Rodjendan

1.9K 97 4
                                    

Sara p.o.v

Kroz moje prozore se lagano prikazuju znaci sunca i polako otvaram oči. Zbog jakog sunca instiktivno zatvaram oči. Tada u moju sobu kao banda uleću moja dva brata, moja Mia i neočekivani gost, Marko. Počinju da pevaju pesmu koja je namenjena za današnji dan, moj rođendan. " Srećan rođendan, srećan rođendan Sara " pevaju u isti glas i donose tortu do mene. Ovo je prvi rođendan da sam imala tortu od kad mi je mama poginula. Mia mi je prišla i čvrsto me zagrlila. " Srećan rođendan bleso. Žao mi je što nisam bila tu prethodnih dana ali sam imala dosta problema. " rekla mi je puštajući me iz svog zagrljaja. " Pričaćemo kasnije o tome " odgovorila sam joj i ona je klimnula glavom. Ja sam uporno gledala prema vratima gledajući i pitajući se gde je David.

Tada je do mene došao Marko spuštajući tortu sa svećicama do mene. " Zaželi želju Sara " nasmejano mi je rekao a ja sam kao začarana gledala u njegov predivni osmeh. Razmislila sam šta želim i onda sam pogledala u svoju braću i shvatila da mi ne treba ništa više. Razmisli malo Sara šta ti je najveća želja? Sad imam porodicu, dečka, najbolju prijateljicu- sestru i tada sam ugledala kako plave oči gledaju u mene i znala sam šta želim. Želim da me te oči uvek gledaju s toliko čežnje i pažnje koja je usmerena prema meni. Čekaj malo šta ja pričam, ja imam Davida. A onda sam opet pogledala u plavetnilo ispred mene i misli o Davidu su isparile i duvala sam svećice.

" Srećan rođendan " viknuli su svi u glas a ja sam osećala krivicu zbog svoje želje. Nisam bila sigurna zašto sam to poželila ali je bilo tako dobro kad me gledao tim svojim okicama. " Idi se spremiti, Nik nas čeka na doručku i znaš da ne smemo kasniti " rekao je Daniel prilazeći mi zajedno s Mariom. " Mala srećan rođus " rekao je i zagrlio me. " Hvala ti Dan " rekla sam uzvraćajući zagrljaj. " Makni se, nije ona sam tvoja sestra. I ja sam tu " rekao je Mario iza nas i sve troje smo se nasmejali. " U redu mali, izvoli " rekao je Daniel puštajući me. " Srećan rođus Sara. Želim ti da uvek budeš s nama i da trpiš ovu budalu ovde. " morao je da se našali i pokazao je na Daniela. 

" Daću ti ja budalu " krenuo je da trči za njim a on je pobegao kroz vrata. "  Požuri da te ne čekamo " viknuo je Dan pre nego što je istrčao iz kuće. " Ja moram ići, vidimo se večeras. Obuci nešto lepo, nadam se da znaš šta mislim " rekla je i pogledala me još jednom pre nego je izašla. Nisam ni shvatila da sam ostala u sobi sama s Markom. " Sara ja moram da ti kažem nešto. Znam da će te ovo iznenaditi ali ja to više ne mogu kriti. Prvo što želim da vidim ujutro su tvoje oči pune nade za sve, prvo što želim da čujem kad ustanem je tvoj smeh koji je poseban kao i ti. Svako jutro, svaki dan i svako veče, u svakom mom snu se nalaziš ti. Sviđaš mi se Sara i to mnogo. Ne znam kako će to da se odrazi na naše prijateljstvo ali morao sam to da ti kažem. " rekao mi je sve i polako mi je prišao. Gledao me duboko u oči i krenuo je da mi se približava. Znala sam šta me čeka ali nisam mogla ništa uraditi, kao da sam bila hipnotisana njegovim rečima. U glavi mi je odzvanjalo njegovo sviđaš mi se ..

" Ne znam da li ćeš se setiti ovoga " rekao je ali nisam znala na šta misli i onda je počeo da recituje stihove meni već dobro poznate pesme.  

" Liši me vida, gledaću tvoj lik,
zapuši uši moje, slušaću te,
onemi me, al'zvaću te kroz krik,
bez nogu još ću k tebi naći pute.

Slomij mi ruke, hvataću te srcem,
zaustaviš li srce meni, sam
moj mozak tad će kucati i bdeti,
a ako mi i mozgom ugasiš plam
na krvi svojoj ja ću te poneti. "
Znam  da si sa drugim ali ja nisam mogao ovo da krijem. " završio je a ja sam u čudu gledala u njega. " Ti, ti si to napisao " zamucala sam. " Jesam ja. Moram sad da idem " rekao je i na brzinu me poljubio okrznujući moje usne malo. 

Nadam se da će vam se svideti..

On je lek za moju dušuWhere stories live. Discover now