12.

8K 553 101
                                    

,,Tvoji rodiče přijdou na večeři?" zopakoval jsem po Harrym hloupě a díval jsem se na něho s nadějí, že jsem špatně slyšel. Rozhodně jsem se s jeho otcem nechtěl setkat. Čím víc jsem toho o něm slyšel, tím méně se mi zamlouval.

,,Teď jsem to řekl," zamračil se Harry. ,,Rodiče jsou zvědaví na mého budoucího mates. A navíc jsme spolu nevečeřeli už dlouho, a toto je skvělá příležitost."

,,Rozumím," řekl jsem tiše a vyhýbal se jeho pohledu.

,,Louisi," řekl a nadzvedl mi hlavu tak, že jsem byl nucen zadívat se do jeho zelených očí. ,,Budeš se chovat slušně, rozumíš? Očekávám, že mě nezklameš."

,,Ano Harry, budu se chovat, jak nejlépe umím," slíbil jsem a hodlal jsem to dodržet.

Rozhodně jsem si nechtěl znepřátelit Dese Stylese.

--

,,Přece to nemůže být tak moc zlé, ne?" zeptal jsem se s nadějí Lisy. Seděl jsem v kuchyni na kuchyňské lince, houpal nohama a míchal v míse zálivku. Lisa a Jamie byli nejdřív proti, protože podle nich by byl Harry velmi nespokojený, kdyby viděl svou budoucí omegu, jak si špiní ruce v kuchyni, ale já toho nedbal. Vaření jsem měl rád už od malička, a rád jsem se motal mámě při vaření v kuchyni. Taky mě nikdy nevyhodila, protože přece jen, vařit pro naši početnou rodinu nebylo lehké.

Ach bože, tak rád bych věděl, jak se jim daří. A jak se má moje Lottie.

Smutně jsem si povzdechl a podíval se zpět na Lisu.

,,Des Styles nemá omegy v lásce Louisi," odpověděla Lisa. ,,Jste podle něj podřadná stvoření, která nemají právo žít. Nás bety nenávidí o trochu méně."

,,A navíc," dodal Jamie, který vedle mě připravoval maso. ,,Podle Stylese staršího se k němu musí všichni chovat s tou největší úctou, byl by nejraději, kdybychom při jeho příchodu padli na kolena a líbali mu nohy."

,,Já před cizí alfou musím padat na kolena," připomněl jsem Jamiemu zasmušile. Ten se začerenal.

,,Promiň Louisi, nechtěl jsem tě nějak urazit.."

,,Neurazil," pozvedl jsem koutky v úsměvu. ,,Proč si ale myslí, že je hoden takové úcty? Když se ke všem chová tak odporně?"

,,Pokládá se za stvořitele světa alf, bet a omeg," vysvětlila Lisa. Já se nechápavě zamračil.

,,Ale vždyť první alfou byl Harryho dědeček."

,,Ty sice ano, ale to Harryho otec se od začátku tvrdě zasazoval proto, aby se celý svět přizpůsobil jim. To on vznesl vůbec jako první myšlenku, o vypuštění viru do celého světa, on plánoval podrobně tohle všechno, jako výcviková centra, testovací stanice, aukční dražby.." vyjmenovávala Lisa a já pocítil k tomu člověku ještě větší nenávist.

,,Harry po mě chce, abych se choval slušně k člověku, který může za to, že jsem tady," sykl jsem vztekle. ,,A za to, že jsem bez své rodiny."

,,Louisi neudělej nějakou hloupost," varoval mě Jamie vážným hlasem. ,,Naštvat pana Stylese je jedna věc, ale naštvat jeho otce..věř mi, nevyplatilo by se ti to."

S trudomyslným výrazem jsem dál míchal zálivku a mlčel.

,,Louisi," ozvala se měkce Lisa. ,,Slib mi, že budeš opatrný."

Přikývl jsem.

--

Později, když už bylo téměř všechno připraveno, jsem se přesunul do ložnice, kde na mě čekal Harry.

My broken world A/B/OKde žijí příběhy. Začni objevovat