde al zoveel langer. Het voelde alsof ik Zayn al m'n hele leven kende. Vandaag was ook de dag dat we precies één week bij elkaar waren.

De hele week verliep goed, en rustig. M'n ouders waren weer eens na lange tijd, de hele week thuis. Het viel me op. Ze waren opeens veel meer bezig met me dan eerst. Ik vond het niet erg. Ik had het in lange tijd weer gezellig met m'n ouders.

Met Laura was er niet veel opgeschoten. Ze deed nog steeds afstandelijk, en praatte weinig tegen me. Ik werd er een beetje moe van.

Hoeveel moet je doen om iemand z'n begrip te krijgen?

Wat had ik nou eigenlijk fout gedaan?

Ik besloot haar met rust te laten totdat ze weer bijdraaide, maar dat had ze nog steeds niet gedaan en ik begon me zorgen te maken over onze vriendschap.

"Is er iets?" Vroeg Zayn opeens.

"Waarom denk je dat er iets is?" Vroeg ik terug. Hij keek me sarcastisch aan en keek weer terug naar de weg.

"Ik ken je niet bepaald heel erg lang, maar ik weet het nou onderhand wel als iets je dwars zit. Kom op, vertel het me." Ik schoof ongemakkelijk in m'n stoel.

"Oke dan.. Het is Laura. Sinds ze dacht dat ik haar negeerde, heeft ze niet meer tegen me gepraat. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik wil haar niet kwijt Zayn."

--------------------------

Zayn's P.O.V.

"Ik wil haar niet kwijt Zayn." Hoorde ik Beca zeggen. Dit was mijn kans! Mijn kans om haar te isoleren van haar vrienden. Wat moest ik zeggen zodat die Laura niks meer met haar te maken wilde hebben?

Ik had het perfecte idee.

"Ik denk dat ze tijd nodig heeft om na te denken. Laura kennende vergeeft mensen niet snel. Als je haar even helemaal buiten zicht laat, zal ze zich realiseren dat ze een van haar beste vriendinnen kwijt is. Ze bied haar excuses aan, vergeeft de jouwe, en jullie zijn weer vrienden!" Riep ik enthousiast.

Als ze dit plan zou volgen, zou Laura denken dat Beca haar wéér negeert. Laura is wel een type om Julie en Nikita over te halen denk ik. Zodra zij aan Laura haar kant staan, is Beca afhankelijk van mij.

Perfect plan.

"Denk je dat dat zou werken?" Vroeg ze. Ik gaf haar een lieve glimlach.

"Geloof me. Het zal haar goed doen." Ik legde mijn hand op haar knie.

Deze week ging snel voorbij. Ik had de meest tijd doorgebracht met Beca. Dat was alleen maar mooi. Des te meer tijd ze met mij doorbracht, des te minder met haar vriendinnen. Ik vond het ook niet zo erg om veel met haar rond te hangen. Ze was heel aardig, en ik vond het leuk dat we in een relatie waren.

Ik vond haar leuk.

Het ergste wat me kon overkomen. Ik vond mijn slachtoffer leuk. Degene die ik moest vermoorden vond ik leuk. Ik probeerde elke keer de gedachtes weg te stoppen. Ik moest dit doen voor mezelf, en mijn moeder. Het enige wat ik nog over had aan familie.

Soms vroeg ik me af waarom ik niet gewoon een normale baan had genomen nadat mijn vader helemaal weg was uit mijn leven? Dan zat ik nu niet in deze situatie...

Maar dan had ik Beca ook nooit ontmoet. En op een of andere manier ben ik toch blij dat mijn baan me toch nog iets goeds opbrengt. Alhoewel het goede van mijn baan, juist nu uit de weg geruimd moet worden.

Ik had nog twee weken de tijd om haar helemaal te isoleren van alles, en haar uiteindelijk te vermoorden, maar kon ik het wel? Het was zo moeilijk, maar moest het volhouden.

Ik had me nog nooit zo gevoeld om iemand heen, en ik vond het vreselijk...

Fijn.

Ik vond het vreselijk, omdat het zo fijn voelde.

Tóch moest ik mijn plan doorzetten, en niks laten merken.

Daarom was dit een goede zet. Beca haar vriendinnen laten verliezen. Ik moest weer hard worden. Ik mocht niks om haar geven. Al was ik bang dat het daar al veel te laat voor was.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De hele schooldag was als een waas voor m'n ogen. Ik had er niet veel van meegekregen. Ik zat de hele tijd te malen over Beca.

Hoe kon ik dit goed uitvoeren?

Moest ik dit wel doen?

Wat als Luke erachter komt?

Luke... Als hij het zou weten wat ik écht voelde...

Dat ging nìet gebeuren!

Ik liep nu met Beca naar mijn auto. Ik dacht dat ze doorhad dat ik er niet helemaal bij was, maar ze liet het gaan. Of ze was er zelf ook niet helemaal bij.

Toen we bij haar huis waren, stapte ik uit, liep mee naar haar voordeur, gaf haar nog een afscheidskus, en reed m'n auto de garage in. Mijn gedachten kwamen niet verder dan Beca.

Beca, Beca, Beca. Ik kon nergens anders aan denken. Wat was er aan de hand?

Werd ik verliefd?

----------------------

Beca's P.O.V.

Ik liep mijn huis binnen. Zayn had me net afgezet.

Het was eindelijk weer weekend!

Alleen het voelde niet zo.

Ik probeerde de meiden vandaag afstand te geven. Alles wat ik kreeg waren blikken. Ze kwamen niet naar me toe om te praten, of wat dan ook. Ze bleven zitten op hun plek. Ze keken alleen naar me.

Wat had ik verkeerd gedaan?! Ik had alleen het advies van Zayn opgevolgd: geef ze ruimte. Wacht tot ze naar jou toekomen.

Ik had het gevoel dat ik langzamerhand uit mijn vriendengroep werd gestoten...

Ik zag mijn ouders zitten aan tafel. Ze keken me serieus aan. Wat was er nou weer?

"Beca we moeten met je praten. Kom zitten." Zei m'n moeder. Ik keek verbaasd, maar ging toch tegenover ze zitten.

"Oke Beca. We weten hoeveel je van Engeland houdt, toch?" Begon mijn moeder. Ik knikte langzaam. Waar wilden ze naartoe hiermee?

"Je bent bijna achttien-" ik kapte mijn vader af.

"Wat is jullie punt?" Vroeg ik gehaast.

"Ehm, lieverd... We moeten helaas weer verhuizen..." Zei mijn moeder.

WAT?!

----------------

(A/N)

Heeeei guys!

So, een cliffhanger :D

Heb ik altijd al willen doen!

Wat denken jullie dat er gaat gebeuren? Beca gaat weer verhuizen? Hoe zit het dan te Zayn? En met het hele plannetje van Luke? Valt het in duigen?

Oehh... I love cliffhangers!

Sorry dat het niet heel erg veel is, maar ik wil toch een beetje updaten. :)

Ik ben blij dat er mensen zijn die mijn verhaal leuk vinden! Vind het echt heel leuk worden op Wattpad, en ben niet van plan snel te stoppen met schrijven!

Vote/ comment wat je ervan vind alsjeblieft! ( as usual :P )

Lots Of Love. Xx

Coincidence?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu