Iznenađenje

2K 100 3
                                    

Nakon 3 sata isprobavanja raznih kombinacija napokon sam se odlučila za plavu haljinu. Traženje odeće za sutrašnji dan me iscrpilo pa sam se bacila na krevet i zaspala razmišljajući o tajanstvenom momku. 

Zrake sunca se probijaju kroz prozore i bude me. Otvaram oči ali ih istog momenta zatvaram jer je svetlost bila prejaka. Prilično sam sigurna da sam navukla zavese na prozore i ponovo otvaram oči. Ispred sebe ugledam mušku siluetu ali i dalje ne vidim lik. Protrljala sam oči i kada sam bolje pogledala ispred mene se nalazio Mario. " Jutro sis, nadam se da si fino spavala " nasmejano mi je rekao gledajući kroz prozor. " Jutro i tebi " odgovorila sam mu lagano se pridižući iz kreveta. " Nadam se da znaš da ćemo zakasniti u školu ako uskoro ne ustaneš " rekao je izlazeći iz sobe da se spremim. Tada sam pogledala na sat i videla da je već pola 8. Skočila sam iz kreveta grabeći odeću koju sam pripremila trčeći ka kupaonici. 

" Jao Sara nikad nećeš naučiti " govorila sam sama sebi dok sam navlačila kombinezon na sebe. Brzinom sam morala i obaviti jutarnju higijenu da bih stigla da se našminkam. Nikad mi nije bio običaj da idem našminkana u školu ali je današnji dan to zahtevao. Kada sam završila sa higijenom morala sam preći na šminkanje koje mi nikad nije išlo i tada sam se setila. Istrčala sam iz kupaonice tražeći telefon. Kada sam ga našla  okrenula sam već dobro poznati broj nestrpljivo čekajući da se javi. " Mia za koliko brzo možeš doći do mene " upitala sam je dok se javila. " Eto me za 5 minuta " samo je odgovorila i prekinula vezu. Dok sam čekala Miu pokušavala sam da smislim šta da uradim sa kosom i odlučila sam da je samo blago uvijem jer to izgleda najlepše na ovu odeću. Napokon se začulo zvono na vratima. " Otvorite vrata " vikala sam iz sobe i nakon par sekundi je u sobu utrčala zadihana Mia. 

" Šta se desilo, jesi dobro?" zabrinuto je upitala. " Sve je u redu dobro sam, ali mi trebaš da me našminkaš i to brzo " rekla sam joj prinoseći joj sve što sam imala. Tada sam osetila udarac po licu i pogledala sam zbunjeno u Miu. " Glupačo jedna, pomislila sam da umireš " rekla je Mia na rubu suza. "Bože Mia tako mi je žao ali ovo je stvarno hitno, sve ću ti ispričati " rekla sam joj te sam je zagrlila. " Da znaš da si mi skratila život, glupačo jedna " opet je Mia vikala. " Već sam rekla da mi je žao nemoj vikati više čućete te ova dvojica " pokušala sam da je smirim ali je baš tada Daniel upao u sobu. 

" Sara da li je sve ok " upitao me ljutito gledajući u Miu jer se dere na mene. " Sve je ok Daniele samo smo imale malu zabunu, ostavi nas nasamo " rekla sam mu pokazujući da izađe. " Ako budeš trebala pomoć zovi me " rekao mi je i izašao iz sobe. " Hajde namesti se moramo požuriti " naredila mi je Mia i ja sam se smestila na svoj udobni krevet čekajući da Mia započne sa sređivanjem mog lica. 

" Požurite zakasnićemo " vikao je Mario. " Gotovo je " rekla mi je  Mia nakon čega sam odšetala do ogledala da bih pogledala kako izgledam. " Mia ovo je, ummm totalno drugačije i predivno . Hvala ti najdraža moja " rekla sam grleći je jer je obavila odličan posao. " Izgleda da smo spremne, izgledaš za čistu 10 " rekla mi je popravljajući mi kosu. " Moramo krenuti izludiće ovi dole " kroz smeh sam rekla gurajući je prema vratima. Strčale smo niz stepenice i već sam videla Daniela kako cupka nogama od nervoze što nas je čekao. 

Kada su nas ugledali krenuli su prema vratima bez reči. " Muško kao muško ne voli čekanje " rekla je Mia tiše da je ne bi čuli ali joj nije uspelo. " Čuo sam to " viknuo je Mario pokazujući nam da izađemo. Žurno smo prošle pored njega ulazeći u auto bez ijedno reči. Vožnja je protekla u tišini. " Stigli smo " obavestio nas je Daniel na šta smo sve troje izašli iz auta. Kada sam krenula zatvoriti vrata ali sam ih naglo otvorila da pozdravim Daniela. " Vidimo se kasnije " pozdravila sam Daniela a on je samo klimnuo glavom u znak pozdrava, ali sam na njegovom licu primetila smešak. " Hajde Sara " požurivali su me jer je bilo 10 minuta do zvona. Kada sam ušla sve je bilo isto ali drugačije jer su svi gledali u mene. " Zašto svi gledaju " upitala sam Miu a ona je slegnula ramenima. Kada sam prilazila ormariću ispred jednog sam videla velikog plišanog medu ali nisam bila sigurna ispred kojeg. Kako smo se približavali sve mi se više činilo da je ispred moga ali mi je bilo čudno ko bi meni poklonio medu. 

Kada sam skroz prišla videla sam da na njemu piše moje ime. Samo sam gledala u njega ne znajući šta da uradim. " Sara ovo je prejako " šapnula mi je Mia. Samo sam je pogledala vraćajući pogled na medu i na srce gde je moje ime. Uzela sam medu u ruke i osetila sam da je mirisao na vanilu, moj omiljeni parfem. Prisnonila sam medu uz sebe da bih bolje osetila miris i tada sam shvatila da svi gledaju u mene kao da sam pala s Marsa. Spustila sam medu da bih pokupila svoje knjige a onda sam skontala da ne znam šta ću sa medom. " Mario tebi je Daniel ostavio auto?" pogledala sam ga i on je klimnuo glavom zbunjeno. " Hajde moramo ovo ostaviti neću ga valjda vući sa sobom " podigla sam medu i povukla Maria za ruku. Imali smo još tri minute do zvona pa smo morali trčati ali je medo otežavao to. " Hajde trpaj tog medveda unutra " rekao je Mario otključavajući auto i otvarajući mi vrata. Ubacila sam medu u auto i krenula sam trčati prema učionici u kojoj imamo prvi čas a Mario je trčao za mnom ali ne za dugo jer me stigao. Stigli smo do učionice i baš u tom trenutku je zvonilo za početak časa. 

Prišla sam svojoj klupi i ugledala papirić na njoj. Znatiželjno sam ga otvorila da pročitam al je baš u tom trenutku ušao niko drugi do prof. Rollins. Brzo sam strpala poruku u torbu. Pokušavala sam da pratim nastavu ali mi je poruka okupirala misli. Malo malo sam pogledavala prema torbi jer sam umirala od znatiželje da vidim šta piše na papiriću. Razne misli su mi se motale po glavi ali ni u jednu nisam bila sigurna. Tada je napokon zvonilo za kraj časa. Skočila sam na noge pokupila svoje stvari i krenula sam ka mirnijem mestu gde mogu da pročitam poruku. Napokon sam došla do WC-a. Otvorila sam poruku i na njoj je pisalo.....

Šta je pisalo na papiriću saznajte u sledećem nastavku.

On je lek za moju dušuWhere stories live. Discover now