30.

5.6K 531 149
                                    

Ani jsem si neuvědomil, že pláču, dokud jsem neviděl mokré skvrny na Zaynově tričku, do kterého se vsákly mé slzy zoufalství. Mladý doktor mě konejšivě poplácával po zádech.

,,Už jsi v bezpečí Louisi, tady se k tobě nedostane," šeptal tiše a já se začal pomalu uklidňovat. Pohlédl jsem na Zayna a položil si ochranitelsky ruce na bříško.

Černovlásek se usmál. ,,Postarám se o vás oba. Nedovolím, aby vám ublížil."

Zamrkal jsem, znovu přemožen dojetím z toho, že i v tomhle novém, odporném světě se najdou lidi, kterým není lhostejný život malé, bezvýznamné omegy.

,,Jak jsi ale.."

,,Nebudeme si povídat tady venku, není to bezpečné," vložil se mezi nás Liam s vážnou tváří. ,,Zayne, můžeme dovnitř?"

,,Samozřejmě," odpověděl a mávnutím ruky nás všechny pozval do svého domu.

Vešel jsem dovnitř a usmál se. Na rozdíl od Harryho sídla, byla Zaynův dům zařízen méně přepychově a působil na mě mnohem lépe. Ze všech místností na mě dýchala atmosféra domova.

Zayn nás všechny poslal do obýváku, kde jsem se unaveně svalil na pohodlnou pohovku. Liam se usadil do křesla a Niall zaujal místo na jeho kolenou.

Chvíli jsme jen mlčeli a já využil té chvíle, abych zklidnil svůj dech a snažil se v duchu přesvědčit sám sebe, že tady mi nic nehrozí, že rozhodně dovnitř nevtrhne rozzuřený Harry s nožem v ruce a nerozpáře mi břicho.

Šlo to ale těžko. To neviditelné ostří smrti se mi pořád houpalo nad hlavou, připravené každým okamžikem spadnout přímo na mě.

Zayn se připojil k nám a postavil na stůl tři hrníčky silné kávy a jeden hrníček s čajem pro mě. Samozřejmě, v těhotenství nemůžu ani kofein. Vděčně jsem se na něj pousmál a usrkl. Horký nápoj mě trochu probral ze strachu a otupělosti, která se snažila pohltit můj mozek, aby ho uchránila před dalšími hrůzami.

Odložil jsem hrníček zpět na stůl a zadíval se na alfu. ,,Jak jsi přišel zrovna na Zayna?"

Liam se usmál. ,,To Niall. Když jsi mi v noci volal, vzbudil ho náš hovor a já mu všechno řekl. A první, kdo ho napadl, byl právě Zayn. Pak už mi nedalo velkou práci najít ho a kontaktovat. Víš, nejsem tak mocná alfa, jako tvůj mate.."

,,Není to můj mate," zavrčel jsem, i když stále dobře viditelný kousanec na mém krku svědčil o opaku.

Alfa si povzdechl. ,,Chápu. Nicméně chci říct, že i když nejsem tak mocnou alfou jako Harry, tohle byla pro mě hračka. Nejtěžší část plánu bylo to, abychom tě dokázali odvést z domu dřív, než se o to pokusí Harry. I když i v tom případě jsme měli záložní plán."

,,Jaký?" zeptal jsem se se zájmem.

,,Bude lepší, když toho budeš vědět co nejméně," pousmál se Liam a já si nemohl nevšimnout, jak utrápeně vypadá.

Sklopil jsem hlavu a natáhl dlaň, abych mohl uchopit jeho ruku do své. Zrak jsem stále klopil dolů, abych mu dal najevo svou pokoru a loajalitu.

,,Já vím, že jsi toho pro mě udělal hodně. Chápu, že máš strach o sebe a o Nialla, a vím, že tě trápí, že jsi jednal proti svému kamarádovi.."

,,Louisi," přerušil mě Liam rozhodným hlasem. ,,O sebe se nebojím a mám způsoby, jak Nialla ochráním i kdyby se mi něco stalo."

V tu chvíli ze sebe Niall vydal vyděšený sten a sevřel svého mate v pevném objetí. V očích se mu zračila hrůza z představy, že by se Liamovi něco stalo.

My broken world A/B/Oحيث تعيش القصص. اكتشف الآن