22. Sneaky

870 20 3
                                    

Coincidence?

Hoofdstuk 22. Sneaky.

Beca's P.O.V.

"Shit." Zeiden we tegelijkertijd. Ik hoorde m'n moeder beneden de deur dichtslaan.

"BECA?!" Dit keer hoorde ik m'n vader.

"Ik denk dat ze boven is. Ik ga wel even kijken." Hoorde ik m'n moeder zeggen. Ik keek Zayn aan, en zag bij hem de paniek ook toeslaan. Hij sprong op van bed, en deed zijn shirt aan.

"Waar moet ik heen?" Seinde hij naar me. Ik keek in het rond. Ik wees naar mijn kleding kast, en rende er snel heen. Ik deed de deur open, en seinde dat Zayn naar binnen moest gaan. Hij propte zichzelf in de kast. Ik hoorde de voetstappen van de trap steeds dichterbij komen. Ik gebaarde dat hij stil moest zijn, en deed de deur dicht.

Ik keek gauw op toen ik mijn deur open zag gaan. Mijn moeder stond in de deuropening.

"Hier ben je. Er staat beneden een film aan. Waarom ben je hier boven?" Snel! Bedenk iets Beca!

"Ik eh.. Mijn telefoon lag nog hier, en ik eh, was hem aan het pakken." En ik pakte snel mijn telefoon uit m'n zak. Gelukkig had ik hem niet beneden neergelegd.

"Oh, oke. Wij gaan naar bed, maakt het even schoon beneden, wil je." Zei ze, en deed de deur dicht. Pfiew... Dat ging net goed. Ik liep weer naar m'n kast toe, en deed de deur open.

"Is ze weg?" Fluisterde Zayn. Ik knikte. Zayn kwam langzaam de kast uitgelopen.

Ik hoorde de deur naast ons dichtgaan. Ik gebaarde Zayn te blijven staan, en liep naar de overloop. Ik hoorde aan de deur van m'n ouders. Ze waren binnen. Wanneer ze gingen slapen, kwamen ze ook niet meer naar buiten. Ik liep weer naar m'n kamer, en deed de deur zachtjes dicht.

"Ze gaan nu slapen. Hoe gaan we beneden komen zonder dat mijn ouders bedenkingen krijgen over dat ze zoveel voetstappen horen op te trap?" Fluisterde ik. Onze trap kraakte vreselijk, en als we allebei naar beneden zouden gaan, konden m'n ouders horen dat ik niet alleen was.

"Ga op m'n rug, en dan gaan we samen naar beneden." Bedacht Zayn.

"Goed idee." Fluisterde ik terug. Zayn bukte, en ik sprong zo zacht mogelijk op zijn rug. Ik klemde mijn benen om zijn middel, en mijn armen rond zijn nek.

"Wil je dat ik stik?" Vroeg Zayn. Ik had hem blijkbaar heel stevig vast rond z'n nek.

"Oh, sorry." Zei ik, en ik maakte m'n armen los, en legde ze over zijn schouders heen. Ik rustte mijn hoofd op zijn linkerschouder.

Zayn deed de deur open, en liep zachtjes de trap af. Je kon alsnog de voetstappen horen. Eenmaal beneden aangekomen liet ik me langzaam van zijn rug afglijden.

Ik deed de tussen deur dicht, en ging weer tegenover Zayn staan.

"Dus..." Begon Zayn.

"Kan je me misschien even helpen? Met een beetje opruimen enzo." Zei ik.

"Oh natuurlijk!" Zei hij zacht. Ik liep naar de tv en haalde de dvd eruit, en deed de tv uit. Ik pakte de lege blikjes energie, en gooide ze in de prullenbak. Toen ik daarmee bezig was, had Zayn de overige popcorn weggegooid, en de bak in de keuken gezet.

Ik liep naar hem toe, en gaf hem een knuffel van achter. Zijn handen gingen over die van mij, en ik legde mijn hoofd op zijn rug.

"Dankjewel." Fluisterde ik. Zayn draaide zich om. Zijn handen gingen door mijn haar, en hij keek me lief aan.

"No need to thank me." Fluisterde hij terug. Mijn handen zaten nog steeds om zijn middel, en ik trok hem wat dichter naar me toe.

"Ik vond het heel gezellig met je vanavond Zayn." Zei ik. Ik ging zacht met mijn neus over de zijne, als in een soort eskimo kus. Zayn kreeg een grote glimlach op zijn gezicht. Uit het niets zaten Zayn z'n lippen tegen die van mij.

Coincidence?Where stories live. Discover now