Mariana Gomez

1.9K 110 27
                                    

" Moram sad ići, vidimo se kasnije. Čuješ li Marko vidimo se. Nemoj da me izneveriš. " rekla sam pre nego što sam izašla. " Marko " čula sam kako neko viče i onda sam videla stariju gospođu kako trči prema meni. " Marko sine gde si?" vikala je. U trenutku sam se zaledila ali sam odmah došla sebi prilazeći gospođi. " Smirite se, vaš sin će biti dobro. " pokušala sam da je smirim ali kako da smiriti osobu kojoj sin leži na bolničkoj postelji gledajući u lici smrti.

 " Gde je Marko, dete reci mi gde je moj sin?" plakala je a i ja sa njom. " Gospođo on je tu, biće dobro " pokušala sam da je smirim bez uspeha naravno. Podigla sam je i pomogla joj da sedne na stolicu i polako sam joj objasnila sve što se desilo. Tada sam videla da Mario, Daniel i Mia idu prema nama. Kako sam ja pogledala prema njima tako je i ona podigla glavu verovatno misleći da je doktor. Kada su Daniel i Mario videli gospođu odmah su zastali i uplašeno gledali. " Daniele zar nisi trebao paziti na njega, trebao si čuvati brata. Kako ste mogli dopustiti da se ovo desi?" tiho je govorila al dovoljno da je čujemo. Nije mi bilo jasno, jel ona to rekla brata? " Jeste vi to rekli brata?" zbunjeno sam je pitala i njen odgovor me slomio. " Da to su moji sinovi. Poslala sam im Marka pod obećanjem da će biti dobro i vidi gde sam sada. " odgovorila mi je a u meni se sve slomilo još više nego je bilo pre ovog saznanja. 

Oni su me gledali sa stahom od moje reakcije ali ovo nije mesto gde se reaguje. Samo sam se okrenula i otišla sa suzama u očima. " Sara stani. Možemo ti objasniti " vikali su trčaći za mnom. Nisam ih slušala samo sam nastavila hodati. Tada me Daniel uhvatio za ruku i okrenuo prema njima. " Ne želim vas slušati sada, ostavite me samu. " otrgnula sam se iz njegove ruke i otišla. Nisu išli za mnom što mi je odgovaralo i smetalo ali se nisam obazirala na to samo sam htela izaći odavde. Nesvesno sam hodala i hodala dva sata totalno praznog uma. Nisam mogla ni o čemu da razmišljam, zašto su lagali, šta su ustvari hteli i najvažnije da li im je uopšte stalo do mene? 

Iako su me povredili morala sam da se vratim nazad da pratim Markovo stanje ali sam prvo odlučila svratiti do crkve da se pomolim za njega. Ušla sam unutra i sreća pa je bilo prazno. "Bože molim te, ne daj da mu se nešto desi, pusti ga da živi mlad je i pun života. Toliko stvari ga čeka, lepih i onih manje lepih ali to je sve život koji treba da prođe. " plakala sam jer mi se sve nakupilo. " Celi život sam dobijala i sve što sam dobila mi je oduzeto. Ne uzimaj njega, treba mi da bih i ja mogla da živim. Tek sad kad je u ovom stanju shvatam koliko mi u stvari znači. Vrati ga njegovoj porodici, njegovoj majci koja pati i Bože molim te vrati ga meni. Vrati ga meni, dopusti mu da mi objasni bar deo, hoću od njega da čujem istinu. " obrisala sam suze i ustala. Kada sam se okrenula videla sam Davida. Izgledao je kao da mu se celi svet srušio. 

" Davide ja, ovaj " pokušala sam da objasnim ovo što je čuo ali me prekinuo. " Uredu je Sara,stvarno jeste. Iako me boli drago mi je da sam čuo ovo jer ti ne bi imala hrabrosti da me povrediš. " rekao je i otišao. Oh šta sam to uradila, kako sam mogla da pristanem na vezu s Davidom ako osećam nešto prema nekom drugom? Nisam mogla o tome sad razmišljati već sam odlučila da se vratim gde pripadam, kod Marka. Hodala sam opet jedno dva sata i kad sam ušla odmah sam otrčala do Markove sobe. Sreća tamo nije bilo nikoga i ušla sam unutra. 

" Hej Marko, opet ja. Nadam se da ti ne smetam. Znam da su ti Daniel i Mario braća ali ne znam zašto ste me lagali i zato hoću da se probudiš i da mi objasniš jer hoču od tebe da čujem. Nisam više sa Davidom, čuo je šta sam rekla u crkvi, o mojim osećanjima za tebe i pustio me da budem s tobom ali to znači da moraš da se probudiš. Marko potreban si ovde, tvoja majka je shrvana bolom, tvoja braća ne znaju kako da je uteše. Znam kako je patiti zbog gubitka voljenih osoba i ne želim opet da prolazim kroz tu bol zato hoću da se probudiš i da kažeš da nigde ne ideš. " rekla sam i čula sam jecaje koji nisu moji i onda sam se okrenula. Iza mene je stajala njegova majka.

" Oh dete, to je bilo prelepo. Nadam se da će te moje tvrdoglavo dete poslušati i da neće prirediti svojoj majci takvu bol. On je jak i znam da će samo zbog tebe da se probudi, tvoje reči će dopreti do njega budi sigurna, milo dete. " rekla mi je brišući svoje suze. " Nadam se da ste upravu i da me stvarno čuo jer potreban mi je " govorila sam ali je moje reči prekinulo pištanje aparata na koje je MArko bio priključen i doktori su uletili govoreći nam da izađemo. U suzama smo izašle i čekale neke vesti. Tada je izašao doktor koji je bio zadužen za njega. 

" Mladi gospodin je....... " 

Šta je doktor  rekao saznajte u sledećem nastavku. Šta mislite da li je MArko stvarno čuo šta mu je rečeno ili je podlegao povredama i napustio Saru?? Čitajte novu priču Ljubav na prvu svađu...

On je lek za moju dušuWhere stories live. Discover now