(5)Ο ρόλος του καθένα.

8.3K 553 24
                                    

«Μαμά μπορώ να πάω μια βόλτα μαζί με την Φαίη και τον Άλεξ; Βαρέθηκα εδώ μέσα!» είπα με θάρρος στην μαμά μου.

«Ναι, μπορειται. Αλλά παιδιά θα την προσέχετε; Πριν ζαλίστηκε και πήγε να-» δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει, την διέκοψα.

«ρε μαμααα!!»

«Εγώ απλώς ενημερώνω τα παιδιά αγάπη μου..»

«Ναι ναι ξέρω! Με προστατεύεις λες και θα πεθάνω! Δεν αφήνεις το θέατρο καλύτερα; δεν σου πάει ο ρόλος της ψεύτικης μητέρας!» της είπα.. Χαμογέλασα ειρωνικά σηκώθηκα απότομα άνοιξα την πόρτα και σηκώθηκα και έφυγα.. Επειδή είμαι καλός άνθρωπος κοπάνησα και την πόρτα. Έτσι για το καλό.

Τα παιδιά με ακολούθησαν.. Από ότι πρόλαβα να ακούσω δεν της απάντησαν..

«Νεφέλη!» πετάχτηκε η Φαίη.

«Ρε Νεφέλη γαμωτο έλα εδώ!» τσουπ και ο Άλεξ.

«Τι θέλετε γαμω; ελάτε! Υποστηρίξτε την! Για άλλη μια φορά εγώ είμαι λάθος. Έτσι; τώρα θυμήθηκε να το παίξει καλή μαμά; Τώρα θυμήθηκε ποια είναι η πραγματική δουλειά της; Και εγώ νόμιζα πως ο ρόλος της ήταν βοηθός διευθυντή. Και οχι μητέρα δύο παίδων και σύζυγος. Έχει προσλάβει οικιακή βοηθό από όταν είμασταν τριών χρονών. Πλέον εγώ αυτή βλέπω ως μητέρα μου! Προσφέρθηκε να έρθει και δεν την άφησε, να το παίξει καλή τώρα ε; αντί να κάτσει την πρώτη μέρα άφησε εσένα γιατί την χρειαζόταν ο διευθυντουλης της. Μήπως απλά του καύλωσε και ήθελε να την πηδήξει για να περάσει η ώρα; Δεν θέλω να ακούσω λέξη εντάξει; Δεν είναι όλες οι μητέρες επιτυχημένες επειδή οι δικές σας είναι κομπλε.!»

Τα παιδιά με κοίταγαν και δεν απάντησαν.. Συνέχισα να προχωράω κοιτώντας κάτω. Δεν με ένοιαζε τίποτα πλέον. Μπορεί να φύγει γαμωτο; μπορεί μια φοραΑουτςς.

Κοίταξα πάνω και είδα ένα παιδί να με κοιτάει θυμωμένος που έπεσα πάνω του.. Εμ.. Ίσως να φταίει ότι έριξα καφέ πάνω του.. Ξανά θεέ μου; πόσο αδέξια είμαι; Ίσως να είναι μια ακόμα ίδια γνωριμία σαν του Άλεξ.. Και με εκείνον με ένα καφέ γνωριστήκαμε.. Σωστά; θεέ μου έχω μείνει να τον κοιτάω τόση ώρα και σκέφτομαι μαλακιες!

«Εμμ συγνώμη δεν το ήθελα απλά είχα αφεθεί.. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω.. Σορρυ και πάλι!»

«Καλά,οπως τα λες. Δεν βλέπεις που πας που το χεις το νιονιο σου; Ντιπ για ντιπ δηλαδή;»

«Σου ζήτησα συγνώμη δηλαδή τι άλλο να κάνω; Να σου πληρώσω τον καφέ σου;»

«Χέστηκα για τον καφέ! Ποιος μίλησε για καφέ ρε;»

«Φίλε καλύτερα να την κάνεις, να μιλάς καλύτερα σου ζήτησε συγγνώμη τί θες να κάνουμε τώρα για μια στάμπα στην μπλούζα σου. Δεν μπορεί να στην πλύνει η μανούλα σου;»

Γύρισα κατευθείαν και κοίταξα τον Άλεξ. Αωω με προστατεύει.

«Γιατί τι θα γίνει αν δεν μιλάω καλά;» απάντησε αυτός. Ααα πολύ θράσος έχει ε!!

«Μάλλον μας βρήκες καυλωμένος. Έλα μαζέψου αγοράκι μου. Αντε παλιομαλακα όλοι ίδιοι είστε!» πετάχτηκε η Φαίη θυμωμένη. Μας άρπαξε από το χέρι και φύγαμε.

Της παράτησα το χέρι και έκατσα σε μια θέση.. Έβαλα τα κλάματα και δεν έκανα τίποτα παραμονο απο το να έχω τα χέρι μου στο πρόσωπο μου για να μη φαινομαι..ηρθαν και οι δυο και έκατσα δίπλα..η Φαίη με χάιδευε απαλά και ο Άλεξ με είχε στο στήθος του.. Μου ανακατευε τα μαλλιά και έλεγε διάφορες βλακείες για να ηρεμήσω..

«Θέλω να πάμε στο δωμάτιο.. Θέλω όμως να φύγει. Μπορείτε να με βοηθήσετε να φύγει; Θέλω να μείνω είτε μόνη είτε με εσάς..» παραπονέθηκα..

«Εντάξει πάμε..» είπε η Φαίη και με αγκάλιασε.

Γυρίσαμε στο δωμάτιο μου όμως η μάνα μου δεν ήταν εκεί.. Ο Άλεξ άρπαξε ένα γράμμα που είχε στο κομοδίνο και το άνοιξε..

{Γλυκιά μου συγνώμη για σήμερα.. Ήθελα να βεβαιωθώ πως είσαι απλά καλά και τίποτα άλλο. Σ'αγαπώ όσο και αν δεν με θες. Καλό. Μεσημέρι καλό απόγευμα και Καληνύχτα.. Αύριο το πρωί ο μπαμπάς θα έρθει να σε πάρει με το αμάξι.}

Πέταξα το γράμμα κάτω και έκατσα στο κρεβάτι..

«Είσαι καλά;» είπε ο Άλεξ..

«Ναι καλά είμαι.. Σε λίγο θα έρθει το μεσημεριανό.. Αν θέλετε καθίστε μαζί μου.. Και γενικά ένας από τους δύο αν θέλει να κάτσει μέχρι το βραδυ..δεν θέλω να μείνω μόνη.» μουρμουρισα

«Εγώ θα κάτσω. Η Φαίη έχει δουλειές μου είπε πριν έρθουμε. Έτσι Φαίη; Να φύγεις το μεσημέρι θα είναι καλύτερα να μην χάσεις και το φροντιστήριο.»

«Εγώ είπα κάτι τεΜμμμμ»

«Ναι Φαίη μου το είπες» είπε ο Άλεξ ενώ της κράταγε το στόμα.

«χαχαχα εντάξει θα κάτσει ο Άλεξ μαζί μου.» τους αγκάλιασα και τους δυο.

«Σας αγαπώ παιδιά.» είπα γλύκα..

«και μεις.» είπαν ταυτόχρονα.

Home For Two. Where stories live. Discover now