Oproštaj je ljudski

1.3K 76 2
                                    

Kad sam otvorila oči, svi su gledali u mene zabrinuto. " Probudila si se " rekla je mama. Lagano sam se uspravila i sela. " Tako si nas uplašila " rekla je Marta. Tako mi je nedostajao njen glas. Ustala sam prilazeći joj. Ona je gledala u mene i ja sam je privukla u zagrljaj. " Ovo je neverovatno " rekla sam u suzama. Ona mi je uzvratila zagrljaj. " Oh Sara, tako si mi falila svih ovih godina. Stalno sam govorila mami da se vratimo ali ona je iz nekog razloga odbijala sve do sad. Jel ti rekla?" upitala je a ja sam samo klimnula glavom. Iako ja nisam marila za nju Marta je odrasla uz nju i volela je. 

Okrenula sam se prema njima prelazeći pogledom po svima u sobi. Videla sam da je i teta Maria tu( Mijina mama ). " Opraštam vam, svima vama. Ali ne znači da mogu da zaboravim sve godine provedene u bolu, očaju i patnji zbog vas. Mama, ti si me ostavila misleći da je to najbolje za mene. Opraštam ti ali ne očekuj da ću zaboraviti i da ću ti pasti u zagrljaj. Nik, opraštam i tebi što me nisi ranije našao, što me nisi izvukao iz ove kuće iz ove usamljenosti koju sam osećala svaki dan. " rekla sam i zastala da sprečim suze da pokažu koliko sam ustvari slomljena. " Stefane tebi opraštam za sve godine igonorisanja, svaku suzu koju sam prolila zbog tvog hladnog ponašanja prema meni. Opraštam ti što nisi bio tu za mene, ali od tebe tražim oproštaj što ti meni više ne trebaš. Marta, sestrice moja oprosti mi što nisam bila bolja sestra, što smo se uvek svađale i što nisam bila uz tebe sve ove godine. Mia, tebi treba da se zahvalim za sve ove godine sjajnog prijateljstva, što si bila uz mene sve ove godine. Trpila si moje suze, moj bes, moje gluposti i nijedan momenat se nisi požalila. Teta Maria, ti si mi bila kao majka, tebi dugujem što sam postala osoba kakva sam danas, tebi i nikom drugom. Daniele, Mario vama ne znam šta da kažem sem hvala što ste mi poslednjih par meseci učinili makar malo lakšim ali vam isto tako opraštam što ste hteli da me izdate za proklete novce i glupo nasledstvo. " rekla sam i okrenula se i srela sam se sa Markovim očima. 

" Marko " rekla sam i stala da smislim šta da kažem. " Hvala ti. Ti si mi pokazao šta ljubav znači, kako ona izgleda ali i kako može da zaboli. Svaki tren proveden s tobom je bio kao san iz kojeg nisam htela da se budim. Više od svega htela sam da se zovem tvojom ali ti, ti si me izdao. Opraštam ti jer si me prodao čak i pre nego što si me upoznao. Oh kad smo već kod olakšavanja duše, Nik da ti kažem da je Marko sin od tvoje drage supruge Mariane. " rekla sam. Svi su me gledali sam suzama u očima ali sam se trudila da me to ne dira. " Možete da živite ovde vas dve, jer verujem da nemate gde drugo. " rekla sam i pogledala sam u majku. Ona mi je prišla i zagrlila me. Dugo sam čekala da me majka zagrli i napokon kad se to desilo osetila sam se čudno. 

" Ne mogu da izbrišem vreme koje je prošlo i da ga vratim ali mogu pokušati da ti pokažem koliko te stvarno volim i koliko se kajem što sam te ostavila. Iako imam još malo vremena, provešću ga pokušavajući da ti se iskupim za sve. " rekla je i ja sam joj nesvesno uzvratila zagrljaj. " Mama " rekla sam sad već u suzama jer nisam mogla da izdržim više. Ona me mazila po leđima kao kad sam bila dete. " Oh mama, tako si mi falila " jecala sam. Kad sam se smirila primetila sam da nas dve same stojimo nasred moje sobe. " Izrasla si u pravu lepoticu i vidim već si pronašla svoju ljubav. " rekla je sa smeškom misleći na Marka. Da ona zna bar pola priče bila bi šokirana. 

Nastavak kao što sam rekla, nisam imala inspiracije pa je malo lošiji... Nadam se da će vam se svideti..

On je lek za moju dušuWhere stories live. Discover now