Untitled Part 46 (1)

1.5K 80 6
                                    

" Sara ja sam tvoja majka " rekla je gledajući u mene čekajući moju reakciju. U tom momentu je 1000 stvari prošlo kroz moju glavu dok je Mia bledo gledala u mene. Odjednom sam dobila napad smeha iako mi ništa nije bilo smešno. Svi su me zabrinuto gledali i nakon minute sam se smirila. " Sigurna sam da jesi " rekla sam smireno čekajući neku povratnu informaciju. " Molim te da nas saslušaš, sve ću ti objasniti " rekla je približavajući se meni a ja sam otišla korak nazad. " Ne prilazi mi, ne želim ništa da slušam " rekla sam strogo. 

" Malena, nemoj da si takva. Znam da u sebi veruješ u ovo što ti pokušavam reći " rekla je ona sa suzama u očima. Iza nje se pojavila devojka malo mlađa od mene i u meni su se probudile emocije te su mi oči zasuzile. Da li je moguće da je ovo moja mala seka, moja Marta? " Da li je ovo moguće " rekla sam približavajući se njoj gledajući je duboko u oči. U njima sam mogla videti suze i sreću kad me ugledala. Kad sam joj se približila ona me čvrsto zagrlila a ja sam stajala kao kip nesposobna pomeriti svoje ruke. " Kakvu ovo igru igraš sa mnom, dragi oče?" upitala sam sa dozom sarkazma. On je gledao u mene sa dozom žaljenja. " Da se nisi usudio, da me nisi ni na trenutak žalio. Ti si me ostavio ja sam upoznala novu porodicu. " rekla sam galameći. 

U tom momentu je neko pokucao na vrata i otvorio ih. Da bi ova situacija bila idealna na vratima je ušao  Nik sa moja dva brata. On je posmatrao sve posebno i onda je došao do ove žene koja se predstavlja mojom majkom. " Mirna " rekao je glasom iznenađenja. Ne mogu da verujem da je on ovu ženu nazvao imenom moje mrtve majke. " Nik, ovo nije ona. Ovo je nameštaljka. Moja majka je umrla kad sam ja bila dete i ja sam nju žalila i dalje je žalim. " rekla sam gledajući u nju i primetila sam njene suze. Istrčala sam vani dok su svi vikali za mnom. Nisam htela da stajem jer je ovo previše bilo za mene. Kad sam stala da vidim ide li neko iza mene videla sam tu ženu ispred mene. " Saslušaj me, molim te. Znam da je ovo šok ali ja ti ovo mogu objasniti, daj mi par minuta " rekla je. " Imaš dve minute, ni manje  ni više zato bolje budi brza. " rekla sam strogo ali me zanimalo šta ima da kaže. 

" Priča je počela onim danom kad se Nik vratio i pokušao stupiti u kontakt sa mnom. U međuvremenu  njegovi roditelji su saznali za tebe i hteli su da te uzmu sebi a ja to nisam mogla dozvoliti niti sam mogla reći tvom ocu za to. Otišla sam kod Nika i kad sam mu rekla da sam ostala trudna dok smo bili zajedno i on je pobesneo jer mu nisam rekla pre. Pretio je da će mi uzeti dete pa makar preko mene mrtve. Tog trenutka sam odlučila uneti ime tvog oca u tvoju krštenicu da ne mogu da te uzmu od njega kad ja odem. Da bih to izvela bila mi je potrebna pomoć pa sam je zatražila od svoje sestre, svoje najbolje drugarice - Mijine majke. Ona mi je pomogla iscenirati smrt i nesreću. Ona je imala prijatelja u bolnici pa je on potpisao smrtovnice za nas dve. Pošto ja nisam mogla da se rastanem od obe ćerke morala sam povesti Martu sa sobom makar to značilo da rastavim našu porodicu. Svaki momenat dok sam bila na razdvojena od vas mene je bolelo i srce i duša. " rekla je jecajući. " Ti si mene ostavila iz straha da me ne izgubiš znači " rekla sam pokušavajući shvatiti ovu situaciju. " Na koji način smatraš da su ove godine patnje, bola i stalnog ignorisanja od strane mog takozvanog oca bile najbolji način da me spasiš od mog biološkog oca?" rekla sam smijući se ovoj izjavi. " Pokušaj da se staviš u moju situaciju, malena. Bolje da si ostala s jednim poznatim roditeljom nego da odeš u potpuno novu sredinu. " rekla je. 

" Ja moram da budem sama. Ovo je previše vratiću se kad budem spremna da se suočim sa tobom, sa istinom. " rekla sam i otišla. Ona je ostala da sedi gledajući za mnom. 

Zašto se moj život iznova i iznova mora srušiti iz korena, i to uvek ga sruše meni bliske osobe?

Šta će sa desiti dalje, da li će Sara oprostiti majci čitajte u nastavku..


On je lek za moju dušuWhere stories live. Discover now