(17)Κενο καταστροφή.

6.5K 422 19
                                    

Ευτυχώς για εμάς σήμερα είχαμε κενό 3 ώρες γιατί η Αθανασίου έλειπε. Είχαμε βγει στο προαύλιο..καθομουν μόνη μου και είχα βάλει μουσική στο κινητό με τα ακουστικά μου κοιτώντας γύρω μου με ενα απλανές βλέμμα.. Παρασκευή και σήμερα.. Αύριο τα γενέθλια μου.. Ποτέ πέρασε το προηγούμενο Σάββατο που βγήκαμε..μοιραια μέρα.. Πήγα να αλλάξω τραγούδι και μια φωνή με διέκοψε..

«Νεφέλη μου..» ήταν η Αλίκη. Έβγαλα τα ακουστικά από τα αυτιά μου και την κοίταξα. Αχ αυτό θα έχει πλάκα.

Έκανα χώρο για να κάτσει δίπλα μου. Ελπίζω να θέλει κάτι σοβαρό γιατί δεν έχω όρεξη με ότι έχει γίνει.

«Κοίτα.. Θέλω να σου ζητήσω συγνώμη..σε ξέρω από την δευτέρα γυμνασίου και είμαστε δευτέρα λυκείου..Υπηρξαν κάποιοι τσακωμοί.. Κάποιες συγκρούσεις, αντιπαθειες.. Όμως τι λες να τα αφήσουμε όλα πίσω και να είμαστε καλά;»

Μαλακα σοβαρά; τι λέει; εγώ περίμενα να πει για ότι έγινε στο mall, αα ακούστε δεν με νοιάζει αν την συμπαθείτε είναι καριολα εγώ δεν την θέλω.

«Άκου Αλίκη. Θες να είμαι ειλικρινής μαζί σου;» κούνησε το κεφάλι της και εγώ συνέχισα. «Αφού θες άκου. Μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους ξεκαθαρα και όχι να κρύβομαι. Δεν σε χωνεύω.. Το ξέρεις.. Για αυτό το λόγο δεν μπορώ να αφήσω πίσω ότι έχει γίνει και να γίνομαι ξαφνικά φίλες.» είπα και την κοίταξα στα μάτια..

«Μάλιστα, κατάλαβα.. Απλά..» δεν την άφησα να ολοκληρώσει.

«Όχι όχι! Δέχομαι την συγνώμη σου και ζητάω και εγώ αλλά δεν γίνεται να κάνω κάτι το οποίο θα είναι ψέμα.. Δεν σε πάω και αυτό θα με κρατάει πάντα πίσω.»

«Ναι καταλαβαίνω αλλά άκου με και εσύ..» είπε και μου έπιασε τα χέρια.. «Αν ξανασηκωσεις το όμορφο χεράκι σου πάνω μου.. Δεν θα έχεις άλλο πια χεράκι..» είπε ειρωνικά.

Δεν πρόλαβα να της απαντήσω και αντίκρισα τον Άλεξ απέναντι να μας κοιτάει.. Έκανα πως δεν είδα τίποτα και την κοίταξα. Πήγα να ανταποδώσω στη μαλακια που πέταξε αλλά δεν πρόλαβα. Ο Άλεξ ήταν ήδη απο πάνω μας και κοιτούσε.

«Αλίκη τι κάνεις εδώ;»

«Να ήρθα να συμφιλιωθώ με την Νεφέλη.» την κοίταξα καλά καλα με αυτο που είπε.

«Ναι επειδή η Νεφέλη δεν πρόκειται ποτέ να γίνει φίλη μαζί σου καλύτερα να φεύγεις. Και τελικά είσαι και πολύ πουτανα έτσι; Καλά με τον Νίκο σοβαρα; μια τον κραζεις από την κορφή ως τα πόδια και μετά φιλιέσαι μαζί του; Τέτοια ανάγκη;»

Home For Two. Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon