Bölüm 24: Baltalı İlah Redkey, Data Meselesi ve Bir Telefon

33.2K 4.2K 1.5K
                                    

"Sevgili seyirciler, bültenimize bir son dakika haberiyle başlıyoruz. Redkey kod adlı kullanıcı, Şahbozanlar'ın beşinci ismini emniyet güçlerine sadece dakikalar önce teslim etti. Bu kez boynuna kırmızı anahtar takılan şahıs ise Savcı Nazım Neziher oldu. Olay, bir dosyanın takibi için İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bulunan ve o esnada canlı yayın yapan pek çok muhabirin gözleri önünde cereyan etti. Böylelikle, Redkey ilk defa bir canlı yayın aracı tarafından uzaktan da olsa görüntülenmiş oldu. Şimdi, Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bulunan arkadaşımız Deniz Doğanay'a bağlanıyoruz. Deniz, merhaba. Olay tam olarak nasıl gerçekleşti, senden dinleyelim."

"Ezgi merhaba. Öncelikle olay henüz çok yeni, bunu belirtelim. Ben ve ekip arkadaşlarım İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü önünde buraya intikal ettirilen bir şahısla ilgili bilgi almak için bekliyorduk. Olay o esnada gerçekleşti. Bir anda cadde tarafında bir araç durdu ve ardındansa tam o noktada bir kalabalık oluştu ve bazı gürültüler duyulmaya başlandı. Evet, görüntüler şu anda ekranlarınıza geliyor olmalı... Biz olay yerine gittiğimizde, yerde ağzı, elleri, gözleri ve ayakları bağlı halde duran ve boynunda kırmızı bir anahtar olan bir şahıs olduğunu gördük. Kısa süre içinde de şahsın Savcı Nazım Neziher olduğu anlaşıldı. Polis ekipleri Neziher'i az önce sorguya aldılar. Biz de daha kapsamlı bir bilgilendirme için buradaki bekleyişimizi sürdürüyoruz Ezgi."

Siyah, bir minibüs Emniyet önünde yavaşlıyor, aracın arka kapısı açılıyor ve sadece bir adamın ayakkabısı gözüküyor. Ayakkabının önünde derdest edilmiş bir adam var, adam saniyeler içinde o ayakkabı tarafından itilerek araçtan dışarı fırlatılıyor. Gözlerimle tanık olduğum tek manzara bu.

"Redkey canlı olarak ilk defa görüntülendi! Şok görüntüler için tıklayınız!" başlıklı şişirilmiş internet haberlerinin kastettiği, dahası vadettiği de bu: 'Araç kapısından çıkardığı siyah postalıyla dışarı bir adet adam ittiren Redkey.' Şüphesiz tam bir canlı görüntüleme!

Sanırsın, maskesini çıkarıp kameralara zafer işareti yaparak poz verdi adam! Ayakkabı yahu, herifin sadece ayakkabısının gözükmesi ülkeyi sarsıyor. Yüzü görünse maazallah okyanuslar köpürüp, dağlar birbirine geçecek!

Kısacası, sinirliyim. Uzuncası çok sinirliyim. Selim Velioğlu'nun skandal dosyasını yayınlamamdan sadece bir gün sonra, rakamla yazayım, sadece 1 gün sonra, her ikisiyle de yazayım, sadece 1(bir) gün sonra Redkey gündem hakimiyetine tekrar kavuştu! Hem de bu defa gözlerimin önünde yaptı şovunu. Beni 'çok konuşulanlar' tahtımdan indirip yerime bizzat kendisi geçti.

Peki, neden şimdi? Sadece birkaç gün daha bekleyemez miydi? Ne olurdu azıcık daha kendimi önemli biri gibi hissetsem? Azıcık daha hakkımda konuşulsa, azıcık daha edindiğim bilgilerin kaynağı ile ilgili absürt çıkarımlar yapılsa? Yaptırmadı işte. Hemencecik adımı gündemden düşürüp kendisi yerleşti tahtına, haber bültenlerinin efendisi alçak Red!


Bir yandan haber dosyamın Baltalı İlah'ı Redkey'e kuruluyor, diğer yandan da yavaş adımlarla evime doğru ilerliyorum. Saat gece 23'. Eve gitmek için ne bir acele, ne bir neden, ne bir bahane... Hiçbirine sahip değilim. Ağır aksak ilerliyorum. Onu daha az düşünmek için daha çok çalışıyorum. Onu daha az düşünmek için daha az yaşıyorum.

Evimin bulunduğu sokağa girdiğimde, zihnimdeki düşünce kırıntılarını durduran ve attığım ağır adımlarımı sabitleyen, başımda hissettiğim namlunun soğukluğu oldu.

"Kaldır ellerini!"

İkinci talimat hız kesmeden geldi:

"Geç şuraya!"

Kırmızı AnahtarWhere stories live. Discover now