38.

6.6K 551 122
                                    

Dva dny klidu uběhly jako voda a já se chystal na návrat do nemocnice.

Nechtělo se mi odsud ani v nejmenším. I když jsem předtím tento dům nenáviděl, momentálně pro mě představoval něco důvěrně známého, co ve mě vyvolávalo pocit bezpečí. A přesně to jsem po týdnech strachu a nejistoty potřeboval.

Vzdychl jsem a zabalil si do malé tašky ručník, když jsem postřehl, že dovnitř někdo vešel.

Okamžitě mě do nosu udeřila Harryho vábivá vůně. Zhluboka jsem ji nosními dírkami nasál do svého nitra a cítil, jak se mě rozlévá teplo a klid.

Vzápětí jsem ucítil jeho silné paže, jak se obtáčí kolem mého pasu. Pousmál jsem se a opřel si hlavu o jeho pevnou hruď.

,,Mám o tebe strach," řekl tiše.

Zavrtěl jsem hlavou. ,,Doktoři vědí, co dělají. Navíc víš moc dobře, že nemám jinou možnost. Musí to být."

,,Já vím, ale přece jen, je to zásah do tvého těla, budou se pohybovat tak blízko miminka.."

,,Harry," otočil jsem se k němu a vzal jeho ruce do svých. ,,Budeme v pořádku. Slibuju."

Povzdechl si a pohladil mě po tváři. Neuhnul jsem. Čím více času uplynulo od mého zběsilého útěku, tím více jsem si zvykal na jeho doteky a malá gesta náklonnosti, kterými mě častoval. Pořád jsem mu nedokázal otevřít své srdce a dát mu plně svou důvěru.

Ale věděl jsem, že jsme na správné cestě.

,,Volal otec," zamumlal Harry tiše, zatím co bříšky prstů hladil mou kůži. Napnul jsem se, když jsem zaslechl zmínku o jeho otci.

,,A?"

,,Přeje ti, aby všechno dopadlo dobře. Nemůže se dočkat, až bude mít vnouče."

Nevěřícně jsem se na něho podíval. ,,Harry, uvědomuješ si co říkáš?"

Zmateně nakrčil čelo. ,,Co?"

,,Vždyť on už má vnouče. Ať chce nebo ne, Nathan je tvůj syn a je Styles."

,,Ne není," řekl Harry tvrdě. ,,Nathan i Alec jsou mrtvý Louisi. A musíš si to zapamatovat a opakovat každý den. A víš proč? Protože jestli otec jen pojme podezření, že jsou na živu, už nemůžu udělat nic, co by je zachránilo. Takže si stále opakuj, že jsou mrtvý, jestli nechceš mít na krku život dvou lidí."

Rychle jsem zamrkal. Tohle se neposlouchalo dobře.

,,Mohl bys přeci něco udělat."

,,A co?"

,,Postavit se svému otci. Otevřeně."

Harry se ode mě odtáhl a začal vztekle rázovat po pokoji. ,,Vůbec si nedovedeš představit, co říkáš! Já se nemůžu otevřeně postavit svému otci, v sázce je příliš mnoho!"

,,Co je v sázce? Tvoje bohatství, dům, auta?"

,,Meleš nesmysly!" ucedil naštvaně. ,,Nejsem tak materiálně založený, jak si myslíš. Ale moje otevřená vzpoura proti otci by mohla být krůčkem k tomu, aby se celý systém zhroutil. Už tak je situace víc než vyhrocená! Několikrát jsem se opravdu bál o svůj život Louisi. Pud by sice omegám neměl dovolovat, aby ublížili alfě, nebo ji snad zabili, a alfy se omeze dokážou bez potíží ubránit..ale už na mě několikrát zaútočily omegy. Protože stejně jako ty, my vyčítají to, co se z nich stalo. Žijí v lesích, alfy, bety i omegy, které nechtějí připustit, že náš svět se změnil. A jsou rozhodnutí zlikvidovat všechny, kteří se zasadili o tenhle převrat. Takže i naši rodinu."

My broken world A/B/OWhere stories live. Discover now