(20)Πριν το πάρτι

6.4K 410 3
                                    

Η μαμά μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως τα ρούχα μου για σήμερα είναι μέσα σε μια από τις σακούλες που γράφουν πάνω "Ow2".
Άνοιξα μια όλες τις σακούλες.. Κάποιες είχαν ακουστικά, κάποιες άλλες μπλούζες με τζιν, κάποιες άλλες πάλι αρώματα και αξεσουάρ.

Είχε μείνει μια τελευταία τσάντα που είχε ένα υπέροχο ανοιξατιακο φόρεμα σε απόχρωση ροζ απαλό, ματ με μπεζ γόβες. Λογικά αυτά θα ήταν τα ρούχα για το πάρτι.. Ήταν πολύ ωραία ασχέτως που εγώ δεν είχα όρεξη για το πάρτι.. Τις σκέψεις μου διέκοψε ένα τηλεφώνημα από την Φαίη.

«Έλα.» της είπα.

*Σου φέρνω τα κλειδιά σου και να τα πούμε και λιγάκι δεν νομίζεις;» το ύφος της ήταν ειρωνικό με θυμό.. Αμέσως μου το έκλεισε..

Πωπω θα έρθει τώρα και θα φωνάζει πάλι επειδή έδιωξα τον Άλεξ. Δεν αντέχω να τον έχω να συμπεριφέρεται έτσι και να μη μπορώ να κάνω τίποτα. Πονάει πολύ. Μια με κολλάει στον τοίχο, μια με φιλάει, μια λέει το έκανε αυτό που έκανε για να τον ξεπεράσω.. Γιατί το κάνει αυτό γιατί με μπερδεύει έτσι;

Βασικά δεν με μπερδεύει εγώ είμαι η χαζή της υπόθεσης γιατί κάθομαι και πιστεύω, πίστεψα μάλλον πως εγώ και ο Άλεξ είχαμε μέλλον. Τι μέλλον; τον έχω διώξει δύο ολόκληρες φορές. Αα το κουδούνι.. Καλώς τη..

«Περνά..» με το που της μίλησα άρχισε τον μονόλογο. Την όρεξη της είχα τώρα!!

«Ρε πας καλά; Γιατί το κάνεις αυτό; Είπαμε να μιλήσετε ή όχι;»

«Μιλήσαμε. Μετά με ακούμπησε. Δεν ήταν στην συμφωνία σας αυτό νομίζω.»

«Ναι ρε Νεφέλη πες μας ότι σε χάλασε κιόλας!!» είπε με ύφος.

«Ναι Φαίη με χάλασε. Γιατί δεν μπορώ να το περνάω αυτό! Τη μια να με φιλάει για να με κάνει να τον ξεπεράσω και την άλλη να έρχεται και να με φιλάει ξανά. Με τη προοπτική γίνεται; αυτό; ξέρεις πως με αναστατώνει;» άρχισα να κλαίω..

«Ρε αγάπη μου.. Μη κλαις.. Ξέρω. Όμως πρέπει να το συζητήσετε.. Οχι  σήμερα.. Κάποια άλλη στιγμή καλύτερα δεν νομίζεις;» είπε η Φαίη και με χάιδεψε.

«Καλύτερα σήμερα Φαίη. Καλύτερα να τελειώνουμε να ξεκαθαρίζουμε να αυτό το θέμα.»

«Εμ οχιιι! Όχι σήμερα!! Δεν μπορείς σήμερα. Κακία μέρα σήμερα.»

«Εε; τι λες μωρέ γιατί όχι σήμερα;»

«Είναι τα γενέθλια σου θα τα χαλάσεις;»

«Ααα καλά γαμησε το χαλασμένα είναι ήδη.»

Σηκώθηκα όρθια και πήγα στην κουζίνα να βάλω καφέ. Η Φαίη άρχισε να μιλάει και να λέει πως πρέπει να κάνω εγώ κίνηση και να τον φιλήσω και βλακείες. Εγώ δεν πρόκειται να κάνω τίποτα.»

«Μα ρε Νεφέλη.. Σκέψου λίγο γαμω τον ανύπαρκτο εγκέφαλο σου. Εκείνος νομίζει πως τον θες. Εσύ λες πως δεν τον θες, και το επιβεβαιώνεις σπρωχνοντας τον και διώχνοντας τον δυο συνεχόμενες φορές. Έχεις το πάνω χέρι. Διεκδίκησε λίγο χώρο, λίγο πλάκα, λίγο καλοπέραση με εκείνον.»

Αρχικά την έβρισα και γέλασα με τα λόγια της.. Στην συνέχεια όμως άρχισα να σκέφτομαι.. Μήπως όντως έχει δίκιο; μήπως να προσπαθήσω; δεν έχω να χάσω κάτι εδώ που τα λέμε.

«Τι ώρα θα έρθεις να με πάρεις;» ρώτησα.

«7:00 θα είμαι εδώ να κάνουμε τις τελευταίες ετοιμασίες και το πολύ 8:00 θα έχουμε φύγει. Το πάρτι γίνεται σε ένα μπαρ και μετά η έκπληξη σου είναι μυστική.»

«Εντάξει. Ποιοι είναι καλεσμένοι;»

«Όλοι όσοι συμπαθείς.»

Μετά από μια ώρα η Φαίη έφυγε για να κάνει μπάνιο αφού ήταν ήδη 3:00. Σε μια ωρίτσα θα έμπαινα και εγώ..για την ώρα θα καθίσω να δω λιγο Teen Wolf.

[**]

Εγώ και η Φαίη ειμασταν σχεδόν έτοιμες. Η ώρα ήταν 7:40 και περιμέναμε τον αδελφό μου να έρθει να μας πάρει μαζί με τον Νίκο. Ο Αχιλλέας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως ο Άλεξ θα ερχόταν με τον πατέρα του γιατί πριν θα είχαν μια δουλειά.. Εντάξει.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Αχιλλέας με τον Νίκο ήταν εδώ και μας πήραν με το αμάξι. Το κλαμπ που θα γινόταν τα γενέθλια μου λεγόταν "cool u" και ήταν αρκετά μεγάλο. Με μεγάλη μπάρα και μικρά τραπεζάκια με καρέκλες ψηλές. Φώτα αναβόσβηναν σε διάφορους ρυθμούς με πολλά χρώματα και σχήματα. Η πίστα υπερβολικά μεγάλη για να χωράνε πολλά άτομα.

Ενημερώθηκα από τα παιδια ότι τις πρώτες ώρες θα παίζει ξένη μουσική και πιο αργά ελληνική. Ποτά υπήρχαν ελεύθερα με μεγάλη ποικιλία. Ου καλά όλοι ντιρλα θα γινόντουσαν.

«Σε μισή ώρα το πάρτι ξεκινάει. Είσαι καλά;» με ρώτησε η Φαίη.

«Τέλεια.ναι. Είμαι καλα»

Home For Two. Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα