Potpuno sama

2.7K 131 11
                                    

" Draga moja, moja mala bebo " započeo je pismo. Jedna suza se spustila niz moje lice, i od sreće a i od tuge. " Nikad nisam hteo da bude ovako. Voleo bih da mogu biti uz tebe, da ti budem podrška ali ja to ne mogu. Za mene je to preteško " čitam i ne mogu da verujem, njemu će biti teško." Da li je meni lako, oče " na glas sam rekla uplakanim glasom. Još juče mi je rekao da će biti uz mene a sad evo čitam njegovo oproštajno pismo.

" Svaki put kad te pogledam u tebi vidim tvoju majku i to me je uništavalo svih ovih godina. Ovo ranjavanje mi je bilo kad polivanje hladnom vodom da shvatim da ti u život nisam doneo ništa dobro. Kada ti je bilo najteže, kad sam ti bio najpotrebniji ja sam te ostavio. Sara, svih ovih godina ja sam fizički  bio s tobom ali došlo je vreme da svako ode na svoju stranu, da se oslobodi duhova prošlosti. Znam da sad ne razumeš ovaj moj postupak i da ti je teško ali molim te ako smogneš snage oprosti mi. Ne plači Sara, ja nisam zaslužio tvoje suze. Bio sam loš otac i nadam se na ćeš mi jednom oprostiti. Ovim pismom ti želim samo reći da živiš, kćeri mlada si. Ne mogu ti reći da zaboraviš sve ali probaj reći zbogom bolu i krivici. Nisi ti kriva, ja sam. Vaša majka nije trebala biti u tim kolima već ja. Nikad neću sebi oprostiti što sam loš otac, što sam bio loš muž. U sebi uvek nosi taj dar što ti je majka ostavila, budi posebna kao što jesi kao što je ona bila. Neka drugi cene što te imaju ako ja nisam znao. Nisam mogao biti sretniji što imam kćer kao što si ti ali nisam to znao uvideti. Za kraj, na drugom papiru ćeš naći osiguranje za svoj život, novac koji sam čuvao svih ovih godina samo za tebe. Čuvaj se Sara i oprosti mi. " završio je svoje pismo.

 Sedela sam na podu bolnice i pustila sam suze koje više nisam mogla držati u sebi. Jedna sestra mi je prišla. " Da li ste dobro, hajde odvešću vas u sobu da se malo smirite " rekla mi je i pogledala sam je u oči. U njima sam videla samo sažaljenje a toga mi je bilo. dosta. Ustala sam i otišla od nje, odlučila sam otići u školu na nadi da ću naći Miu. 

Uzela sam taxi i rekla mu adresu škole. Kako me mogao to da mi uradi baš kad je obećao da će biti bolje. Kad bolje razmislim nije rekao biću bolji znači da je ovo i planirao. " Ne  mogu da verujem, kako sam naivna. Poverovala sam mu kad zadnja glupača " rekla sam i sad sam već bila besna na njega. " Stigli smo " rekao mi je vozač. Izvadila sam 5$ iz torbe, dala mu novac  i samo izašla. Krenula sam prema školi pogledom tražeći Miu.

 Videla sam neke cure iz razreda te sam im prišla. " Da li ste videli Miu " pitala sam ih u nadi da će znati. " Otišla je u kantinu " rekle su mi pa sam se odmah uputila naći jedinu osobu koja me dosad  nije napustila. Ušla sam u kantinu opet tražeći Miu. Kada sam je videla u meni je proradio neki osećaj sreće znajući da je još tu. " Mia " viknula sam sam. U tom trenutku su svi pogledali u mene kao da sam pala s Marsa. Mia je došla do mene. Nisam joj ništa rekla samo sam je zagrlila. " Oh tako mi je drago da te vidim " rekla sam joj nekako srećno koliko sam mogla biti. Izvadila sam pismo iz torbe i pružila sam joj ga. " Pogledaj i on je otišao. Ostavio me i to preko pisma " ljuto ću ja Mii. Ona je otvorila pismo i krenula ga čitati. " O Sara žao mi je. Ne znam šta da ti kažem " izustila je Mia nakon pročitanog pisma. 

" Još juče mi je rekao da će sve biti u redu " već na rubu suza sam joj rekla. U tom trenutku je naišao Marko. " Hej Sara, šta ima, kako ti je tata " upitao je Marko. Na ove reči samo sam zaplakala. Nisam htela da me ispituje pa sam samo otrčala. Onako uplakana sam prošla kroz školu i svi su gledali u mene. Utrčala sam u ženki WC pokušavajući doći do vazduha ali nije išlo. Sve teže sam disala. Tada je u WC ušla Mia u pratnji Marka. Ja sam se i dalje borila za vazduh. " N-ne mogu disati " jedva čujno sam izustila. U tom trenutku sve je postalo crno. 

Marko P.O.V

" N-ne mogu disati " rekla je Sara. Tada je izgubila svest. Mia je užasnuto prišla Sari pokušavajući je dozvati. Ja sam samo stajao. Nisam bio u stanju da se pomerio, kao da sam paralizovan. " Marko, uradi nešto " vikala mi je Mia. Tek tada sam uspeo da se pomerio. Sagnuo sam se do Sare te sam uzeo njeno nepomično telo u ruke. " Otvori vrata Mia, odmah" rekao sam Mii. Izneo sam Saru iz WC. Svi su gledali u nas. Čuo sam i neke glasove kako pitaju šta joj je ali se nisam obazirao. Jedini cilj mi je bilo odneti Saru do doktora. Već su se svi skupili pred školu. Hteo sam da uhvatim taxi ali nije bilo nijednoga. 

Tada je naišao neki auto i zaustavio se pravo do nas. " Ulazite ja ću vas povesti " rekao je dečko iz auta. Zabrinut za Saru nisam ga ništa pitao samo sam otvorio vrata i ušao u unutra. " Ako možete samo brže da vozite " uspaničeno sam mu rekao. " Ne moraš da mi persiraš, usput ja sam ...." 

Šta mislite kakvu ulogu bi mogao ovaj momak da ima u Sarinom životu? Ako imate neke ideje napišite mi u komentar ili poruke. Nadam se da Vam se do sad sviđa

On je lek za moju dušuWhere stories live. Discover now