15. Bölüm "Sadece iki kelime..."

31.2K 1.7K 163
                                    





Elanın bakış açısı

Geçmiş... Ufacık bir kelime tüylerimin diken diken olmasına tüm korkularımın su yüzüne çıkmasına neden olmuştu. Bu halime gelmek için o kadar uğraşmış o kadar çabalamıştım ki.

Bütün kırgınlıklarımı acılarımı vicdansızlığımla birlikte geçmişe gömmüş yeni bir hayata adımlamıştım ben. Tıpkı anneme söz verdiğim gibi biri olmak için bana ait neredeyse her eksi yanı söküp atmıştım. Onlarla birlikte Anıl'ı da hayatımdan çıkarmıştım.

Onca zaman dönüştüğüm kişiden mutlu mesut yaşamıştım. Özgür'e sahiptim. Beni her şeyden koruyucak bir dost. Gerekirse uçuruma doğru koşucak, bir kez bile neden diye sormayacak bir kardeş. Kan bağı kardeşsiniz demek değildi.Bu dünyada bana kardeşlik yapmış beni nedensiz koruyup kollamış tek bir kız vardı oda Özgür'dü.

Esin'e sahiptim. Annem öldükten kısa süre sonra hayatıma girmiş bana annelik yapmıştı. Bizden birkaç yaş büyük olmasına rağmen aşırı olgun bir karaktere sahipti. Özgür ve ben evin yaramaz çocukları isek o evin anne ve babasıydı.

Yadigar abla'ya sahiptim. Her eksiğimi ben daha söylemeden fark edip tamamlıycak bir kadındı.

Sahip olduğum onca şey vardı ki bir kez bile geçmişte bıraktıklarımı düşünmemiş özlemini duymamıştım. Anıl'la karşılaştığım andan itibaren inkar etmeye çalışsamda Ela Kaya'yı özlemeye başlamıştım.

Beni her ezdiğinde her işkence ettiğinde biraz daha eski Ela'ya dönüşüyordum. Sevgi'ye karşı hissettiğim nefreti bastırmak yıllarımı almıştı. Şimdi yine eski Ela olmuş pis pis fikirlerle dolmuştum.

Yeni hayatımda öğrendiğim onca güzel duygu vardı ki. İntikam bunlardan biri değildi....

"Böyle surat asıp durucak mısın?"

Başımı yavaşça yana çevirip Anıl'a baktım. Neden böyle yaptığına karar veremiyordum. Beni hala seviyor olması imkansız gibi bir şeydi. Evet Anıl hayal gibi bir aşıktı. Ne yaparsam yapayım tek bir gülümsemem için beni affetmişti.

Anıl için aşk tekti. Bir insanın ömrü hayatı boyunca sadece bir kişiyi sevebileceğini söylemişti. Kaderinlerinde ki o özel insanla mutlu olamayan insanlar hep yarım kalır demişti. Yalnızlık korkutucu olduğu için hep yanlarında birini isterler ama aşkı sadece bir kişinin gözlerinde bulabilirsiniz demişti. Bana sen benim için o kişisin dediğinde bu kadar kırılacağından sonumuzun berbat bir ayrılıkla olacağından habersiz gülümsemişti.

O yüzden benden nefret etmesi beni sevmesinden daha mantıklı geliyordu. Anıl'ın kalbini parçalara ayırıp ruhunu soldurmuştum. Dönüştüğü kişi benden öç almak için her şeyi göze alıcak bir karaktere sahip olmalıydı.

Yaptığı onca şey bir kez bile canımı yakmamışken onu Sevgi ile görmek beni çıldırtmıştı. Bir an için yine aynı hissetmiştim. Etrafımda koyu sisli bir hava halkası oluşmuş iyi olmanın sana ne faydası oldu diye bağırmıştı. Ben salçalı makarnayı spagetti diye yerken Sevgi benim için tutulmuş özel aşçıların elinden adını dahi unuttuğum o yemekleri yemekle meşguldü. Ben üniversite harç paramı ödemek adına garsonluk yaparken Sevgi karşıma dikilmiş bana hizmet ettirmişti. Doğal gaz parasını ödeyemediğimiz için üç kız kıç kıça birbirimizi ısıtmaya çalışırken Sevgi benim odamda benim sahip olduğum şeylerle benim kuyumu kazmaya devam etmişti.

"Geldik..."

Bana bakıp gülümsedi. Köşeme çekilmiş olmam hiç hoşuna gitmemişti. Benimle oynamaya çalışıyor eskisi gibi bakıyordu. Sanki beni affetmiş her şeyi geride bırakmış gibiydi

Taş Kalpli Barbie ( Tamamlandı)Where stories live. Discover now