Prvi dan bez tate

2.7K 129 3
                                    

" Pa da li ste vas dvoje zajedno?" pitao me David. " Čekaj, šta" Odakle ti to?" zbunjeno sam ga pitala.   " Pa po načinu na koji gledate jedno drugo " odgovorio mi je. " Ne, nismo zajedno. Marko ima devojku a ja ne tražim dečka. Imam previše problema " rekla sam mu. Tada se na Davidovom licu pojavio osmeh. Tada sam počela da zevam, prispavalo mi se. 

" Ako si umorna spavaj, ja ću biti ovde ako ti nešto zatreba pa ću te ujutro odvesti kući " rekao mi je. " Ma nema potrebe, mogu uzeti taxi. Dovoljno si učinio za mene " rekla sam mu. Nisam mogla dozvoliti da se maltretira oko mene, ipak me poznaje tek par sati. " Nema šanse, neću da čujem više ni reč " strogo mi je rekao. Nisam htela da se raspravljam pa sam se okrenula i uskoro sam zaspala.

David P.O.V

Sara je uskoro zaspala a ja sam se posmatrao. Izgledala je kao anđeo, tako nevinog izraza lice. Tako mi je drago što ćemo ići u istu školu ali mi onaj Marko nervira. Vidim da oseća nešto prema Sari. Ne znam zašto se tako osećam ali jednostavo ne mogu protiv toga pogotvo kad sam u njenog blizini. Od onog dana kad smo se sudarili stalno mi je bila u glavi, njena smeđa blago kovrdžava kosa, njena plave oči kao i njen umiljati glas. 

" E Davide o čemu ti razmišljaš pored svih svojih problema " rekao sam sam sebi. Znam da će to zvučati čudno ali često pričam sam sa sobom. Uskoro sam zaspao na toj stolici. " Hej Davide " rekla mi je Sara. Onda me zagrlila i poljubila me ". Kako mi je bilo drago što je vidim " Gde idemo posle škole ljubavi ?" upitala me Sara kad se odmakla od mene. " Možemo do Starbucksa na doručak " rekao sam joj. Tada me uhvatila za ruku i povukla za sobom. Kako mi je drago što je ovde.

 " Davide, Davide " čuo sam dozivanje. Tada sam se probudio. Koja šteta ono je sve bio samo san. Kada sam pogledao oko sebe zapitao sam se gde se nalazim. Tada sam video Saru i njeno nasmejano lice. " Hej kad si ti ustala " upitao sam je i ustao da se protegnem. Tada sam shvatio da sam se ukočio. Sara me blago pogledala jer je videla moj izraz lica kad sam ustao. " Ma skoro sam ustala. Možemo li sada samo ići, ne mogu više biti " rekla je i ustala. 

Sara P.O.V

" Davide, Davide " dozivala sam Davida jer sam videla njegov namršteni izraz lica. To je verovatno bilo jer je spavao skupljen na maloj neugodoj fotelji. Bilo mi ga je žao. Tada je promeškoljio i uskoro je otvorio svoje smeđe oči. Malo je zagledao po bolnici verovatno ne znajući gde se nalazi. Tada je ugledao mene i pobegao mu je jedan smešak. 

" Hej kada si ustala " ustao je i protegnuo se. Opet se namrštio. Jadničak, mora da se ukočio i to zbog mene. Bilo mi je krivo. " Skoro sam ustala, možemo li sada ići ne mogu više biti ovde " rekla sam i ustala iz kreveta. " Okej možemo ići samo da pokupimo otpusnu listu " rekao je David i otvorio je vrata. Pomerio se sa strane da ja izađem. 

" Kako fino, džentlmeni nisu skroz nestali " rekla sam mu u šali. " Šta da kažem, ima nas još malo " rekao je te se nasmijao. Kada smo izašli iz sobe naišao je doktor. " Dobro jutro, ja sam spremna otići. Kad mogu dobiti otpusnu listu? " upitala sam ga. " Možete odmah, samo da odem po nju i morate se potpisati na šalteru " rekao mi je ljubazno. Hvala bogu, samo da što pre završim i odem odavde. Krenula sam naći šalter da što pre završim odavde. Tražeći šalter ponovo sam ugledala onog čoveka. Gledao je u mene. Kada je video da sam ga primetila skrenuo je pogled i krenuo. 

" Hej, ko ste vi?" vikala sam za njim. Tada sam krenula za njim. Moram saznati ko je on i zašto me prati. Neko vreme sam ga patila a onda je jednostavno nestao kao da je duh. Šta se to dešava? Okrenula sam se i krenula nazad. Tada je došao David. " Slobodna si, sve sam sredio možemo ići " rekao mi je i nasmešio se. 

Šta se dešava, ko je čovek što se stalno pojavljuje. Ko će biti Sarin spas, Marko ili David saznajte čitajući..


On je lek za moju dušuWhere stories live. Discover now